Inlägg från: Anonym (4a) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4a)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Hopeforaplus skrev 2020-12-07 22:28:08 följande:

    Behöver eran hjälp nu. Min app säger äl på måndag nästa vecka men jag tror snarare på fredag eller lördag. När man börjar få mer flygningar, är det nära då? Alltså hurlångt bort typ?Får mina test imorgon så tänkte börja kolla då. Får alltid mer dagarna innan äl men har aldrig lagt märke till hur pass många dagar innan jag får det. Vill verkligen säkra upp det den här gången och hinna ha mys innan själva äl men sambon är borta idag och imorgon så blev rädd att det är på g nu nu..


    Ja håll koll med ÄL test så den inte missas. Jag brukar dubbelkolla med temp så jag vet exakt när. De där riktigt hala ÄL flytningarna brukar vara i ca 3 dagar och på sista dagen sker ÄL, sedan torrt igen. Men vore väl bra om ni kunde få till något innan din sambo pyser och sen direkt när han kommer hem och kör på i några dagar :D

    Jobbigt det där när karlarna ska jobba borta...har en resande man själv och då har jag sagt till vid mens att dessa dagar håller han sig hemma haha ;D
  • Anonym (4a)

    Såhär ser det ut idag med lunchurin:



    Men är sååå orolig för missfall så testar hela tiden :(

  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2020-12-08 13:41:37 följande:

    Mer svart på vitt än så kan det ju inte bli =)

    Men förstår dig! Jag kommer också testa på tok för mycket och ofta när jag blir gravid igen. Oron att det tas ifrån en finns u med en :( 

    Jag ska verkligen hålla mig till torsdag som minst nu. Testet i morse va blankt det också. Vill så gärna se två streck men det tar på psyket att grubbla och vända på allt. Ja alltså de flesta i vår närhet vet väl att vi planerar barn rätt tätt men har sagt det som mer "det blir när och om det blir" jag har försökt vara öppen men min begränsade äggtillgång så det är ingen självklarhet att vi kommer lyckas få ett syskon över huvud taget. Så den biten känner jag mig inte stressad över att det skulle ta tid. Det tog tid för oss att få 1:an också, därav fertilitetsutredning. Men ingen av våra vänner har tjatat eller vart på oss om det så den stressen är jag fri ifrån iaf. Mer att varje månad som går ju närmare kommer vi ägglösheten. 


    Nej så är det ju, gillar dessa tester då man slipper gå och analysera om för finns ett till streck eller ej. Förresten har jag glömt säga att jag testade faktiskt apotek365 4 kr test nu och förutom att de var så smala (svåra att tyda om man vill överanalysera haha) så funkar de precis lika bra som vilket annat test som helst. Bra pris på dem också :)

    Ah okej så det tog lite tid att få till 1an. Då förstår jag stressen ännu mer... de sa alltså på fertilitetsutredningen att du hade låg äggreserv? Om man ändå kunde hjälpa till på något sätt :/ men du vet ju iaf att det behöver inte ta lång tid när du nyligen lyckats :)
  • Anonym (4a)
    Hopeforaplus skrev 2020-12-08 13:46:58 följande:

    Åh vad kul att se!! Förstår att du är orolig, jag hoppas den lilla stannar! När skulle det bli bf för dig då?


    Ja jag tycker det känns hela tiden som det kommer blod, men än så har inget kommit. Vet jag gick med trosskydd flera dagar i oktober för det kändes som det skulle komma när som helst, men icke..då plussade jag några dagar efter bim.

    Bf borde bli 19 augusti, men blir nog lite tidigare iom att jag antagligen kommer få havandeskapsförgiftning igen och planerat snitt. Så senast då iaf:)
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2020-12-08 16:30:13 följande:

    Ah vilket bra tips =) Då ska jag spana in dom! som den testgalning man är blir det ju lite dyrt annars hehe.

    Ja precis, jag har generellt ganska kort cykel och fick mens tidigt så har förbrukat lite fler ägg än önskat. Bara att kunna ventilera och diskutera med andra här i gruppen hjälper tycker jag :) Alla har vi vår historia men samma önskan om att få en liten till familjen. 


    Ja gör det. Men obs på att de är bara några mm breda. Jag har ju också gått och blivit testoman så de var ju perfekt ^^

    Åh, jag fick också mens tidigt vid 10 års ålder och har själv undrar om det inte måste vara så att fler ägg då förbrukats och det kan vara så att jag också kan ha dålig äggreserv. Har dock inte vågat kollat upp det... spar man ägg om man äter p-piller då? Eftersom man inte har ÄL då? Ja visst är det väl toppen att prata av sig här lite:) har du läst om vulverine / Jenny koos? Hon har massa tips på bättre fertilitet, även låg äggreserv :)
  • Anonym (4a)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-08 22:16:29 följande:

    Åh wow, klart och tydligt! Kul

    Förstår verkligen din oro. Minns förra graviditeten att jag hade som mensvärk de första veckorna och ökade flytningar så kändes som mensen var igång eller ett missfall så jag sprang in på toaletten hela tiden och trodde att nu är det kört. Men det var det inte, fy bubblan för att behöva känna så alltså. Dum kroppen är som gör symptomen för mens och graviditet så lika!


    Ja det känns ju precis som mensen är på ingång, men det är väl bara mycket flytningar som rinner ut lite smått hela tiden hehe. Och alla stickningar som känns som missfall på g... verkar som det är vanligt att känna så ändå. Jag kan faktiskt säga att denna graviditet känner jag mycket mer mensvärk som är liksom centrerat till livmodern, inget annat symtom likt tidigare graviditeter.

    Du har bim snart :) hade du tänkt testa något eller invänta utebliven mens?
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2020-12-09 05:27:20 följande:

    Sen har jag förstått det som att det är en kombination av flera saker som påverkar äggreserven så att man fått mens tidigt behöver inte enskilt betyda något. Jo äggen mognar oavsett p-piller eller inte fick jag tyvärr veta :( annars borde jag varit safe hehe. Varje månad så mognar flera ägg men det är bara det största som släpps ut, resten skrumpnar ihop och förtvinar i äggstocken. Det ske även vid p-piller bortsett från att vid utebliven ägglossning så släpps inte det största ägget iväg utan alla skrumpnar mognande ägg skrumpnar istället.

    Nä aldrig hört talas om, ska kolla upp henne :) vilket bra tips! :)


    Ah okej, ja alltid ska man lära sig något nytt :) ja det hade ju varit fint om man hade sparat på äggen om man käkade p-piller :)

    Ja läs om henne, mycket intressant och vettigt. Har själv käkat lchf, vitaminer och mineraler som hon skrivit om och det verkar funka :)
  • Anonym (4a)

    Nån som har erfarenhet av de digitala testerna? Tänkte ta ett nytt och se om det övergår till 2-3, men hur snart kan jag testa då? Har bim idag, men eftersom jag har korta cykler så är jag på 3+6 idag.

  • Anonym (4a)
    Hopeforaplus skrev 2020-12-10 08:59:21 följande:

    Åh har dålig koll på det där men kollar tillbaka på mina bilder från när jag blev gravid sist och 7/9 hade jag gravid 1+2 och 16/9 så fick jag gravid 3+. Så kanske ökar nu mot helgen om det inte ökat än?


    Tack för svaret. Kanske vågar jag mig på ett test mot helgen då, får se :)
  • Anonym (4a)
    Hopeforaplus skrev 2020-12-10 09:55:32 följande:

    Ja då borde det ha hunnit öka till sig fint! Hur mår du? Känner du av symtom och sånt?


    Ja hoppas det :) har stundvis molvärk i hela magen stundvis inget alls, men inget annat som ömma bröst eller illamående. Men det har jag inte haft sågär tidigt i tidigare graviditeter heller.

    Hur har det gått för dig med ÄL? Hittat på den än? :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu