Inlägg från: Anonym (Mint) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mint)

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Vickan31 skrev 2020-12-09 12:49:45 följande:
    Ååh ja, det tycker jag också :) Verkligen, så att man känner att man får äta och dricka vad man vill - har försökt att inte dricka något kaffe denna cykel så det är en sådan sak jag ser fram emot att dricka igen ;) Nä men precis, det närmar sig i alla fall! Jag känner ingenting just nu, men har å andra sidan tyckt mig känna massa olika saker tidigare månader när det inte handlat om någon graviditet så jag litar inte riktigt på min kropp när det kommer till dessa symptom, haha.

    Kände du några symptom de två gångerna du blev gravid, och i så fall ungefär hur tidigt? Har läst någonstans att ägget inte fäster förrän omkring ÄL +8 och att det är efter det man eventuellt kan börja märka några symptom?

    Åh, kaffe! Jag kör med koffeinfritt för jag älskar verkligen morgonkoppen. :) 

    Den känslan är jag bekant med, haha! Så många gånger jag varit skengravid, innan vi ens börjat försöka. Dom gångerna jag blev gravid kände jag det tydligt, så det var ändå stor skillnad från skenisarna.

    Jag skulle säga att ÄL+9 var när det första halvtydliga symptomet kom, jag började frysa och vaknade 05 och hade svårt att somna om. ÄL+10 blev det tydligare, jag frös och var varm om vartannat, vaknade ungefär samma tid och kroppen liksom kliade. ÄL+11 (BIM-3) slog det till, jag var så fruktansvärt varm! Vaknade och visste inte vart jag skulle ta vägen för jag liksom glödde inifrån. Är annars en frusen person så det där var extremt. 

    Nästa gång blev jag också varm, men inte lika illa och inte lika tidigt utan runt BIM. Vaknade på samma sätt på nätterna. 


    Tyvärr, haha, så vet jag inte om man vågar gå på såna symptom ändå. För mellan dom där två gångerna blev jag också väldigt varm, en vecka innan mens och iofs bara nån dag, men det hade inte tagit sig den gången. :'D 

  • Anonym (Mint)
    Stickling skrev 2020-12-09 12:56:07 följande:
    Haha ja men eller hur?! Känner ingenting, men tänker också att det är för tidigt, är bara på ÄL +4... Hur mår du då, hur känns det inför kommande försök?
    Åh ja, ja det är ju för tidigt! Jag tänkte lite konstigt. :D 
    Det känns bra att prova igen, nu när hormonerna lagt sig så känns allt bättre, huvudet känns klarare. Så jag ser fram emot det! 
  • Anonym (Mint)
    Stickling skrev 2020-12-09 15:41:29 följande:
    Skönt att du mår bättre och ser fram emot nästa försök! När skulle du ha ägglossning, tror du, kommer inte ihåg om du sa det?
    Tack, vad gulligt av dig! Jag hade antagligen för en vecka sen, 2-3 dec nån gång. Jag hade räknat ut att den, om jag hade tur, skulle komma då, baserat på förra missfallet. :) Vi låg en gång då, inte direkt i bebis-syfte och jag tror ändå inte min kropp är redo för att bli gravid igen, så nästa ÄL boooorde komma i slutet av månaden. :) 
  • Anonym (Mint)
    Stickling skrev 2020-12-09 16:10:29 följande:
    Okej, förstår. Hoppas kroppen har kommit i balans nu i alla fall då, så att ägglossningen kommer som den ska! Då har du inte siktat in dig på någon särskild BIM nu i december då?
    Heh, jo, kunde inte låta bli att räkna ut december-bim. ;D Den borde vara i mitten av nästa vecka, 15-18 typ.
  • Anonym (Mint)
    Vickan31 skrev 2020-12-09 14:19:18 följande:
    Ja men då är ju koffeinfritt perfekt! Tänkte kanske fixa något koffeinfritt te också då det kan vara mysigt när det är vinter :) Har du ändrat något annat i kost och så, förutom kaffet?

    Haha ja oj vad kroppen är bra på att luras ibland, eller om det är hjärnan vi ska skylla på kanske ;) Men som du säger verkar det ju ändå ha varit skillnad på symptomen de gånger du blivit gravid. 

    Ahaa, men vad intressant! Just det där om att frysa och svettas om vartannat har jag inte hört om lika mycket i det här sammanhanget jämfört med andra symptom - men det är väl så att lika många kvinnor det finns, lika många olika symptom och olika graviditeter finns det :) 
    Ja, det funkar bra! Så kan jag ta en kopp vanligt ibland om jag blir bjuden utan att det ska kännas jobbigt. :) Det finns säkert massa bra koffeinfria teer! Nej, inget annat, förutom gravidtabletter med folsyra. Har ätit dom sedan maj. Då ansträngde jag mig för att få i mig mycket grönsaker men nu lever jag bara som vanligt, så länge jag vet att jag inte är gravid. Har du ändrat nåt utöver kaffet? :) 

    Jag har läst om en del faktiskt som blivit extremt varma! Men ja som du säger, det finns ju alla varianter. Lite spännande blir det ju också, när alla inte har samma. :D 
  • Anonym (Mint)
    Vickan31 skrev 2020-12-10 11:52:11 följande:
    Perfekt ju :) Aah men vad bra, jag har också ätit folsyra sedan några månader och när de tog slut beställde jag en mer "multivitamin kvinna" som innehöll lika mycket folsyra men även C-vitamin, D-vitamin m.m. Grönsaksintaget försöker jag också att öka då jag egentligen inte är någon grönsaksperson, haha, så just nu försöker jag äta lite mer grönt men det går i perioder. Men om jag får mens på tisdag kommer jag nog att äta och dricka lite vad jag vill några dagar som "tröst".

    Så intressant ju! Och det gör ju att man kan fortsätta hoppas, just för att vissa som blir gravida inte märker någonting första tiden och att för de som får symptom så kan de variera så pass mycket :) 
    Samma här, jag började också med bara folsyre-tabletter men sen fattade jag att det fanns andra mycket bättre som innehåller allt annat man behöver också! Tungan ute
    Haha, är inte heller en grönsaksperson, så jag vet att det inte är lätt. Det tycker jag verkligen du ska, jag tänker samma! 

    Precis, jag minns att nån klagade i nån gammal tråd här att varför kan det inte finnas ett universellt, supertydligt tecken, typ att man får ont i stortån! Och ibland känner man ju så men samtidigt, då skulle det vara så definitivt liksom. Jag gillar nog det diffusa och spekulationerna ändå. :)  
  • Anonym (Mint)

    Hur går det, Vickan och alla andra? :)

    Jag blir tokig... kan inte låta bli att googla och räkna och hålla på, trots att jag knappt vet när min bim är nu efter missfallet! Vi låg en gång, flera dagar efter när jag tror jag hade äl och ändå inbillar jag mig att det kanske blivit nåt. Herregud. :p Jaja, bim är iaf nån gång i veckan. Kan tiden bara gååååååå.

  • Anonym (Mint)
    Vickan31 skrev 2020-12-14 10:06:08 följande:
    Kul att du frågar! Fortfarande ingen värk i stortån ;) Känner mig precis som vanligt faktiskt, förutom väldigt ömmande bröst vilket jag tidigare bara haft vid ägglossning men gissar att det är vanligt att få innan mens också så försöker att inte lägga någon större vikt vid det.

    Ååh jag förstår såklart! Det är nästan omöjligt att inte fundera, googla, hoppas m.m. Måste vara svårt att veta efter missfallet, men skönt ändå att BIM förmodligen närmar sig denna veckan! Alltid jobbigt att vänta och inte veta.
    Haha. :D Spännande med ett nytt symptom ändå! Jag har tvärtom, inga ömmande bröst alls fast jag alltid har det innan mens. Men sista mensen jag hade så gjorde dom inte heller ont så jag lägger inte så mycket i det heller just nu när min cykel är lite hit och dit. :) 
    Soff skrev 2020-12-14 11:10:20 följande:
    Har som mensvärk, och igår ilade det i vågor, typ pulserade i nedre magen. Mår lite illa också.. Men är väl egentligen inga symptom som jag inte redan haft tidigare ^^ så jag bara väntar... och väntar... och väntar.. 
    Det låter ändå lite suspekt ju! När har du bim? :) 

  • Anonym (Mint)
    Soff skrev 2020-12-14 13:24:50 följande:
    Jag hoppas förstås! :))... min NC-app gick lite bananas denna cykel så är inte helt säker, men jag tror 21-22 dec ^^ hoppas det blir en fin juklapp i år :) 
    Ja tänk vad fantastiskt! Hoppas! :D 
  • Anonym (Mint)

    Nä fy vad tråkigt Soff... :( 

    Jag försöker tänka så här, kanske kan det hjälpa dig eller någon annan lite också. Nu blir det ett nytt år, vi lämnar skitåret 2020 efter oss with a bang (jag ser fram emot vinet på nyårsafton) och så ser vi januari som en helt blank nystart. Nu fan! 

  • Anonym (Mint)
    Soff skrev 2020-12-22 12:39:24 följande:
    Va du e go <3 tack för ditt stöd och fan, det låter som en bra plan. Jag är helt på den! 2021, nu jäklar.
    Haha, vad bra! SkrattandeHjärta
  • Anonym (Mint)

    Hej, ja jag är kvar! Jag har ÄL på onsdag, +- någon dag, så vi kämpar på, haha. 

  • Anonym (Mint)

    Åååh Ericky, vad kul med en valp! Kommer ju bli en fantastisk distraktion dessutom, som bonus. :) 

Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn