Inlägg från: Anonym (Förbered nästa jul) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förbered nästa jul)

    Osams med föräldrarna sen 9 månader

    Jag tror som NN att det ligger nånting bakom din mammas undvikande till förklaring. Det handlar nog om att hon inte kan ge dig en vettig förklaring och att hon hamnat i kläm mellan någon:några andras önskemål och hennes önskan om att kunna bjuda in alla sina barn.

    Är du och din man de enda som har barn? Har något av dina syskon nyss blivit lämnad? Då kanske några tycker att det blir för stort fokus på er lilla gulliga familj. Och din mamma faller till föga och bortprioriterat dig och din familj för att - er är det minst synd om, ni kan fira jul med varandra.

    Eller är det kanske något mer praktiskt som att ni vill äta på en annan tid som NN föreslog. Eller kanske att ni tycker det ska vara alkoholfritt medan de andra vill dricka nubbe och skråla. Eller kanske blir det ett oändligt antal julklappar och en väldigt utdragen julklsppsutdelning? Fu hör -det finns tusen möjliga förklaringar.

    Om du vill försöka undvika att samma problem problem uppstår inför kommande jul måste du nog sätta dig med med din mamma och berätta att du blev ledsen och hur kan ni hitta en lösning inför framtiden. Tänk på att inte anklaga - du gjorde fel - hur kunde du - eller dyl. Utan säg att du blev ledsen och gärna vill att ni kan fira jul allihop framöver (bortsett från den jäkla Coronan).

Svar på tråden Osams med föräldrarna sen 9 månader