Inlägg från: Anonym (Lycka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lycka)

    Blåser henne

    Har ni barn tillsammans? Kommer detta påverka dem att hon blir social paria? Kommer du bli lyckligare efter att du spridit ut informationen om henne?

    Om hon blåser sina vänner ekonomiskt gör hon något olagligt och då tycker jag att du ska anmäla det till polisen och rakryggat berätta det för vännerna. Inte "sprida ut det anonymt" som en 16-åring.

  • Anonym (Lycka)
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-09 11:24:17 följande:
    Du tycker inte det är lite motsägelsefullt att inte avslöja henne för andra för att skona barnen men polisanmäla henne istället. PÅ vilket sätt menar du att en polisanmälan och ett potentiellt fängelsestraff INTE kommer påverka barnen?

    Märkligt att ekonomisk bedrägeri inte är ok och ska straffas oavsett konsekvenser men känslomässig bedrägeri ska förlåtas pga eventuella konsekvenser?
    Vad märkligt du tolkar mitt inlägg. Första delen av det var frågor till TS. Andra delen var mina åsikter om hur man bör behandla ekonomiska bedrägerier. Jag tycker att hen ska vara rakryggad.

    Du verkar ha väldigt starka åsikter om hämnd efter otrohet, med tanke på antalet inlägg med ovanligt högt tonläge som du gjort i tråden.
  • Anonym (Lycka)
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-09 15:12:35 följande:
    Nja, det lustiga är snarare varför du anser att i ena fallet ska ta hänsyn till hur det kommer drabba barnen men inte i det andra?
    Ena och andra fallet? Va? Jag ställde frågor för att få veta lite mer om omständigheterna. Det är du själv som valt att tolka in mina åsikter i dem.
  • Anonym (Lycka)
    Anonym (H) skrev 2020-09-09 21:57:32 följande:
    Men varför inte då göra det här på rätt sätt? Prata med de berörda och gör slut. Varför spela spel och skapa en situation där du försöker göra maximal skada? Klart du ska berätta för de hon blåst, och klart du ska skilja dig, men varför försöka göra det i hemlighet och mygla? Jag fattar ärligt talat inte vitsen.
    Exakt!
  • Anonym (Lycka)
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-10 14:08:35 följande:

    Jösses så naivt.... om man ser på verkligheten istället för tomma floskler och quotes, hur ser det ut då? Slutar mobbarna mobba bara för att den de mobbar går omkring med näsa i vädret och inte "faller till deras nivå"? Nej de gör det inte... det kan pågå i åratal och slutar rätt ofta med att den som blir mobbad får byta skola/arbetsplats/umgängeskrets och ingen jävel gör något åt det för man att man kan prata idioter tillrätta genom att bjuda på bullar och förklara att de gör fel, som om de inte redan visste det.

    Det ENDA verkligt effektiva medlet mot mobbing är när den som blir mobbad får nog och ger mobbaren/mobbarna en rak höger. Då tar det slut fort som ögat för då blir det helt plötsligt inte konsekvensfritt för mobbaren att mobba andra.

    Det är så ofattbart naivt att tro att alla människor är goda innerst inne och har vettiga värderingar och är mottagliga för "goda exempel". Beter man sig som ett as mot andra människor så har man uppenbart INTE goda värderingar och då är det extremt naiv att öht tro att dessa personer kommer vara mottagliga för bra exempel för det bygger på någon slags naiv tro om att personen inte redan vet att den gör/gjort fel och kommer få någon slags aha upplevelse när den får se något bättre.
    Men otroheten har ju redan hänt, så din jämförelse blir missvisande. Eller menar du att poängen med en hämnd är att vederbörande inte ska vara otrogen mot någon annan i framtiden? Tillåt mig tvivla.
    En hämnd genomförs för att man själv ska må bättre, om så bara för stunden, men forskning visar att så sällan är fallet i det långa loppet.

    Sedan om en person genomför brottsliga handlingar som ekonomiska bedrägerier, då handlar det inte om hämnd att anmäla det, utan om att vara en rakryggad person som tror på lag och ordning.
Svar på tråden Blåser henne