• Soff

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Hej!


    Jag hoppar in här också :) Jag är 32 och min sambo är 36. Vi försöker med första barnet och är inne på vårt fjärde försök. Har BIM imorgon så blir spännande närmsta dagarna....Tycker jag har olika symptom, men vågar knappt prata om dom, eller hoppas, så försöker ställa in mig på att det bara är PMS som vanligt... så jag inte blir alltför besviken :) men det lär man bli ändå ifall mensen kommer >< 


    Vi har testar SMEP-metoden denna gången så är extra spänd på att se om det gav något resultat. 


     

  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-09 16:52:53 följande:

    Hej! Då har vi nästan försökt lika länge, vi är inne på vårt 3:e försök, BIM om 11 dagar:)

    Åh spännande! Du har inte testat med grav-test än? Förstår att du inte försöker ha några förhoppningar men man kan ju inte låta bli att hoppas lite. Vad är SMEP-metoden för något? :)


    Åh okey! :D spännande!

    Jo jag kunde förstås inte låta bli att testa BIM-5 som var negativt, men också förmodligen för tidigt för att ta :)... nu har jag bestämt mig för att vänta tills mensen är sen (om den blir det). Pallar inte negativa test...

    Det är Sperm-Meet-Egg-Plan och det innebär kort och gott att man har sex på specifika dagar i cykeln, och det ska öka oddsen för att bli gravid:) man börjar CD8 och har sex varannan dag tills du får ett positivt ägglossningstest (börja testa CD10), och från den dagen så har du sex 3 dagar på raken, uppehåll en dag och sen en sista gång:)
  • Soff

    Är så himla ledsen nu. Tog negativt test idag på bim. Kroppen har verkligen lurat mig denna gången, för har känt av både det ena och det andra, men nu känner jag verkligen att mensen är på gång. Känns totalt hopplöst. 

  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-10 10:25:25 följande:
    Åh vad synd! Förstår att det känns tungt. Man blir ju ledsen varje gång, men någon gång kommer det att bli ett plus! Kämpa på <3
    Tack<3 Ja, det är verkligen tungt. Hade extra höga förhoppningar denna gång då vi verkligen hade försökt till max så att säga.. men så gick det ändå inte. Får hämta krafter och börja om. 
  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-10 10:21:26 följande:

    Ja jag ska också försöka vänta med test och se om mensen kommer, men det är ju jobbigt att bara vänta också :)

    Ok! Det låter spännande! För testa det om mensen kommer sen.


    Ja det är fasen inte lätt det heller >< Haha..

    Mm många som det funkat för vad jag förstår. Funkade inte för oss denna gången men ska göra ett nytt försök! Denna gången i kombo med bisolvon tänkte vi. Så får vi se om det gör något ^^
  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-11 06:11:10 följande:

    Haha nej tiden går ju så sjukt långsamt!

    Ja det är ju bara att köra på :) Jag provade rosenrot denna cykeln för första gången, får se om det hjälpte sen..


    Sjuuuuuukt långsamt haha ><... nu är jag dock sjukt förvirrad. Jag var helt hundra på att mensen skulle kicka igång igår, hade det på känn så att säga. Och jag tog ju ett negativt test, men sen har mensen inte kommit igång. Räknar väl med att den kommer igång idag, men så himla konstigt att det bara går tillbaka när jag känner att det ska komma :p .. tog en Ipren t.o.m för att klara jobbdagen.

    Spännande! Håller tummarna!
  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-11 08:59:03 följande:

    Men oj! Prova att ta ett test imorgon bitti om mensen inte kommer idag! För vissa så tar det ju lite tid att plussa, jag håller tummarna!:) Du får uppdatera hur det går.


    Ja så konstigt! Aldrig varit med om! Min mens är alltid så punktlig också. Och den har än så länge fortfarande inte kommit igång :O men har massa värk... ja har det inte kommit imorn heller så tar jag ett nytt test :) tack det ska jag <3
  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-12 11:15:04 följande:

    Nej vad tråkigt!!:( Så jobbigt att den är sen också, då får man ju verkligen förhoppningar.. Förstår att det känns super-tungt, du får gråta idag och försöka komma igen sen <3 Känner med dig!


    Tack<3 ja fy, man hinner verkligen börja tro att man är gravid... :?( .. speciellt när min kropp aldrig betett sig så tidigare.
  • Soff
    Jullan1 skrev 2020-09-15 08:57:45 följande:

    Kunde självklart inte hålla mig tills fredag. Tog ett test nu imorse som va negativt:( BIM på fredag eller söndag. Även om jag va inställd på det så blir man ju ledsen..Får ta nya tag sen.


    Nä det är ju så svårt det där, man vill ju veta nu!!! Negativt test nu betyder ju dock ingenting, det kan ändra sig <3 
Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn