• Jojjo87

    Påbörja fertilitetsutredning. Tips? Hur går det till m.m

    Cheneyney skrev 2020-09-28 18:52:46 följande:

    Inväntar spermaprov 2 om typ 1,5 vecka, sen läkarbesök. Sen får vi väl se.

    Har du fått bestämt att det blir spolning när mensen kommit? :) spännande ändå, verkar som en del blir hjälpta bara av den!


    Ja vi va på vårat första besök 15/9 där jag fick göra undersökning och min man lämna spermaprov. I och med att jag har ÄL och att allt såg så bra ut så bestämde vi redan då att göra en spolning! Min läkare tror mkt på att det är stressen kring allt som kanske sätter stopp. Så har slutat helt att tempa nu och försöker hålla mig borta från äl-stickorna haha
  • Jojjo87
    Likra2020 skrev 2020-09-29 16:23:32 följande:

    Min mens kom som ett brev på posten 14 dagar efter ovitrelle sprutan!! Nu går man på ny kur Letrozol och CD 12 ultraljud för att kolla äggen!!

    Hoppas hoppas det funkar nu!!

    Gällande stress! Kan det påverka mycket? En del säger att det absolut inte gör det med andra menar på att det visst gör det. Hmm...


    Håller tummarna för er :)

    Ja min läkare sa att stressen kan påverka. Och kan väl till en viss del förstå det.. tänker just med att tempa.. va väldigt stressad när jag gjorde det. Kunde vakna mitt i natten i panik för att kolla klockan och om jag va behövde gå upp och kissa kunde jag tänka att då förstörde jag allt med tempkurvan. Så nu har jag slutat med det och sover SÅ bra = mer harmoni i kroppen och ett bättre mående.
  • Jojjo87

    Så kom mensen , två dagar senare än väntat så tankarna om graviditet hann börja och suddades bort lika fort....

    Men ringde till kliniken jag går till och fick tid för spolning nästa fredag 16/10 på cykel dag 11. Så får man hålla tummarna att det går bra.

  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-06 10:29:20 följande:

    Åh, vad tråkigt. Typiskt liksom. Det blir ju så att man börjar hoppas och blir glad även om man försöker att inte springa iväg i tankarna men det är så svårt att begränsa.. Då får man deppa ihop när mensen kommer och sen ladda om igen.

    Skönt att du fick tid för spolning snabbt!! Jag håller tummarna!

    Hur länge har ni försökt?


    Ja nu har jag iaf spolningen att se ? framemot? har läst om många som lyckas efter spolningen så får hoppas på att man är en av dom :)

    Vi är inne på vårat 15:e försök nu så börjar bli lite påfrestande nu att inget hände :/ hur länge har ni försökt?
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-07 09:08:50 följande:

    Ja, jag har också läst det! Håller verkligen tummarna för att det är eran tur nu!

    Okej. Vi är inne på vårt 13:e eller 14:e försök, vi började i augusti förra året. Ja, jag förstår. För oss har det inte hänt något, alltså vi har inte fått något plus alls, och det har satt igång tankeverksamheten hos oss båda här hemma.. Det känns iaf skönt att ha påbörjat utredning nu men just nu så väntar vi på att jag ska få tid för undersökning och att min sambo ska få lämna spermaprov. Så tiden går ohyggligt långsamt!!

    Har ni berättat för någon i er omgivning att ni försöker bli gravida/gör utredning?


    Nä samma här, månad ut och in ingenting!! Min sambo har en dotter sen innan så jag känner väldigt mkt till och från att det är mig det är fel på. Men undersökningarna vi gjort visar än så länge att det inte finns några fel. Och då tänker jag att tänka om vi inte är ett dug kompatibla med varandra då?!? Vad sker då?

    Jag har berättat lite för min mamma och sen vet två kollegor. Men har inga vänner att prata om det med. Min närmaste är för upptagen med sitt just nu att det känns som att hon inte bryr sig!! Min sambo vill bara prata om det med mig och känner att det är för privat för att prata om det till andra.. har ni pratat om det till andra?
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-08 10:42:24 följande:

    Jag har samma tankar. Ingen av oss har barn sedan innan dock och jag har alltid haft en väldigt stor barnlängtan. Jag har också haft funderingar om det är fel på mig, så jag förstår vad du känner.. Det vore en stor sorg för mig om jag får reda på att jag inte kan bli gravid..

    Nu har jag kommit till en punkt då jag börjat ifrågasätta varför vi inte började tidigare vilket känns jobbigt för det går ju inte att påverka nu.. jag hade aldrig liksom tänkt att det skulle vara några större problem. Nu vet vi ju inte än vad utredningen kommer att visa, så det kanske inte är några problem utan att det bara tar tid.

    Ja, samma tanke har slagit mig - om att vi kanske inte är kompatibla. Jag vet inte vad som händer då.. Finns det ens sjukvård som kan hjälpa till med det? Jag har ingen aning.

    Jag har inte berättat för någon än, varken att vi försöker eller genomgår utredning. Jag är väldigt delad och vet inte om jag kommer tycka att det är skönt att berätta eller om jag kommer känna press av att andra vet om att vi försöker och sedan bli stressad av det..


    Jag känner att jag har 100 frågor att bomba min läkare med nu vid spolningen. Ja det är skönt att processen är igång men ändå står liksom tiden stilla. Tror den känslan kommer vara fram tills man får ett plus. Jag tror och hoppas ändå att det kommer att gå, jag lever lite på hoppet med att just vårat barn är svår bakat men kommer att bli helt fantastiskt när det väl sker :)

    Jag tyckte att det va rätt skönt att iaf berätta för mina två kollegor som står mig närmast. Just för att ha någon till att prata med men också att dom förstår mer varför man kanske är extre nere någon dag i månaden osv.

    Hur gamla är ni? Och vart har ni sökt hjälp om jag får fråga? :)
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-09 09:21:26 följande:

    Ja, så är det ju. Jag känner samma även om vi inte kommit lika långt i vår utredning som ni. Ja, jag försöker också att tänka att det är en fråga om när det blir ett plus och inte om det blir ett plus. Oftast är huvudet och hjärtat med på de tankebanorna men ibland orkar jag inte och kraschar.. oftast är det i samband med mens, antar att det kan vara lite hormoner och puttar mig över kanten..

    Ja, när vi väl får vårt plus så kommer det antagligen vara bästa ögonblicket i livet (hittills)!!

    Ja, det är sant! Jag kanske ska försöka berätta för någon men är rädd att allt blir så mycket mer på riktigt när jag sätter ord på det, om du förstår vad jag menar.

    Vi är 29 och 27 år gamla. Hur gamla är ni?

    Absolut, vi har sökt hjälp via regionen/landstinget i västmanland. Ni då?


    Så olika utredningarna verkar vara. På vårat första besök fick jag lämna blodprov för att kolla äggen och även undersökning på mig och min sambo lämnade då spermaprov då redan första gången. Sen bokades spolningen in, men där emot har inga andra blodprover tagits på mig för att se hormoner osv.. Vi går till en klinik i Uppsala. Kontaktade dom direkt.

    Jag är 33 och min sambo 34 år.

    Ja usch tiden när mensen kommer och dom första dagarna i cykeln vill jag helst bara ligga i sängen och inte gå upp mer än nödvändigt. Just det tyckte jag va skönt med att berätta för mina kollegor som ändå kunde se att det va något och dom förstår ju verkligen nu varför jag är så nere ibland.

    Jag tror och håller tummarna för alla oss som kämpar att våra plus kommer komma <3
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-10 23:51:22 följande:

    Jaa, de verkar som att det varierar en del. På mig kollar de hormoner nu direkt, men får ju inser veta provsvaren förrän på läkarbesöket. Undra varför de gör olika..

    Nu har jag snart äl, så jag försöker tänka positiva tankar nu! :) denna cykeln är det alla som kämpars tur att få plus!

    Hur ofta har ni sex vid äl? Kör ni varannan, varje dag eller när ni får feeling?


    Ja det verkar variera en hel del, men det är säkert väldigt olika från person till person också såklart.

    Vi har alltid haft rätt regelbundet med sex hela våran relation så det blir för det mesta varannan dag till att det kan bli varje dag en vecka i perioder. Sen håller jag alltid koll med lh stickorna så att jag vet att äl är på g bara. Sen har det självklart varit perioder under tiden nu när vi försöker skaffa barn som man känt att det har blivit några gånger som att ? nu ligger vi enbart för att bli gravida?

    Hur gör ni? :)
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-14 09:52:00 följande:

    Vi försöker få till det varannan dag, ibland blir varje, men oftast blir det några dagar innan mens där vi inte riktigt orkar eller vill.. så då kan det bli en vecka eller så utan sex men vi försöker hålla gång. Haha.

    Vi har också dom liggen där det verkligen är bara för att vi ?måste? för att jag har äl, dom gångerna kommer man nog inte ifrån utan det får man bara leva med.

    Nu i dagarna har jag äl, jag har ju bestämt mig för att inte testa eller tempa denna månad så jag vet inte riktigt när, så nu försöker vi verkligen få till det minst varannan dag!


    Jag slutade med tempningen direkt efter första besöket med läkaren. Insåg att jag va väldigt stressad av att tempa. Och denna månad struntar jag nog i stickorna också.. Tror det kan göra så man blir mindre stressad. Ska göra spolningen nu på fredag. Är lite orolig över den men ställer in mig på att det kommer göra skit ont så jag inte blir förvånad om det nu gör det.. det här med att man googlar allt är ju inte jätte bra inser man ibland haha

    Håller tummarna för att det tar sig för er denna månad <3

    Hade ni nästa besök inbokat?
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-10-15 14:33:28 följande:

    Okej, jag gjorde nästan samma. Jag funderade några dagar och sen när jag fick mens så slutade jag, så denna cykel har jag inte tempat alls. Ja, jag är inne på samma spår men fundersam på om jag kommer bli stressad inför mensen för att jag inte kommer veta exakt vilken dag den kommer.. men det visar sig väl om typ 10-13 dagar. Haha.

    Jag hoppas din spolning går bra och att det inte gör ont! Håller tummarna för dig imorgon!! Nej Google är inte alltid ens vän. Jag har läst om vissa som knappt känner det, så det verkar finnas historier åt båda hållen. Jag förstår dock att du vill försöka ställa dig in på det värsta, så hade jag också gjort men det kommer gå bra!

    Vi har inget besök inbokat just nu, min sambo ska lämna första spermaprovet snart och sen vi väntar på kallelse för min läkarundersökning och då kommer vi även få reda på våra provsvar. Så just nu går tiden väldigt långsamt..


    Nu har jag gjort spolningen :) överlevde haha

    Nej men jag tycker inte att det gjorde så ont, va så klart lite obehagligt men inte värre än lite lätt molande mensvärk. Skönt att det är gjort nu. Så nu ska vi försöka själva i 6 månader sen efter det så får vi gå vidare med ivf. Tänker att jag ska försöka hålla mig borta från familjeliv och sluta stressa över att just bli gravid.

    Alla lycka till dig och alla andra <3
  • Jojjo87

    Jag plussade idag tjejer.... :)

    Äntligen efter att ha försökt i 1.5 år.

    Det jag gjorde annorlunda är att jag har gått på akupunktur och försökt släppa stressen kring att bli gravid. Sistnämnda har gått väldigt sisådär men akupunkturen tror jag verkligen hjälpte. :)

  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-12-01 13:10:12 följande:

    GRATTIS!!! Åh, vad roligt! Vad glad jag blir för din skull!

    Akupunktur alltså, spännande! Någon speciellt typ av akupunktur?


    Tack så jätte mkt <3

    Många akupunktörer jobbar med fertilitet, hon jag gick till håller till i Sthlm så hojta till om du vill veta vad hon heter :)
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-12-01 13:10:12 följande:

    GRATTIS!!! Åh, vad roligt! Vad glad jag blir för din skull!

    Akupunktur alltså, spännande! Någon speciellt typ av akupunktur?


    Tack så jätte mkt <3

    Många akupunktörer jobbar med fertilitet, hon jag gick till håller till i Sthlm så hojta till om du vill veta vad hon heter :)
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-12-03 12:28:43 följande:

    Äntligen eran tur! (: ditt meddelande gav mig en strimma av hopp. Rätt som det är så händer det!

    Jaha! Jag har ingen aning om att akupunktur kunde hjälpa. Spännande! Jag är dock inte så förtjust i nålar.. så vet inte om jag skulle klara av det. Gör det ont?


    Ja känns fortfarande helt overkligt och konstigt haha vill skrika ut till alla att ni är jag gravid men det hålls ju såklart hemligt nu i början.

    Neeej verkligen inte, kändes faktiskt ingenting. Va på min sista nu efter att jag plussa och då satte hon mest på huvudet en i örat och nere vid fötterna. Och ingen av dom kändes. Tycker att du ska ge det ett försök :) sen kom jag på att just denna cykel så använde jag även spermavänligt glidmedel. Vet inte om det bidrog något också men värt att prova :) håller tummarna för dig och alla andra att ni får bra hjälp inom vården och att era pluss kommer snart. <3
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-12-21 07:20:27 följande:

    Har inte varit inne här på ett tag nu, jag behövde lite paus och få smälta mina egna tankar. (:

    Mitt amh låg på 0,49.. men han sa att det inte skulle behöva påverka. Men har läst massor om det nu och vissa säger att det kan variera från månad till månad typ och att man egentligen inte kan avgöra så mycket om man bara kollar på amh värdet, och på andra ställen står det typ att det är kört för mig.. Så ja, jag försöker verkligen att lita på läkaren.

    Jaha, ja, okej jag hade ingen aning om att det kunde vara så! Januari närmar ju sig med stormsteg nu!

    Det var ju superbra ju. Ja allt med ivf känns både roligt och spännande men också påfrestande, så är ju skönt att man får lära sig att ta sprutorna i alla fall.

    God jul!


    Hej! Vill bara flika in att när jag gjorde min utredning så kom dom fram till att mitt amh låg under det normala intervallvärdet vilket dom också sa inte skulle vara något att direkt oroa sig för! Och nu är jag ju gravid utan ivf. Så lita på läkaren <3 God jul och jag håller tummarna för er alla att era pluss kommer snart <3
  • Jojjo87
    Elvii91 skrev 2020-12-25 17:07:11 följande:

    Åh, tack snälla för peppen! (:

    Jag måste bara få berätta att jag plussade för några dagar sedan!

    Det tog oss 17 försök.. Jag kan nästan inte tro det men det är ett tydligt streck som blivit ännu starkare de senaste dagarna! Så i år fick vi helt klart den bästa julklappen vi nånsin fått.


    Åhhhh vad kul :) Stort grattis <3
Svar på tråden Påbörja fertilitetsutredning. Tips? Hur går det till m.m