Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    En person som alltid hamnar i drama och konflikter?

    Steven01 skrev 2020-09-13 21:29:07 följande:

    Min uppfattning är att faktiskt dom flesta kvinnor har som hobby att dra igång och underhålla drama och olika konflikter. Man märker detta själv att om det är för bra och lugnt kan hon dra igång nån larvig konflikt bara för att dom har tråkigt.
    Ja kvinnor erkänn att även ni håller på så här.


    Känner flera kvinnor som föredrar att jobba med män för att undvika alla dramer och intriger som uppstår på arbetsplatser med kvinnlig majoritet.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (erty) skrev 2020-09-14 11:02:10 följande:

    Låter som en sån där "snäll" narcissist med noll självinsikt: "jag förstår inte varför folk inte tycker om mig, jag är ju bara snäll och säger åt folk när de gör fel och visar hur de borde göra istället(på mitt sätt)", passiv aggressivitet, ödmjukt skryt, små pikar och massa annat drama.


    Så att konstatera att en person ofta hamnar i konflikter är givetvis detsamma som att vara narcissist och kontrollerande?

    Menar du att såna människor inte existerar eller råkar du bara tycka så för att TS partner en kvinna?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Vill hjälpa.) skrev 2020-09-13 15:07:25 följande:

    Min sambo är enligt mig världens mest underbara tjej. Jag älskar henne, mitt barn älskar henne och skall jag någon gång ha fler barn vill jag att hon skall vara mamma till det. Hoppas att hon blir min fru en dag. Hon är snäll, rolig, temperamentsfull (men inte på ett dåligt sätt), spontan, jättesnygg och helt underbar.

    Det här känns lite som jag sviker den jag älskar eller snackar skit om henne, men jag behöver hjälp för jag vill hjälpa henne. Min dotter älskar henne, jag älskar henne, men jag tror hon har en annan sida med.

    Hon hamnar ofta i konflikt med folk. Kollegor, vänner, sina egna föräldrar. Jag ser inte vad hon gör för fel, men när tom. hennes mamma sagt åt mig att om någon hamnar i konstant konflikt med alla andra, så är det inte alla andra det är fel på. Lite kryptiskt...men jag kan inte se "felet".

    Hon kommer hem ledsen från jobbet, hon byter ofta avdelning hon jobbar på, eller till motsvarande jobb på annat ställe för att slippa bråk men hamnar i nya. Skär sig aldrig med vårdtagarna men alltid med andra i personalgruppen. Speciellt kvinnor, kanske hade vart med män med men det jobbar få män i det jobbet. Det blir bråk om scheman, min sambo är lite perfektionist av sig och säger ifrån när hon tycker någon slarvar eller försöker bestämma vilket kan orsaka en del? Men det är någon månad med nya kollegor sedan kommer hon hem ledsen för att det har vart bråk.

    Mina vänner gillar henne, tycker hon är rolig, smart osv. så det verkar mest gälla andra kvinnor. Min dotter går dock jättebra. Hon hamnar i bråk med sin mamma, sina systrar, de få vänner hon har rätt ofta. Hon säger vad hon tycker, tex. om någon har fel, eller betett sig dåligt, tex. om hennes mamma säger något elakt om hennes pappa så påpekar hon att pappa har rätt om hon tycker pappa har rätt istället för att hålla med, just det kanske är orsaken till många bråk. Hon moraliserar kanske en del? Vid tex. ett tillfälle när en väninna bedrog sin man och berättade om sin "lover" så blev hon väldigt kritisk istället för som de andra att "heja på". Då blev det väldig osämja, och hon var dömande och kritisk satt på hög häst osv.

    Men hon säger mest vad hon tycker som jag ser det, och det är en positiv egenskap, jag är själv rätt feg av mig och ser upp till henne för det, men det skär sig väldigt ofta spec. på hennes jobb.

    Någon slags diagnos? Hur kan jag hjälpa henne att hamna i färre konflikter?   


    Been there, done that och det slutar aldrig väl. Eller rättare sagt, om du inbillar dig att det någonsin kommer förändras så tror du tyvärr fel. Det är ett personlighetsdrag hos henne som ALDRIG kommer förändras. Det som kommer hända är att du kommer prata dig hes och det kommer tjafsas och diskuteras fram och tillbaka i omgångar utan att det leder till någon förändring.

    Så de valen du har är att acceptera henne som hon är och leva med konsekvenserna av det eller dumpa henne. För hur du än gör kommer du förr eller senare bli delaktig i alla dramer hon hamnar i, vissa blir du direkt inblandad i (om hon hamnar i konflikt med någon som påverkar dig), andra indirekt genom att hon beklagar sig/söker medhåll från dig.

    Ett annat alternativ är att ni blir särbos så du (och ditt barn) slipper ta del av konflikterna hon hamnar i.

    Givetvis kommer du inte ta åt dig av det jag skriver utan fortsätta tro att du kan förändra henne till det bättre, dina känslor gör att du tappar objektivitet och tar hennes sida i alla konflikter hon hamnar i, det misstaget gjorde jag med, tog några år innan jag kom till insikt om att mitt liv var mycket enklare och mindre komplicerat utan henne och kunde se saker objektivt. Det kanske inte var alla andra som var dumma mot henne jämt, det kanske var hon som var problemet?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (erty) skrev 2020-09-14 13:06:48 följande:
    Jag har inte nämnt kön alls men vad jag erfarit brukar väl kvinnor med detta beteende oftare kallas drama queens medan det mest är män som blir kallade narcissister, jag väljer att hobbydiagnostisera det som "snälla" narcissister oavsett kön. För övrigt känner jag faktiskt tre män med just detta beteende, passivt aggressiv och sen helt oförstående varför folk blir arg eller upprörd, de var ju bara snälla.
    Sorry, ser att det var jag som läste ditt inlägg fel. Jag trodde du syftade på TS.

    Ber om ursäkt Skål
  • Anonym (sådär)
    Anonym (ensidigt) skrev 2020-09-15 12:20:08 följande:
    Tro det eller ej, malande besserwissrar med tunnelseende som lägger ner timtal på att övertyga andra om att de gör fel, inte sällan i petitesser, eftersom de saknar förmåga att sovra mellan viktigt och mindre viktigt, personer som där de saknar beslutsmandat, redan fört upp saken och fått nej av vederbörande chef - eller kanske aldrig går till chef utan vill chefa själva på "golvet" utan att lyfta ens viktiga frågor i gängse beslutsforum - och bara fortsätter mala, är jäkligt jobbiga oavsett kön. 
    Jo lättkränkta offerkoftor som saknar förmåga att tänka objektivt utan tycker att deras känslor är centrum i universum är onekligen extremt jobbiga oavsett kön, men frågeställningen här var snarare hur det kommer sig att såna oftast verkar förekomma på ställen med kvinnlig majoritet och inte tvärtom?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Ok) skrev 2020-09-15 21:16:08 följande:
    Att folk "maler" beror ofta på att de upplever att de inte blir tagna på allvar och lyssnade på. Fenomen som ofta löser sig med att man sätter sig ner med dem, ser dem i ögonen och säger "jag förstår" och visar genuint intresse. 
    Nejdå, att visa genuint intresse hjälper sällan mot lättkränkthet och offermentalitet eftersom dessa personer kommer snabbt hitta något nytt att känna sig kränkta över och till slut blir det svårt att varken förstå eller visa genuint intresse eftersom det man känner sig kränkt över många ggr är helt irrationellt.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-16 15:31:04 följande:

    Känns som att det har spårat ut lite i diskussionen. TS frågar hur hon kan hjälpa sin sambo och det urartar till långa haranger om att ts sambo bara skulle mala och mala, aldrig kunna ha fel, är empatilös, saknar självinsikt och det bästa vore att lämna henne mm. Jag kan verkligen inte läsa något av det i TS trådstart. 

    Snarare att han skriver om en person som samtidigt som hon säger till när saker är fel också är generös med beröm. Och som är en person som inte jamsar med när andra lider (står emot när otrohet förhärligas, står upp för patienten som inte blir omskött på bästa sätt). 

    Men sedan har hon saker hon behöver lära sig kring att välja sina strider och hur hon ska framföra saker på bästa sätt vilket hon med tanke på att hon är ledsen för hur saker nu tas emot säkert också är villig att arbeta med. 


    Nja, om en och samma person alltid hamnar i konflikt med andra så finns det all anledning att tro att problemet kan ligga hos personen och inte bara hos alla andra. Visst personen har säker styrkor och bra egenskaper oxå (människor är sällan monokroma) men någon egenskap hos personen gör ju att den ofta hamnar i konflikt med andra och det behöver inte bara handla om att man är ärligare än andra eller står upp mot orättvisor mer än andra. Positiva egenskaper leder oftast inte till konflikter med andra. Det är oftast negativa egenskaper som leder till konflikter med andra.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-16 17:18:01 följande:
    Nej såklart det inte ligger bara hos alla andra, men det ligger antagligen inte enbart hos ts sambo också. Och eftersom att hon är ledsen över konflikterna så är hon nog antagligen också villig att arbeta med sin del i dem. 
    Det logiska vore ju att hon insåg sin egen del i det men för att hon ska vara villig att arbeta med sin del i dem så krävs det att hon har självinsikt och inser att en del av problemet ligger hos henne och det är det långt ifrån alla som har. Jag tror att det är ganska vanligt att man hellre skyller det på andra istället.
Svar på tråden En person som alltid hamnar i drama och konflikter?