• Enell83

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Hej! Hoppar in här. Kommer att försöka i oktober. Är 37 så känner mig gammal och önskar att jag försökt tidigare. Nu är jag orolig för allt känns det som. Ska försöka med SMEP och rosenrot den här gången så får vi se om det tar sig. Kul att få följa alla!

  • Enell83
    Anonym (Leo) skrev 2020-09-14 09:06:43 följande:

    Halloj! Jag hoppar in här. Jag är 30 år och min sambo är 32. Slutade med ppiller för två veckor sedan och har börjat försöka. Har dock iiingen aning om när jag har äl eller ska ha mens. Har haft ppiller i cirka 15 år men hade ett uppehåll när jag var 29-30 sedan började jag några månader igen och sen slutade nu för bebisverkstad. När jag hade uppehåll förut så hade jag 21-22 dagar mellan mens, känns som kort tid för alla andra verkar ha typ 28 dagar. Men det kanske inte spelar så stor roll. ????


    Vad spännande, välkommen! Jag har haft p-piller och p-stav. Fick igång min cykel direkt efter. Men det var flera år sedan jag slutade med preventivmedel. Har tempat dom sista åren för att veta vad som händer i kroppen. Känns bra nu när jag börjat tempa igen för att hitta äl. Hade aldrig klarat av att hitta den utan temp och äl-test.
  • Enell83
    Jullan1 skrev 2020-09-15 08:57:45 följande:

    Kunde självklart inte hålla mig tills fredag. Tog ett test nu imorse som va negativt:( BIM på fredag eller söndag. Även om jag va inställd på det så blir man ju ledsen..Får ta nya tag sen.


    Håller tummarna att det var förtidigt. Vilken cykeldag är du på? Kan vara att ägget fäste sent?
  • Enell83
    Anonym (Mint) skrev 2020-09-15 13:32:37 följande:

    Lite stressad för just ultraljud men det är för att jag fick MA i juni och fick gå på alla jobbiga, sorgliga undersökningar själv.  Så kommer nog ha en rejäl ångest den dagen då det ska hända. Och eventuell corona hjälper ju verkligen inte, att kanske behöva gå själv då också. 


    Vad jobbigt att behöva gå igenom själv! Hoppas vekligen att de ändrar på restriktionerna tills det är dags. Hoppas att du fick ett bra bemötande!

    Har inte ens börjat tänka på UL mm. Är bara inne på äl just nu.
  • Enell83
    Weloty skrev 2020-09-16 08:59:48 följande:

    Idag kom min mens, en dag för tidigt. Jag hade tänkt testa imorse, så jag har sovit rätt oroligt och varit vaken sedan 04.00. När jag väl gick upp för att testa klockan 07.00 så var det mensen som kom istället. Så obeskrivligt ledsen. Jag hoppades så mycket.Jag kommer nog att logga ut från Familjeliv ett tag, känner att jag mår sämre av att läsa om andras försök, symptom osv. Jag behöver tänka på någonting helt annat och sluta känna efter så mycket. Stort lycka till allihop!


    Förstår vad du menar. Det låter sunt. Lycka till och välkommen tillbaks när du vill och orkar.
  • Enell83
    Jullan1 skrev 2020-09-15 19:41:13 följande:

    Tack! Jag är på cykeldag 28 nu och har haft en cykel mellan 31-34 dagar senaste månaderna. Har dock haft lite mensvärk senaste dagarna så tror den är på gång tyvärr:( Men jag testar på fredag igen om den inte kommit då :)


    Har också en cykel på ca 32 dagar. Bara att hålla ut. Inte så lätt när man väntar och väntar.
  • Enell83
    Anonym (Mint) skrev 2020-09-16 20:54:25 följande:

    Hej hörrni. 

    Testade imorse på sparad morgonkiss, supernegativt. Bim-3. Waaaah. Väntar till fredag med nästa test nu. 


    Vad tråkigt! Men det är inte över förens mensen kommit! Håller tummarna. Vad använde du för test?
    Jullan1 skrev 2020-09-16 17:44:53 följande:

    Nej den här väntan är ju inte rolig alltså, man vill ju vara veta! Tack!:)

    Hur går det för dig?


    Långsamt. Väntar på nästa cykel! ÄL+ 4 tror jag. Två veckor kvar innan mens, så nu är det trögt.
  • Enell83
    Anonym (Leo) skrev 2020-09-17 12:41:56 följande:

    Att tiden kan gå så seegt hörni..

    Usch slutade ju med ppiller för 15 dagar sedan men har sedan igår haft så otroligt ont i magen, det strålar ut i ryggen med. Imorse kände jag också lite "strålande" från vänster sida (äggstocken?). Är så jobbigt att ha så ont men inte få någon mens. Känns nästan som en inflammation i det inre ibland och gör hemskt ont. Känsliga bröstvårtor med, suck... Har någon av er haft så när ni slutade med preventivmedel?


    Känner definitivt av ägglossningen mer när jag slutat med preventivmedel. Ungefär som du beskriver. Har även mensvärk en bra bit innan mensen kommer. När den väl kommit släpper värken.
    Anonym (S) skrev 2020-09-17 17:37:17 följande:

    Hej alla kämpar,

    Jag är inne på andra månaden av försök med första barn. Olidligt perioden mellan äl och mens men även inför äl då det testas med stickor. Trots att mens är det sista man vill ha så är det den ända tid som det går att tänka på ngt annat. Jag hade som räknat med att det skulle gå på första försök då jag blivit gravid två ggr då oddsen inte varit så höga, en ggn med hormonspiral i. Hoppas det går bra för oss alla som försöker!!


    Kroppen är så märklig gör som den för det mesta tycker jag. Håller tummarna att det tar sig snart för er!
    Jullan1 skrev 2020-09-18 09:52:00 följande:

    Åh synd! Jag håller tummarna för att mensen inte kommer.:) Jag testade nu imorse, det blev negativt men det kändes ganska väntat. Har fått ont i brösten och lite mensvärk så jag tror nog mensen kommer i helgen.


    Vad tråkigt! Du får skäma bort dig under mensen och ta nya tag med oss andra i oktober. Önskar att vi alla hade plussat denna månad!
Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn