Inlägg från: Anonym (Babymama) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymama)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (4a) skrev 2021-02-10 11:59:07 följande:

    Ah okej. Första två fullgångna och över 3 kg. Tredje precis över fullgången tid och drygt 2 kg.

    Ja det förstår jag om du inte ens vågat ta Alvedon, men den kombon är helt okej! På janusmed kan du kolla interaktioner mellan läkemedel själv :)

    Haha okej, det låter ju bra i alla fall :D hoppas det ser lika bra ut nu och det stannar därinne längre denna gång :)


    Jaa hoppas jag verkligen :) gjorde dom analys på moderkakan då? Det gjorde dom inte på min första graviditetet men andra. Visa sig vara full av proppar.

    Har ni berättat för någon om graviditeten än?

    Jag och sambon prata igår om att ingen av oss är exalterade att berätta för någon, typ som att vi kan vänta ett tag till. Känns tråkigt på ett sätt att man känner så.

    Mest skönt att alla slipper oroa sig!
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-02-10 15:53:15 följande:

    Nej jag har då inte hört om de gjort någon analys...? Kanske för mina var fullgångna, mer noga att veta varför när det blir så tidigt. Men du åt inga läkemedel med ditt andra barn?

    Jag har berättat för min mamma bara och hon är ju såklart glad. Men det finns ju i bakhuvudet att det kanske inte alltid blir som det är tänkt... och så har jag talat om för min chef pga mkt frånvaro pga huvudvärken... ska väl snart berätta för makens familj också, men resten får glatt vänta till ett prickfritt RUL :)

    Ja det förstår jag att ni tänker så. Ni hade ju väldigt nyfiken vänskapskrets eller hur? De kan då glatt vänta hehe. Men era familjer då? De är inga ni vill tala om för?


    Nej fick inget andra graviditeten. En miss från vården.

    Men jag tycker ändå man borde göra analys pp fullgångna graviditeter när något avviker :/ kan ju tänka mig att du också hade något med moderkakan och flöde som skapade tillväxthämningen.

    Alltså våra familjer.. ena kan inte glädjas åt andra och den andra ska förstora upp minsta lilla och ringa till varenda kotte för att berätta först. Känner bara att man inte orkar med det haha. Speciellt om det ska frågas massor om blodtryck osv så kommer det bara bli en stress.

    Men känns så tråkigt!

    Idag ringde min bm och sa att hon va tvungen och ställa in mitt bm besök. Ultraljudet blir fortfarande av. Hon ville ta en snabb inskrivning per telefon och sen skulle läkaren gå igenom med vårdplan. Känner direkt att sånt viktigt som ett första blodtryck glöms av och har ju ändå stor betydelse för min graviditet.

    Blir så nervös på allt
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-10 17:39:43 följande:

    Låter tufft med så mycket oro för er Babymama och 4a <3

    Men förstår att ni är det med tanke på vad ni varit med om tidigare.

    Vi har bortskämt nog andats ut efter första ultraljudet men man vet ju att saker fortfarande kan hända men har berättat för de flesta av våra vänner. Tänker att vi gärna har deras stöd om något skulle hända längs vägen. 

    Ska göra kub på måndag. är lite nervös för att den inte kommer ligga bra. De två första ultraljuden jag gjorde låg den ihopkurad som en liten boll så det va nästan omöjligt för dom att mäta och uppskatta längden på graviditeten. Så är rädd att jag kommer bli framflyttad massa nu på kuben trots att jag inte borde bli det.

    Ser allt bra ut på kub  blir det ett snack med chefen sen så de hinner fixa en extra säsongare till sommarn för jag räknar inte med att vara mycket till hjälp efter halva graviditeten passerat om det blir som sist. Förra gången blev det lite kaos på sommarn när foglossningen plötsligt uppenbarade sig med full kraft och jag var ensam ordinarie under tre veckor på jobbet. En stackars säsongare fick göra arbetet för 5 ordinarie under högsäsong. Han jobbade på effektivt men va inte speciellt duktig så blev lite att rädda upp sen.


    Ja jag pustade ut efter ultraljud i v13 och speciellt i v20 när allt såg bra åt. Sen fick jag mig en käftsmäll senare :( andra kom i v25 600 gram så är ju livrädd att det ska bli så igen. Hoppas verkligen inte. Skulle vara revansch att få en bebis närmare bf denna gång <3

    Vad skönt att ni berättat! Vi har verkligen ingen längtan till att berätta, känns supertråkigt. Vet att många i släkten kommer dra dumma kommentarer att vi får skylla oss själva osv denna gång..

    Fy så jobbigt med foglossning! Fick det med första och fick sluta innan graviditetspenningen för jag hade så ont.

    Håller tummarna att allt kommer se bra ut! <3 hur mår du annars? :)
  • Anonym (Babymama)
    barnlängtan2021 skrev 2021-02-10 20:48:19 följande:

    Plussade i början av januari och hade ett tidigt ultraljud i vecka 8+0 men blev flyttad till 6+3 men allt såg bra ut och hjärtat slog. I måndags fick jag reda på att graviditeten hade stannat och fostret hade krympt. Nu väntar jag på att kroppen ska ta hand om det och förhoppningsvis börja blöda snart. Har återbesök nästa torsdag så har det inte börjat innan dess så får jag tabletter :( Efter 1,5 år som ofrivilligt barnlösa så hade jag verkligen hoppats att det här var vår tur.


    Fy vad tråkigt att läsa! :( <3 beklagar så mycket.
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-02-11 08:49:53 följande:

    Fick du inte ens blodtrycksmedicin? Då kan jag hålla med det var en miss. Jag ska ju äta trombyl fram till v 36 så kan hända de bedömde deninte hade någon nytta när det debuterar så sent? Bara en teori...

    Jo det är ju känt att flödet är hämmat i navelsträngen av någon anledning när man får havandeskapsförgiftning, och för min del hade de gärna fått undersöka moderkakan! Är faktiskt med i en studie nu från Uppsala impact hette den om att kunna förutsäga vilka som får havandeskapsförgiftning senare. Kanske du också blir erbjuden att vara med :)

    Tråkigt med din familj att de har den inställningen. Förstår att ni vill vänta med att berätta då..

    Blodtryck borde definitivt inte glömmas av i ditt fall! Jag har redan varit in en extra gång för blodtryckskoll då det är lite åt det högre hållet. Så påminn dom om det inte blir av!


    Jag fick ingen bt medicin innan v 25 i andra graviditeten. Sen fick jag 3 olika blodtryckmediciner med totalt 19 tabletter. Så tillslut fick jag mediciner i maxdos, men det hjälpte inte.

    När jag blev inlagd fick jag åka ambulans till sjukhus som kan ta hand om extremprematurer, inte alla sjukhus som kan det. Det första dom fråga då varför jag inte fått trombyl när sonen föddes tillväxthämmad med lätt hf :/

    Jag ska också äta till v36. Har aldrig sett någon som äter längre än v36. Bara olika hur tidigt man börjar :)
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-02-11 11:55:25 följande:

    Ah ja nu förstår jag hur du menade, trodde du menade i första graviditeten. Definitivt konstigt att de inte förberett mer till nästa gång verkligen! Så onödigt dumt!

    Får man fråga hur ditt barn klarade sig av att födas så tidigt? Med utvecklingen och så? Förstår om du inte vill svara så hoppa i så fall :)


    Vi har haft riktigt tur i oturen. Det har gått bra! Har inga men av vad vi kan se just nu! (Vanligt med svårigheter i skolan mm) Man går efter korrigerad ålder på utveckling. Så skulle bebisen födas i maj men kom i februari så räknar man efter utvecklig som att bebisen är född i maj.

    Började gå på 1 års korrigerad ålder vilket är riktigt tidigt med tanke på starten. Har sett barn födda senare som inte börjat gå innan dom är 2 år korrigerat tex.

    Var nyligen hos överläkaren som är ansvarig och hon var supernöjd och impad över hur bra det gått. Känns så bra!

    Så mycket som kunnat krångla som inte har gjort det tex maten, mage, lungor vid förkylningar, synfel/skelning, utveckling, hjärna osv
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-02-12 09:50:34 följande:

    Helt fantastiskt att det gått så bra! Wow vilka kämpar ni är :) som du säger tur i oturen ändå att det gått så bra ändå. Hur gick amningen, får man fråga det? Tycker det är så fascinerande att ett så litet fött barn faktiskt kan gå riktigt bra ändå.


    Åh tack! Ja det var en riktigt kämpig resa. Tog tid att komma upp igen från att vara på botten. Jag var en av få som fick mjölk på en gång. Så bebisen behövde aldrig få donerad mjölk. Dag 3 fick jag 700 ml vid varje pumptillfälle, helt helt otroligt. Var så rädd att inte få igång pumpning. Helammade första barnet men släppte 0 till pumpen. Men nu hade kroppen inget val.

    Fick pumpa i 14 veckor tills bebisen var stor nog att kunna börja amma. Vi fick sen till helamning och avslutade amningen för några månader sen. :)
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-12 19:55:30 följande:

    Wow vilken produktion! Det fick jag inte ens när min dotter va som glupskas runt halvåret. I början fick jag 30 om jag hade flyt. Skönt att något funkade så bra då när situationen va så kritisk :) 

    Håller tummarna att allt flyter på i denna graviditeten och att du inte behöver besöka förlossningen före v 37 :)


    Jaa och första dagen åt hon inte ens 6 ml per dag uppdelat på 12 ggr. Så sjukt små mängder för att vänja stackars mage och tarmar som inte är vana.

    Efter ett tag stabiliserades det och blev inte såna mängder. Men jag hade frysen full. Donerade 15 liter och fick sedan kasta 10 liter när amningen kom igång. :)

    Tack snälla <3 hoppas det jag med! Vågar knappt tro det :( v12+0 imorgon. Typ halvvägs nu om den skulle födas som andra. Blir illamående av tanken :/
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-02-13 09:07:30 följande:

    Vilken resa, helt fantastiskt! Så jag blir tårögd :,)

    Hoppas verkligen det blir en färdig bebis nu <3


    Det hoppas jag med <3

    Har du haft mycket molnvärk?! Mina tidigare så har jag däckat efter jobbet och haft värk men upplever det inte alls så denna gång. Har ju dock mycket annat och börjar få lite svag värk där nere men inte alls som tidigare. Så olika det kan va!
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-15 11:41:08 följande:

    Precis varit och gjort kub men det gick inte att genomföra :( det va avvikande områden på underkroppen hos bebisen så ska träffa läkare på fredag. Stort område och hon kunde inte säga var vätskan kom ifrån riktigt :( jag är så sjukt ledsen.


    Men fy vad hemskt att höra :,( hoppas verkligen inte det är något allvarligt.. :( kommer bli en lång vecka i väntan på fredag :/<3 massa styrkekramar <3
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu