• Stickling

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Hej! Jag hoppar in här, känner igen fleras signaturer från andra trådar :) Kul med en egen grupp för oss som är 30+ och försöker med första barnet!

    Jag är 32 och min sambo 33. Vi är på vårt tredje försök nu och dagarna går så extremt långsam. Har bim på torsdag, 17/9, men kommer nog inte kunna hålla mig från att testa tidigare. Provar nog på måndag. Försöker att inte ha några förväntningar, men det är förstås helt omöjligt. Har inga som helst symptom, utom möjligen lite diffus molvärk då och då, men det är normalt för mig mellan äl och mens och betyder förmodligen ingenting.. 

  • Stickling
    Jullan1 skrev 2020-09-12 17:42:07 följande:

    Hej! Spännande! Vi är också inne på vårt tredje försök och jag är 32år, har BIM den 20/9 och precis som du du har jag inga symtom alls, lite molvärk ibland. Ska försöka hålla mig tills fredag med att testa men får se om man klarar det, är ju sååå jobbigt att gå och vänta. Håller tummarna för dig :)


    Hej! Vad kul, då har vi många saker gemensamt :) Ja eller hur, dagarna släpar sig fram! Har tidigare tänkt att jag ska försöka stå ut och inte testa tidigt, men har inte kunnat hålla mig. Hur har du gjort dina tidigare försök, testade du tidigt då? Är det normalt för dig att ha molvärk långt innan mens? Håller tummarna för dig med! :)
  • Stickling
    Jullan1 skrev 2020-09-13 15:14:24 följande:

    Ja verkligen:) Nej men samma här, har testat tidigt de förra två gångerna, runt 5-6dagar innan BIM men ska verkligen försöka hålla mig tills fredag med att testa, då är det bara två dagar kvar till BIM:)

    Ja jag kan ha ganska stark mensvärk upp till en vecka innan mens. Nu är det ganska svag molvärk som kommer och går. Känner mig ?precis som vanligt? annars i kroppen..Hur mår du idag?:)


    Förstår, hoppas veckan kommer gå fort för dig fram till testdag! Håller tummarna för plus! Spännande med molvärken, då låter det som att det känns lite annorlunda än det brukar göra för dig före mens?

    Imorgon har jag två eller tre dagar kvar till bim, beroende på vilken app jag går efter (Natural cycles eller Clue). Idag har jag lite molvärk, känns som mensvärk, och pms-humör... Så känslig och irriterad på sambon, haha. Vet inte om det kan vara ett graviditetssymptom, men känns mest som dagarna före mens, tyvärr..
  • Stickling
    Jullan1 skrev 2020-09-13 15:32:57 följande:

    Tack detsamma!:) Ja värken brukar kännas mer starkt, men det kanske kommer de närmsta dagarna. Försöker att inte känna efter så mycket men det är ju svårt.

    Ok, ska du testa imorgon? Ja men det är ju så jobbigt att grav-symtom och mens-symtom i princip är likadana, man vet ju inte vad man ska tro! Haha känner igen det där med irritation över sambon när man har pms:)


    Ja det är jättesvårt att inte känna efter och leta efter symptom. Och att veta vad de symptom man ev känner är för något... Haha skönt ändå att höra att jag inte är ensam om att bli irriterad på sambon :) Ja, tänkte nog testa imorgon!
  • Stickling
    Jullan1 skrev 2020-09-13 18:42:34 följande:

    Ja man blir ju knäpp till slut av att ?leta? symtom. Åh jag håller tummarna! Uppdatera gärna imorgon :)


    Verkligen! Tack! Absolut, uppdaterar när jag testat :)
  • Stickling

    Negativt test imorse, så besviken :( Är på bim -2 eller 3. Vet ju att det inte är kört förrän mensen kommer, men försöker ställa in mig på att inte hoppas mer den här månaden.

  • Stickling
    Jullan1 skrev 2020-09-14 10:14:47 följande:

    Åh tråkigt! Men än är det inte försent för att plussa, men förstår att du inte vill hoppas. Jag tror att jag kommer få mens i slutet av veckan, (BIM fredag eller söndag), känner lite smått mensvärk och har inga gravsymtom alls:(


    Ja precis, blir på nåt vis nästan jobbigare för mig att fortsätta hoppas efter ett negativt test, även om det är svårt att låta bli förstås... Åh, hoppas du får ett plus ändå!
  • Stickling
    Jullan1 skrev 2020-09-15 09:27:58 följande:

    Tack!<3 Nej än har jag lite lite hopp. Ska testa på fredag igen om inte mensen kommit då.


    Håller tummarna för dig!
  • Stickling
    Anonym (Leo) skrev 2020-09-15 13:26:51 följande:

    Är det bara jag som blir lite stressad av coronaviruset förresten? Är rädd för att behöva gå själv på ultraljud osv men än så länge får pappan hänga på i Sörmland. Har till och med kollat upp privat ultraljud där pappan får vara med - för säkerhets skull, haha!


    Jag har också tänkt på detta. Där jag bor får partnern inte vara med ens på privata ställen. Vi får hoppas, av många anledningar, att restriktionerna lättar under hösten!
  • Stickling
    Anonym (S) skrev 2020-09-17 17:37:17 följande:

    Hej alla kämpar,

    Jag är inne på andra månaden av försök med första barn. Olidligt perioden mellan äl och mens men även inför äl då det testas med stickor. Trots att mens är det sista man vill ha så är det den ända tid som det går att tänka på ngt annat. Jag hade som räknat med att det skulle gå på första försök då jag blivit gravid två ggr då oddsen inte varit så höga, en ggn med hormonspiral i. Hoppas det går bra för oss alla som försöker!!


    Hej! Håller med dig, även om mensen är otroligt oönskad känns det för mig som enda dagarna på månaden då jag kan slappna av lite, sen väntar jag ju bara på ägglossning och efter det på testdag... Själv ska jag inleda försök nummer fyra med första barnet. Ja, vi får hålla tummarna för oss själva och varandra! :)
Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn