• Emmalucy

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Hej på er och god fortsättning :) hoppas det finns en plats till på det här tåget! Ursäkta om det blir någon konstig me in hit och dit, svenska är inte mitt modersmål. Är 34, strax 35 och min sambo är 31, strax 32.

    Kort version: jag och min sambo bestämde oss under julen att börja bebisverkstan, har väntat till några saker var igång först men det blev en positiv överraskning från honom då vi hade planer att börja i april :) meeen jag har spiralen och är nu inbokat om 2 veckor för att få ut den, är dag 8 i cykeln så denna månad är körd, så satsar på en bim strax innan alla hjärtans!

    Den långa versionen: min ex och jag försökte bli gravid i 3 år, det slitit hårt på min psyke och tillslut blev jag extremt deprimerad, jag hade många svaga plus men ändå så kom mens. Vi var på utredning och allt var normalt för oss båda. När vi skiljde oss så hade jag en engångs ligg och Boom, what do you know, jag KAN bli gravid! Men varken av oss vill bli förälder så jag gjorde abort. Det blev en lång process som tillslut hamnade jag på akuten för blödningen - jag valde kopparspiral och de satt in den för tidig så var tvungen att låta de fiska ut "rester" så jag kunde skippa skrapning.

    Nu har jag en underbar sambo som har 2 barn sedan tidigare, och har inte behövt stressa över att skaffa barn då han har endast behövt vänta 3 månader för att något skulle hända med ex. Han är extremt supportive men jag har så mycket känslor och stress över sista gången jag försökte bli gravid, att jag redan mår lite dålig innan vi ens försökte :( jag vill inte bli som jag var med min ex (temp, äl tests, åt vår som helst som jag trodde kunde hjälpa på naturliga sätt, testade som satan när jag var nära bim) men jag känner mig ensam denna gången också :( I sort sett alla kompisar är klar med barn, nyligen förälder eller långt in i graviditeten. Har 2 kompisar som kämpat länge utan lycka och jag vågar inte prata med de ifall jag får tur med nya mannen.

    Stort lycka till som er som väntar bim ????

  • Emmalucy
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-29 12:22:41 följande:

    Välkommen Emmlucy! 


    Tack! <3 det känns irriterande men skönt att jag måste avvakta en cykel till, skulle ha stressat ihjäl mig för att hinna denna månad!

    Har någon av er testade olika mat som sjå hjälpa till med fertilitet? Som sagt jag var lite galen sist, jag drack granatäpple juice innan äl för att det ska hjälpa till åt tjocka upp livmodern, åt annannas kring äl för att det ska bara antiinflammatorisk och hjälpa till med blod cirkulationen, åt paranötter eftersom de kan hjälpa livmodern och då implantation, hade lite maca pulver i smoothies eftersom det ska jämna ut hormoner och säkert mm som jag inte kommer ihåg nu!

    Men kolla gärna själv på nätet om ni är nyfiken :D jag kanske inte prover allt som jag gjorde innan, men något som känns att det kan vara till nytta!
  • Emmalucy

    Hej Ericky!

    Det känns bra att hitta denna tråd, eller hur :) har inte tittat runt på resten av forumet än!

    Jag förstår att du ville veta om det var ett tidigt missfall eller inte, kanske det är värt för dig att testa så du känner med säkerhet ja eller nej, och om det händer igen så kan du sluta testa eftersom du kommer att veta om du blir gravid överhuvudtaget eller ej?

  • Emmalucy

    Tack, Vickan! :) det är tufft när alla kompisar är redan "där" och man vill ju ha någon att gnälla med, så kul att ni finns :D

    Jag har mina vitaminer och folsyra, vet inte om jag orkar äta det jag gjorde sist men kanske ska ta maca för att det är bra generellt :) 

    Åh, vad kul med en valp Ericky! Det blir ju bra tajmat oavsett vad som händer på bim :)

    Håller tummarna att det blir en bra början på nyår för er alla!

Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn