• Flash Gordon
    Rataxes skrev 2020-11-10 12:04:31 följande:
    Måste inte Demento få igenom stödet till Doffes arvtagare genom både representanthus och senaten?
    Finns det tillräckligt många terroristkramare där?
    Vi får väl för världsfredens skull hoppas att senaten, som verkar bli republikansk, kan hålla emot Bidens väsrta galenskaper.

    Men det går säkert att lägga pengar til Hamas som finansiering av bistånd i budgeten och då är det inte senaten utan representanthuset och där styr Demokraterna.
  • Flash Gordon
    Då: Trump tog USA ur avtalet med Iran och införde stenhårda sanktioner med hänvisning till att Iran ljög och fuskade. All elit i hela världspolitiken skakade av ilska.

    Nu: Iran har i hemlighet anrikat mer material till kärnvapen än vad den där väldseliten fått veta genom sina avtal med Iran ...

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7597901
  • Flash Gordon
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-21 22:59:42 följande:
    Du tycks missa lite i din analys. Trump tog inte ur usa ur avtalet med Iran för att dom hade fuskat. Han tog dom ur det eftersom det var ett avtal som Obama tagit fram och Trump försöker ta bort allt som Obama gjort. När avtalet slöts då minskade Iran sin anrikning rejält och förstörde flera anläggningar. Dessutom fick dom demokratiska krafterna som vill göra Iran mer demokratiskt och sekulärt mer makt. När Trump sen kom till makten då såg han till att avtalet inte följdes och Iran fick åter stora ekonomiska problem. Dom protesterade länge att USA inte följde avtalet fast dom gjorde det. Under avtalet hade FN rätt att inspektera och hade betydligt bättre koll. När Usa gick ur då tvingade dom även företag i andra länder att gå ur. Detta har gjort att Iran av självklara skäl har börjat med anrikning för att bygga en bomb vilket inte är så konstigt eftersom hotet från USA och Israel ökat. Dessutom har makten för Islamisterna och hökarna i Iran ökat. Trump lyckades alltså gå från en situation som var på väg åt ett lugnare håll och göra det så mycket värre. 

    Trump har varit en katastrof i mellanöstern framförallt när det gäller Palestina konflikten. Ska man mäkla fred då ger man inte ena parten alla fördelar och en rätt att göra vad den vill. Då ser man till att båda parter ger och tar.
    Neville Chamberline trodde att han hade förhandlat fram ett hållbart avtal med Adolf Hitler också ...

    JCPOA var aldrig menat att hindra Iran från att utveckla kärnvapen, bara att förlänga tiden fram tills de kunde skaffa ett.

    Så när Obama i praktiken godkänner att Iran skaffar sig kärnvapen så anser Trump, lite mer rimligt, att den civiliserade världen aldrig kan tillåta ayathollorna i Iran att äga en atombomb. Alltså är JCPOA "a disaster".

    Inte för att Iran någonsin hade tänkt hålla sin del av avtalet i alla fall. Nya hemliga kärnanläggningar, radioaktivt material och förvar som Iran inte deklarerat dyker ständigt upp.

    Det går inte att prata en diktatur till rätta. Det såg vi med det nationalsocialistiska Tyskland. Det ser vi med alla kommunistiska regimer världen över.

    Naiviteten i att tala om att "demokratiska krafter" fått "mer makt" inom ramarna för en diktatur ...

    Mellan Münchenövernskommelsen och Marshallhjälpen blev det också "så mycket värre". 

    .
  • Flash Gordon
    klyban skrev 2020-11-22 12:22:55 följande:

    Ledsen du är chanslös på denna punkt.


     


    Självklart är jag chanslös. Åtminstone i att ändra din syn på saken.

    Men nu skriver jag ju inte vare sig till eller mot dig utan till alla andra som kan tänkas läsa och ta till sig.
  • Flash Gordon
    Aniiee skrev 2020-11-25 22:59:53 följande:
    Jag vet inte vad du menar med 15 minuter, men jag kontrar med 100 sekunder....
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-25 22:53:25 följande:
    Ha ha ni "alternativa" fakta idioter har alltid noll koll. För det första så hade Iran följt avtalet och inte ökat sin anrikning av Uran. Det är nu efter att länge klagat på att USA inte hållit sin deal som dom börjar igen. Och egentligen är det inte så konstigt eftersom dom inte kan lita på att Trump inte skulle bomba dom. Faktum är med avtalet hade FN kunnat hålla kontroll på Iran. Utan avtal får dom inte. Dessutom hade USA hållit avtalet och handeln kommit igång då hade den mildare regeringen som dom har nu klarat sig bättre. Men tack vare Trump kommer troligen hökarna vinna nästa gång. Det finns en anledning till att dom extrema Islamisterna i Iran gillade att Trump bröt avtalet. Det var precis vad dom behövde för att stoppa demokratirörelsen. När det gällde Chamberline btw så trodde han inte att han hade förhandlat ett avtal som skulle hålla. Han trodde att det skulle hålla så att dom han bygga upp sin egna armé. Sen är det lustigt att du inte ser det komiska i att du klagar på det avtal som Obama hade förhandlat med Iran som faktiskt fungerade. När din Trump däremot totalt misslyckades att förhandla med Nordkorea. Kim gjorde bort honom rejält där, Han fick idioten att komma dit vilket gav Kim en massa plus. Sen förhandlade han fram ett avtal med Kim där Nordkorea inte skulle göra något men Usa skulle minska sin militära närvaro. Det var ett kasst avtal.
    Om vi bortser från ditt behov av att kalla mig "idiot" ...

    Du är medveten om att avtalet tillät Iran att fortsätta forska på kärnvapen enbart med en åttaårig begränsning i hur många forskningsanläggningar de fick använda men sedan var det fritt fram för dem igen?

    Inte för att Iran någonsin ens följde avtalet utan de körde på som vanligt i hemliga anläggninar. Anläggningar som sedan avslöjats.

    Skiljelinjen är tron på att man kan tala diktaturer tillrätta - eller inte.
  • Flash Gordon
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-26 12:02:22 följande:
    Fakta Iran följde avtalet till punkt och pricka, innan tRump fuckade upp saker och ting. Detta är är konfirmerat av flertalet oberoende organ.

    Fakta Iran återupptog sin anrikning efter att tRump fuckade upp saker och ting. tRump gav Iran inga alternativ till Obamas avtal och då kände man sig (tyvärr) tvunget att visa världen att de inte kommer att lägga sig platt om ingångna avtal bryts utan att det får konsekvenser.

    Fakta Iran ÄR en enormt vidrig diktatur. Inget snack om saken!

    Fakta Iran har långt mer att förlora på att inte få det avtal som Obama snickrade ihop att fungera än att inte ha något avtal alls.

    Fakta Iran har meddelat att de är beredda att gå tillbaka till var man var innan tRump fuckade upp saker och ting, utan att ställa motkrav.

    Fakta ayatollorna skor sig, och har alltid gjort, på detta. Men, det Iranska folket får de facto en bättre tillvaro med minskade embargon. Spänningar både inom och utanför landet minskar vilket automatiskt bidrar till minskad spänning i regionen.

    Fakta tRump åstadkom INGENTING positivt med att ensidigt straffa Iran genom att bryta avtalet Obama fick till.

    Gällande Nordkorea så orkar jag inte ens börja... Stort j-la skämt alltihopa från tRumps och rocket mans sida...
    Som jag skrev: i grund och botten går skiljelinjen mellan de som tror att man kan tala en diktatur till rätta och de som inte tror det.
  • Flash Gordon
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-26 23:03:40 följande:
    Vissa påståenden här är så verklighetsfrämmande att man på allvar undrar om det är så att de som skriver är spritt språngande galna? Med följdfrågan, var i h-lvete får de tag på all denna stinkande smörja, och vad är syftet med att sprida den så okritiskt? Vad på fullaste allvar förväntar man sig få tillgång till genom att ljuga ihop saker och ting helt skrupellöst?

    Att vissa påståenden är provokativa och ämnade endast för att jävlas får man bara lära sig att acceptera som del av bruset. Men andra är på riktigt helt galna påståenden och teorier som inte har någon som helst bäring eller existensberättigande.

    Om det vore så väl att det bara var rabbit holes...
    Har du någon saklig kommentar till det faktum att avtalet inte hade för avsikt att hindra Iran från att skaffa kärnvapen utan enbart syftade till att förlänga tiden fram tills de skaffade ett?

    Det må vara wikipedia men i detta fall finns mycket matnyttigt att läsa om avtalet där:

    en.wikipedia.org/wiki/Joint_Comprehensive_Plan_of_Action
  • Flash Gordon
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-27 09:55:57 följande:
     Tanken var hela tiden att visa Iran att om de tar sitt förnuft till fånga så finns det enorma reella möjligheter för landet att utvecklas positivt av att ingå i och förhålla sig till världssamfundets regler och förordningar.
    Precis. Den naiva tron på att man kan tala en diktatur till rätta.

    "Peace in our time!"
  • Flash Gordon
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-27 15:18:13 följande:
    Men du kommenterar lägligt nog inte det jag skrev vidare;

    Detta är ju EXAKT samma typ av morötter och argument som tRump lockat saudierna och de andra länderna i regionen han förhandlat fram avtal med nu. Ekonomiska stimuli för att avradikalisera, höja levnadsstandarder osv., osv., osv!

    Var i ser du någon skillnad från det du väljer att raljera kring och kommentarerna som fortsatte efter det? Är du inte här också av åsikten att man inte kan tala en diktatur till rätta? Att Saudi och övriga galna diktaturer (jag exkluderar att kalla Israel för en diktatur, trots att de är högst ifrågasatta när det kommer till att bete sig så mycket bättre än en diktatur i vissa avseenden...) som tRump så stolt visade upp i sitt påstådda fredsmäklande där han hyllade just de ekonomiska aspekterna man ger dessa länder och dess befolkningar som huvudargumentet för att få till stabilitet i länderna och med det också i regionen??

    Konsekvens och integritet i ALLA lägen Flash!
    Du bortser det faktum att Iran drivs av en helt annan sorts regim än Saudia.

    Regimen i Iran hade säkert varit "förhandlingsbar" för västerländska åsikter som den i Saudia OM shahen fortfarande hade haft makten. Men det blev revolution. En anti-västlig revolution. En anti sekulär revolution.

    Regimen i Iran har ingen som helst önskan att dela vår värdegemenskap. De går inte att "tala till rätta" eftersom deras mål inte är att umgås med oss.

    Iran är en islamistisk diktatur.

    Det är precis samma som i tråden om koranbränning där signaturen "klyban" tror att det går att utbilda islamisterna till att bli goda samhälsmedborgare i våra kristna/sekulära samhällen.

    Det har de inget intresse av.

    Det enda som kommer att  förändra situationen med Iran (och det behöver världen) är ett regimskifte och det kommer inte att ske utan blodspillan.

    Då får man välja:

    Antingen försöka prata Iran tillrätta medan de tillåts fortsätta forska på kärnvapen eller slå till så hårt man kan.

    Likheten med 1930-talet och det nationalsocialistiska Tyskland, Peace in our time, andra världskriget och till sist Marshallhjälpen är uppenbar.
  • Flash Gordon

    www.varldenidag.se/israelkommentar/dags-for-iran-att-aterknyta-de-historiska-banden-till-israel/reptag!Isb9PlCf5SfeMyFH0KOloQ/

    När jag möter iranska oppositionella runt om i Europa, är det inte EU man sätter sitt hopp till, utan till USA:s president, Donald Trump, som visat sitt stöd för protesterna, samtidigt som han trappat upp trycket på dagens islamistiska regim. I veckan slog president Trump rekord efter att hans tweet till stöd för de iranska protesterna hade fått över hundratusen likes, vilket samtidigt gjorde den till den mest populära tweeten någonsin på persiska.

    Men när jag samtalar med iranska kristna i Europa kan de inte dölja sin besvikelse på västvärlden. När den förra proteströrelsen nådde sin kulmen 2009, vägrade såväl USA:s president Barack Obama som EU:s utrikesansvarige att stödja demonstranterna.

  • Flash Gordon
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-28 13:20:18 följande:
    [vägg av text
    Jo, det gör du [bortser från] när du låtsas som att inte det är två helt olika regimer med helt olika historia, målsättning och filosofi.

    Iran har lovat att utplåna Israel. Saudia accepterar de facto Israel. Saudias kungamakt är beredda att ingå i den västerländska kontexten. Irans styre vill utplåna densamma. Det du kallar samma religiösa styre vore sant - om wahabisterna i Saudia tog makten i en statskupp. Som i Iran.

    Iran har adrig haft för avsikt att följa några avtal. Långt innan Donald J Trump avfärdade Obamas avtal med Iran höll sig Iran med hemliga anläggningar som inte redovisades för inspektörerna.

    www.arabnews.com/node/1749906/middle-east
    www.bbc.com/news/world-middle-east-43958205
    www.foxnews.com/world/irans-secret-sites-linked-to-nuclear-weapons-development-revealed

     Att iranierna fuskar och ljuger är inte Trumps fel. Det är en naturlig del av deras politik mot väst. 

    Däremot reagerade Trump på detta, på ett sätt som inte Obama gjorde.

    Ett maktvakuum kan komma att uppstå beronde på hur den iranska regimen faller. Det hade kunnat uppstå efter det nationalsocialistiska Tyskland också. Då kom Marshallhjälpen in i bilden.

    Det är naivt att tro att man kan tala Irans styre "tillrätta"
  • Flash Gordon
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-29 18:23:19 följande:
    ENDA anledningen till att tRump bröt överenskommelsen med Iran var att det var Obama som var en av de drivande för att få till den, ingenting annat.

    .
    Varifrån har du fått tron att Trump agerar utifrån Obama och inte utifrån vad han anser är bäst för USA?

    Var du också en av de som trodde att han hade låtit horor i Moskva kissa i  hotellsängen som Obama sovit i?

    Framhärda i sin tro om du vill men Iran är en islmaistisk teokrati, det är inte Saudia. Det är Iran som lovat att utplåna israel. Inte Saudia.

    Du påstår att Iran började fuska EFTER att Trump avslutat avtalet. Länkarna, tre stycken, visar att Iran fuskade hela tiden. Du kan erkänna det i alla fall?

    Men som jag skrivit några gånger nu.

    Skillanden går mellan de som tror att det går att tala en diktatur tillrätta och de som inte tror det.

    München -38 Peace in our time, Polen september -39, WWII, Marshallhjälpen.

    Ett regimskifte i Iran kommer inte att ske via dialog med omvärlden. 

  • Flash Gordon

    Att låta en regim som lovat att utlplåna Israel få fortsätta att utveckla kärnvapen (om än i en långsammare takt, officiellt) skulle kunna ses som oansvarigt.

  • Flash Gordon

    Under Obamas tid:

    isis-online.org/isis-reports/detail/heavy-water-loophole-in-the-iran-deal/8

    Although President-elect Donald Trump's position on the Iran nuclear deal remains unclear, he and his allies in the Congress are expected to at least better enforce and strengthen the Iran deal.

    They should start by focusing on the deal's heavy water loophole, whereby Iran can store offshore in Oman heavy water it owns and controls in excess of the nuclear deal’s limits, awaiting its eventual sale. To date, if the stocks in Iran and Oman are counted together (a reasonable view since Iran owns and controls both stocks), Iran has far exceeded the nuclear deal's stated limit of maintaining a stock of only 130 metric tons of heavy water. Yet, this loophole was sanctioned by the executive body of the Iran deal, the Joint Commission.

    Despite such generous treatment, Iran has even so twice violated the narrow limit of 130 metric tons of heavy water it can hold inside Iran since the deal started in January 2016. 

Svar på tråden Trump åstadkommer fred i Mellanöstern