Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Är det på tiden att godhetsnarkomani börjar klassas som en psykisk sjukdom?

    Anonym (Hencucken) skrev 2020-09-09 11:52:22 följande:
    . Finns en del förvirrade miljönissar i Sverige som börjar resonera så. De kan inte tänka sig att skaffa 1 barn, samtidigt som det kommer hit invandrare som ofta skaffar 4-10 barn. Då är det bara stört. 

      
    Nu verkar du störa dig väldigt mycket på andra människor som inte är som dig.

    kan du ge ett exempel, en artikel eller liknande, om någon människa som inte skaffar barn enbart pga miljön? Och som inte är ett skämt, ironi, eller liknande.

    (som tex om jag får kritik för mitt flygande utomlands för nöjes skull, svarar jag att jag iaf inte har några barn för att tysta kritiken mot mig)
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Hencucken) skrev 2020-09-09 12:31:25 följande:
    Nu när du fått flera exempel, vilka tog mindre än 30 sekunder att hitta, vad är din åsikt om svenska män och kvinnor som vägrar skaffa barn för miljöns skull?

    Är de normala eller bara jävligt WRONG?
    De flesta visade ju att barn är dåligt för klimatet, inte att specifika personer avstår. Det tycker jag är logiskt inga barn = inga människor som konsumerar en massa saker = bra för klimatet

    Som jag som inte ville betala, för att läsa vidare. Hur visar det att specifika personer avstår.
    "Hur kommer de barn vi föder nu att påverkas av klimatkrisen? Och ska vi ens skaffa barn när vi redan är så många som tär på jordens resurser? Dessa frågor lyfts nu allt mer i samhällsdebatten. Men att avstå från att skaffa barn är inte lösningen på den ekologiska kris vi befinner oss i, anser meteorologen Martin Hedberg.

    ?Det är ju det samhälle vi lever i här och nu som är problemet. Inte att vi föder barn?, säger han."


    Ja det fanns 3 personer en tysk, en turkisk och en amerikansk man som istället adopterade. var är de svenska?

    Ja, de är ju extrema, men är detta verkligen ett samhällsproblem?  (och alla andra anledningar till att folk inte vill ha barn, är dem mer ädla)
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Hencucken) skrev 2020-09-09 13:20:40 följande:
    Godhetssyndromet generellt blir ju ett problem för de individer som lider av det, och för deras närstående. De måste få hjälp så de kan må bättre. 
    Vad är problemet, de som skänker pengar och låter asylsökanden och liknande bo i sina hem, de som inte vill skaffa barn för klimatet eller de som tycker att vi har problem med klimatet nu.

    Jag håller med om att vi har problem med klimatet förra året förbrukade vi naturresurser motsvarade 1,7 jordklot sett över hela världen, i EU 2,8 jordklot. Det är inte hållbart i längden att att göra slut på mer än vad som finns. Typ om du tjänar 100 000/år och gör slut på 170 000 eller 280 000. Det är ett problem att vi lever så.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Rabarber) skrev 2020-09-09 14:59:21 följande:



    Behövs inga artiklar. Jag har valt att ha ett barn för jag tycker det är dags att reducera människans belastning på planeten. Vi förbrukar alldeles för mycket resurser per capita i västvärlden redan och om alla i världen vill ha det som vi så klarar vi oss inte i framtiden.

    De som skaffar fler än två barn nu är tanklösa egoister som kommer att bidra till att det blir svält och krig i världen senast under våra barnbarns livstid. När våra ekosystem börjar rasa pga för snabba skift i vädersystemen och pollineringen inte fungerar längre så blir det svält. Och svält= resurskrig, så har det alltid varit.


    Ok, så du känner igen dig i TS beskrivning (där jag efterfrågade källa på människor som enbart pga miljöskäl avstått barn)#38
    "Om du exempelvis vägrar skaffa barn eftersom du vill rädda miljön, då är det sjukligt och irrationellt. Finns en del förvirrade miljönissar i Sverige som börjar resonera så. De kan inte tänka sig att skaffa 1 barn, samtidigt som det kommer hit invandrare som ofta skaffar 4-10 barn. Då är det bara stört. "

    I så fall kan jag konstatera att TS har rätt i påståendet
Svar på tråden Är det på tiden att godhetsnarkomani börjar klassas som en psykisk sjukdom?