Inlägg från: Anonym (Skye) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skye)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Ja, vi ska precis börja! :)

    Har en son som snart fyller 3, jag är 37.

    Det enda problemet jag tänker på är att jag tyckte min förra förlossning var traumatisk, men mest pga hur personalen behandlade mig. Jag är inte medicinskt rädd liksom att inte personalen ska kunna hjälpa mig om det behövs. Skulle gärna investera i en Doula om vi blir gravida igen :).

    Det känns lagom att försöka nu där vi är i livet och med sonens ålder.

  • Anonym (Skye)
    Anonym (4a) skrev 2020-12-05 14:12:18 följande:

    Hej och välkommen :) kul med fler som försöker med syskon :)

    Tråkigt att höra din förlossning upplevs traumatisk :( men jag kan intyga att det beror helt på vilken uska och bm man får tilldelad. Peppar dig inför nästa och hoppas du får personal som stöttar er till 100% då :)


    Tusen tack <3 Ja, jag har kommit så långt att jag inte längre är rädd för att bli gravid eller för att föda.

    Ja, kul tråd!
  • Anonym (Skye)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2020-12-05 16:57:37 följande:

    Å får man fortfarande ha med sig doulor där du bor? jag bor i GBG och här får man bara ha en stödperson med sig så antingen medförälder eller någon annan. 

    Tråkigt att du fick en negativ upplevelse av din förlossning :( Gör verkligen så stor skillnad hur någon är i ton och sätt när man är i en sån utsatt situation. Har själv saker som jag hade önskat annorlunda från min förlossning men personalen va snäll och peppande, och mötte upp på bb sen och gick igenom allt som hänt. Bekräftade vad jag kände och att det var lite kaotiskt ett tag pga olika saker. Det gjorde jättemycket för mig att jag kände att de tog sig tiden och förklarade det som hänt när man va som i en stor dimma och inte visste om det var natt eller dag. Annars hade jag nog inte viljat göra om det igen.

    Spännande med att ni försöker med ett syskon nu! Hoppas ni får en fin julklapp :) när är bim?


    Hahaha, antagligen inte! Jag tänkte inte på det ;D

    Jag är så inne i att följa alla restriktioner annars. Jag tänkte väl optimistiskt att Covid kommer vara historia då men så blir det nog inte!

    Vad bra att du fick ett bra samtal med dom! Jag var inte redo för det efteråt och ärligt talat så hade jag nog inte velat det med just den barnmorskan idag heller, fast förlossningsrädslan släppt sen en tid.

    Jag tror att jag kanske tar det bättre denna gång då jag från början är beredd på att det kan bli likadant igen. På nåt sätt har det läkt med tiden nu efter 3 år och känns inte lika jobbigt längre. Första gången var kanske extra känslig? Vad vet jag, jag är inte gravid än ;). Enligt en app jag har ska min nästa period jag är fertil på komma ungefär på julafton och framåt.

    Min man föreslog först att vänta ända till Maj nästa vår men jag föreslog att vi kunde börja nu eftersom det inte är säkert att det går vid första försöket (eller alls!) denna gång.

    Ska läsa hur långt ni andra kommit :)
  • Anonym (Skye)

    Vi började försöka i December. Jag hade äl ungefär den 28/12 och hade oskyddat s 2 dagar innan, på äl och en dag efter. Sen var vi för trötta för att fortsätta :p

    Enligt min app, Clue borde jag ha mens imorgon på Måndag. Jag har dock haft uppehåll med att använda Clue och har bara skrivit in mensen i Oktober och November.

    Jag upplevde att jag kunde känna ett ägg vandra upp i livmodern cirka den 30/12. Jag fick också frossa några dagar efter den 28 där jag kände mig lite sjuk, så var det under min förra graviditet också. Andra tecken jag har haft är lätt molvärk till och från sedan kanske 31/12, och i Onsdags blev jag jätteillamående och kräktes på morgonen.

    Sen har jag inte kunnat hålla mig från att ?testa tidigt? men testade nog för tidigt först och har fått negativt 2 ggr. Igår fick jag dock ett väldigt svagt plus på morgonen, det syntes knappt. Fick även vad som skulle kunna vara en nidblödning igårkväll, bara lite brunrosa på pappret.

    Nu är jag jättespänd på om mensen kommer utebli och om jag kommer få ett plus, har väldigt lite tålamod med väntandet :).

  • Anonym (Skye)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 14:04:51 följande:
    Tom bim-3 var det. Jag har alltid en regelbunden cykel. Förutom nu. SÅ ledsen. Vet inte vad jag ska ta mig till.

    Det var ett streck imorse med om än svagt... blir ännu mer knäckande.
    Vad tråkigt! Jag har läst om några kvinnor som har haft mens i början av graviditeten, även om det är ovanligt. Min mammas väninna hade det med ett av sina barn. Ett litet tips kanske, om du inte redan tar det, är att börja med q10 (även din man, antar att din partner är man eftersom det verkar som att ni inte använt provrör eller liknande) graviditetsbloggen.se/forbattra-kvaliten-pa-dina-agg-ta-q10/
    Jag har tagit det sedan i våras, mest för att jag mår så mycket bättre av det, blir piggare på dagarna, läste på senaste tid att det och några andra tillskott jag tagit en tid var bra när man försöker bli gravid (D-vitamin, Omega 3, glutation, selen, zink)
    Hoppas verkligen att du har haft någon slags nidblödning eller att det annars går nästa försök <3
  • Anonym (Skye)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 14:04:51 följande:
    Tom bim-3 var det. Jag har alltid en regelbunden cykel. Förutom nu. SÅ ledsen. Vet inte vad jag ska ta mig till.

    Det var ett streck imorse med om än svagt... blir ännu mer knäckande.
    Men... förlåt om det är en dum fråga, men kan det inte vara en nidblödning..? Är det väldigt rikligt?
  • Anonym (Skye)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-09 11:46:39 följande:
    Du förstod rätt :). Lite OT kanske men kan ägget verkligen fästa så sent som ÄL+12?
    Det verkar som att det blev så för mig, tror att jag har en nidblödning sedan igår eller förrgår, har haft svarta trosor och kom på igår att den där brunrosa flytningen (bara lite, känns inte och syns mest på pappret när man varit på toaletten sedan igårkväll). Och nidblödning kan man väl få när ägget fäst? ÄL+12 var igår för mig, jag ska ha mens imorgon enligt min app. Vet inte riktigt om min mens har följt vad Clue förutspår hela tiden, kan ha varierat med någon dag tidigare. Har fått svaga plus med "testa tidigt" sedan igår. Men det ska ju inte vara något konstigt att det är svagt innan bim :)
  • Anonym (Skye)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 16:23:24 följande:

    Det är det. Blev också gravid på försök 5, och var lycklig och även glad att få ett sommarbarn. Skitfånig detalj men det slog också hårt när det då blev missfall. Nu blir det vinterbarn om det tar sig kommande månader, vilket jag måste landa i. Har helst inte velat få barn sista veckan i december just för att de alltid blir yngst då och alla jag vuxit upp med som fötts då har avskytt det hela sin barn och ungdomstid. Hade hoppats att det inte skulle bli så.

    Så det var många saker, stort som smått, som föll bort på en gång. Kombinerat med att jag är rädd att inte kunna bli gravid nu igen och att chansen för syskon droppar. Läser man här på FL är det också många som uttrycker sig att decemberbarn är det sista man vill ha och att det är så synd om stackars ensambarn. Det skär mer varje månad för mig nu.

    Men jag vet ju att jag kommer vara superglad även för ett ensambarn i december. Alltid.

    Ibland blir kombinationerna av saker att bli ledsen för nog bara lite mycket.


    Hoppas jag inte råkade trycka på någon tumme upp eller ner från telefonen nu.

    Jag är född i slutet av November och har alltid älskat det. Jag var yngst i klassen men det tänkte jag aldrig på. Dessutom började jag läsa så tidigt och hade egentligen mått bra av att hoppa upp en eller två klasser då jag ändå fick ha deras böcker i skolan, så det var inte svårt att hänga med för att jag var yngst. Och sådant är ju ändå väldigt individuellt:)

    Har man kärleksfulla föräldrar är det absolut inte synd om ensambarn! Jag har syskon men en av mina bästa kompisar när jag var liten var ensambarn och även en av mina kusiners döttrar. En sak dom två har gemensamt är en orubblig självkänsla och självförtroende och att dom har så mycket kompisar..! Jag vet inte om det är en slump heller men båda deras föräldrar har fortfarande väldigt stabila äktenskap in i 50-60 årsåldern. Mitt kusinbarn har ett stort och bra kompisgäng med både tjejer och killar som verkar vara lika tajta med henne som om de varit syskon :). Detsamma med min barndomsvän, han har varit väldigt nära sina vänner och är fortfarande.

    Däremot vill jag ha syskon till min son iallafall, men det är främst för att jag vill ha fler barn.

    Bara några positiva sidor med att ha ensambarn eftersom du läst föräldrars inlägg som skrivit att det är synd om dom.
  • Anonym (Skye)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-10 16:10:34 följande:

    Jag tror vi alla kan hålla med om det. Jag trodde också att det skulle gå lätt och lyckas redan på första försöket, va så taggad och positiv då. Nu är vi ändå bara inne på fjärde försöket, så det kan ju gå fort i jämförelse med andra, men det är ändå tufft varje misslyckat försök att ladda om.


    Jag förstår det, bryr mig otroligt mycket om att mitt första försök ska lyckas nu. Fick först negativa test när jag testade tidigt och undrade om något var fel direkt.
  • Anonym (Skye)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-10 17:03:41 följande:

    Hoppas det blir plus nu för din del :)

    Tankarna går ju direkt till att något är fel när det inte går direkt, men man vet ju att det är normalt att det kan ta upp till 1 år så nu är jag inte så orolig längre. Det blir när det blir helt enkelt.


    Ja och det sa jag innan vi började försöka, ?det är inte alls säkert att det går vid första försöket eller alls? sedan började jag ändå undra om något var fel när jag inte fick plus direkt. Men nu har jag fått svaga plus två dagar i rad och har bim imorgon, så jag hoppas verkligen.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu