• Jenzia

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    NatMar005 skrev 2020-10-11 15:50:54 följande:

    Hallå på er!

    Kvinna, snart 33 år som började försöka med min partner nu i september. Han har ett barn sedan tidigare men jag har inga. Har gått på minipiller i 4 år och ej haft mena under tiden så har ingen aning om när bim var men ägglossningstestet visade positivt tis 6/10 och mensen kom redan fre 9/10. Konstigt nog.

    Tempar inte eller nåt sånt och vi försöker på naturlig väg.


    Välkommen! Det låter konstigt med positivt ägglossningstest den 6/10 och att mensen kom 3 dagar senare. Förhoppningsvis får du en mer normal cykel denna månaden!
  • Jenzia
    CairoCarro skrev 2020-10-12 16:17:50 följande:
    De som hängt med här ett tag vet ju vad jag kommer säga om rosenrot haha, men alltså det ställde till det helt för mig. Utöver biverkningar som att jag kände mig i obalans, lättretlig osv så blev min ägglossning väldigt sen, möjlitvis att jag inte ens hade någon. Min cykel blev längre med oregelbundna blödningar och det är fortfarande inte bra. Jag vet att vissa inte får såna biverkningar men jag påverkades verkligen negativt. Det kan, såvitt jag förstått, hjälpa de som har svårt att ägglossa men ställa till det för dem som redan har en bra cykel. Jag var regelbunden innan, 28 dagar. 
    Jag är med dig på denna! Fick heller ingen positiv effekt av rosenrot, eventuellt bara senare ägglossning =( 

    Och om man vill ha ägglossning tidigare och mer regelbunden cykel hade jag snarare testat munkpeppar.
  • Jenzia
    CairoCarro skrev 2020-10-12 05:30:30 följande:
    Haha, inte är du väl tanta heller! Skrattande

    Ja, det är väl bäst att lägga målet lite längre fram i tiden så att man inte känner extra press. Gud vad roligt, när jag skrev mitt meddelande så såg jag framför mig att du skulle få en pojke men ville inte skriva det med risk för att framstå som ett riktigt freak, haha. Tungan ute Men du känner nog på dig rätt, och Walter är ju ett jättesött namn! 

    Skönt ändå att hinna se att man får peak. Det saknade jag faktiskt denna cykeln, det blir svårt att räkna och veta vad man ska förvänta sig (iaf nu med knasig cykel). Fick ni till det i tid? Så härligt att du kunde släppa det sen, låter verkligen mycket hälsosammare och hållbart. Solig Själv är jag heeeelt sänkt nu. Mitt knas bara fortsätter och jag känner mig såå frustrerad då det aldrig har varit såhär tidigare i mitt liv. Förra månaden var det bruna flytningar av och till i över en vecka innan en redig blödning kom igång, så jag vet inte när cykeln började exakt. Men om jag räknar från den redigare blödningen så är jag på dag 21 nu, och vad hände? Jo, väldigt ljusbruna flytningar började smyga sig på. Nästan så att man inte ser det, men jag märker ju minsta lilla förändring nu. Det är alldeles för tidigt för att börja en blödning för mig och min normala 28-dagarscykel. Så antingen har jag drabbats av en ihållande oregelbunden cykel eller så har jag inte ägglossat på typ två månader Rynkar på näsan Vill typ slita ut alla reproduktiva organ och kasta i papperskorgen, känner bara sån ilska och vanmakt varenda gång jag ser den där satans färgen på papperet. Why, why, whyyy.. Jag fattar inte Tyst

    Ledsen över min totalkollaps här, haha, det repar sig nog till imorgon. Godnatt <3
    Alltså, jag är en suuuuperfräsch tanta Känner mig inte gammal, men tyvärr sjunker ju fertiliteten hos kvinnor drastiskt efter 35 år  

    Åhhh, vad fint! Haha, tycker inte alls det hade varit freaky! Jag hade själv kunnat skriva samma sak, ibland känner man bara saker på sig Jag ska tänka fina affirmationer om dig och din flicka! <3 

    Jag och min man kämpar på med heminseminationer, ibland får vi till det på mindre viktiga dagar under den fertila perioden, men i stort sett aldrig vid ägglossning Prestationsångesten blir för mycket...Det kan så klart minska våra chanser, men bara om det är något fel på hans sperma, och det vet vi ju inte än. 

    Har du helt lagt ägglossningstester på hyllan? Jag hade nog nästan kunnat göra det, för nu känner jag väl igen mina vattniga flytningar (ca 4-5 dagar innan ägglossning) och sen kommer äggviteflytningar 2-3 dagar innan själv ägglossningen). Sen brukar jag ha äggviteflytningar ytterligare 1-2 dagar. Så enbart utifrån flytningarna hade jag nog kunnat pricka in ägglossning rätt bra. Men jag tycker fortfarande det är lite kul med stickorna (de är ju också de enda som jag får positivt på ). 

    Vad tråkigt att höra att du har det kämpigt just nu =( Men ja, du ska ju räkna första dagen med färskt rött blod som cd1. Om du redan nu börjat få spottings så skulle det kunna innebära att ditt östrogen är högt för att vara lutealfas, det vill säga i relation till progesteronet, då kan man få spottings (källa Vulverine). Hur känns cykeln annars? Har du haft ont i dina bröst? Har du haft mycket humörsvängingar? Om du är osäker på om du haft ägglossning eller inte så hade jag tagit tempen och jämfört med vad du brukar ha i follikulära fasen. Om du haft ägglossning så bör du ligga minst 0.3 över det oavsett när på dagen du tempar.

    Men bara ut med frustrationen! Den har du ändå ingen nytta av. Tänk på att du göra vad du kan för att stabilisera systemet. Du äter bra, du försöker stressa mindre, träna lagom mycket och du har regelbundet sex med din man! Mycket mer än så kan du inte riktigt göra, kroppen är ett mysterium! =/ Stor kram till dig i alla fall <3
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-12 19:08:35 följande:

    Blinkande gubbe idag, cd 14! får hoppas på att fast gubbe kommer snart och att ÄL kommer om några dagar! Ni som tar stor dos d vitamin, när tar ni den i förhållande till ÄL/ÄL test?


    Weho!!! Jag brukar ta den vid peak, men har också tagit den vid ett tillfälle när det kändes som att ägglossningen segade för länge. Då kom ägglossningen 3 dagar senare

    Hejja hejja iaf! Vill ju ha sällis på andra sidan ägglossning
  • Jenzia

    Och jag fick ägglossning tidigare, så därför kommer min BIM bli två dagar tidigare

    3/10 Emmethhh, 26 år

    4/10 Vickan31, 31 år

    4/10 EMKR, 32 år

    6/10 Myran1234, 34 år8/10 Soff, 32 år

    9/10 Carina82, 37 år10/10 babybel95, 25 år11/10 FasterOwe, 30 år

    12/10 Mimmioo, 23 år

    14/10 victorian93

    15/10 Baconpie, 35 år15/10 Link92, 28 år15/10 CairoCarro17/10 Bananmilkshake, 34 år

    17/10 toenail

    17/10 EllieBellie

    17/10 Janni91, 29 år

    19/10 Geranium, 34 år

    18/10 pyjamasparty22

    22/10 BoringBrick92, 28 år

    23/10 Link92

    24/10 Stickling, 32 år

    25/10 Jenzia, 37 år

    27/10 millionvoices, 26 år

    27/10 Holy93, 24 år

  • Jenzia
    Fruda skrev 2020-10-13 16:37:39 följande:

    Hej!

    Jag hoppar också in här.

    Jag är tyvärr osäker på när jag har BIM då jag tog ut min p-stav i september och inte haft mens på 2 år, så jag vet inte hur min cykel ser ut.

    Jag och sambon (jag är 27 och han 25) tänkte nu försöka bli gravida. Vi har varit gravid en gång tidigare, men det var ca 1 månad in i förhållandet så det kändes för tidigt då för att veta om det kändes rätt. Nu 3 år senare känns det dock bra att veta att vi ?kan? så att säga.

    Jag köpte Clearblue digital ÄL-test och fick 2 dagar en tom ring och sedan 3e dagen en fast smiley/maximal fertilitet direkt. Kan detta verkligen stämma? Hoppas någon har bättre koll på dessa tester än vad jag har.

    Ska bli roligt att följa er alla under resans gång, hoppas på många plus framöver ????


    Hej och välkommen!

    Till din fråga, ja man kan få från tom ring till fast gubbe direkt. Den blinkade gubben kommer när östrogenet ökar inför ägglossning. För vissa är den ökningen snabb och kommer samtidigt som kläckningshormonet (LH) ökar. Då får man fast gubbe direkt Tror detta också står i brukshänvisningen. Själv har jag aldrig fått blinkade gubbe så jag la ned de testerna efter två paket, haha. Kör på stickor nu och är supernöjd med det

    Lycka till denna månaden!
  • Jenzia
    bananmilkshake skrev 2020-10-17 09:30:44 följande:

    Hej alla! Jag plussade imorse! 


    Grattis!!
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-17 16:21:01 följande:

    Jag tror jag blir den som har bim sist denna månad haha. Bim 30-31/10 stort grattis till er som plussat!!


    Åhhh denna dryga väntan!! :-/ Känns som hundra år sedan jag hade ägglossning, men är bara på äl+8!! Men men, bara en vecka till...

    Hur mår du annars?
  • Jenzia
    CairoCarro skrev 2020-10-14 22:29:45 följande:

    Usch, jag känner mig så deppig och ganska upprörd just nu. Kom precis hem från ett läkarbesök hos en "hormonspecialist" som konstaterade att jag har både PCOS och Hashimoto (sköldkörtelsjukdom). Dock mild form, åtminstone för PCOS, men ändå! Men andra ord så ägglossar jag ibland men inte alltid, och det var förmodligen därför jag fick missfall. Kul att höra. Jag har alltså gått till gyn flera gånger i det senaste, och testat TSH ca 5 gånger, och ändå har ingen lyckats inser att ett plus ett borde vara två. Gick till specialisten bara pga att jag själv misstänkte Hashimoto. PCOS kom som en otrevlig överraskning trots att jag alltid sagt att nåt säkert är fel.. Tur att jag redan bokat tid hos en fertilitetsklinik, för min kropp verkar ju inte kunna leverera på egen hand.. :(  

    Hoppas det går bättre för alla er andra! Kram 


    Fina du! <3 Jag känner så mycket för dig! Och är så impad av hur väl du känner din kropp och att du kräver att vården tar dig på allvar! Jag håller tummarna för att fertilitetskliniken kan hjälpa er att bli gravida igen! <3 Stor kram till dig!
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-17 18:40:52 följande:

    Jäklar vad du ligger före denna gång haha! Jag tror att det var ett riktigt guldägg och att ni kommer få plus denna månad!!!

    Jag mår bra tack! Har inte alls haft molvärk eller smärta denna äl på samma sätt. Kanske bra kanske mindre bra, vet inte hur mår du??


    Ja, jag fick ju äl på cd11, pga munkpepparn tror jag. Vet inte om guldägget hann bli moget på elva dagar, men jag håller tummarna Vilken dag kom din äl på?

    Skönt att du slapp smärtan denna cykeln! Jag tänker att det inte kan vara en dålig sak iaf Hoppas så att du kan få fortsätta må bra denna lutealfas! Jag mår prima, då jag precis kickat en långdragen förkylning, lycklig över att kunna börja leva igen
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-19 20:35:04 följande:

    Idag har mannen lämnat spermaprov (är imponerad hur man lyckas leverera på ett sjukhus inne på en toalett haha) men det gick och nu är det några veckors väntan på svar. Jag själv är på ÄL+3. Har lägre temp i lutealfasen än vanligt men också kallare väder. Låg på 36.2-36.4 i follikelfasen och idag låg tempen på 36.67. Får hoppas att den går upp lite högre om några dagar


    Jag förstår heller inte hur män kan komma i ett litet besöksrum eller på en toalett på sjukhus! Ett mirakel! Jag hade aldrig klarat av det iaf

    Hur mår du på andra sidan ägglossning? Du har kanske längre temp än normalt, men temphöjningen efter äl är ju tillräcklig Ska ju vara minst 0.3 grad. Jag brukar själv ligga lite lägre de första dagarna i lutealfasen, för att sen få lite högre fram till 1-2 dagar före mensen.

    Idag var vi på vårt återbesök och fick veta att allt ser fint ut för oss båda, vi borde inte ha några problem med att bli gravida samtidigt som ålder kan påverka möjligheterna negativt. Så idag skickas remiss om IVF, väntetid på ca 3-4 månader. Jag ser fram emot att komma vidare till att pröva något annat för att bli gravid! Om jag inte redan bakar en liten, möjligheterna finns ju så länge mensen inte kommit
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-21 16:27:44 följande:

    Hahaha ja det är bra sjukt! Mannen sa dock att han önskar göra det hemma nästa gång. Han gillar inte riktigt sjukhus eller toaletter hahahaha. Stackaren<3

    Jodå jag mår ganska bra. Har fortfarande lägre temp. Låg på 36.63 imorse bara. Men har ju legat på 36.2-36.4 så kanske inte så konstigt att den inte är superhög. Känner att så länge jag får ÄL så får jag vara nöjd. Försöker få tid till klinik här i staden men verkar vara omöjligt. Får helt enkelt fortsätta försöka söka tid

    Men wow var kul och glad jag blir! Klart ni kommer få er lilla och vad skönt att remiss är skickad. Jag tror på ett gyllene ägg denna gång för er del! <3


    Bor ni nära sjukhuset så kan han ju lika gärna göra det hemma också, får bara se till att snabbt komma in där efter

    Tycker temperaturerna låter normalt Om du är gravid kanske tempen tar ytterligare ett hopp upp, men inte nödvändigtvis. Vilken dag är du på idag?

    What?!? Varför får du ingen tid? Det är bara att ligga på, var en jobbig djävel om de inte vill boka in dig!

    Min temp droppade imorse Lite tidigt för att vara jag, alltså utifrån tidigare lutealfasen. Är på äl+13 idag och om cykeln följer tidigare tempmönster så får jag lite rött på pappret ikväll och mens i natt. Så inget guldägg, men det kommer <3
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-22 15:18:13 följande:

    Ja men precis

    Hade högre temp imorse (36.76) men tror det är för att vi hade på elementet. Börjar bli kallt i Sverige hahaha är på ÄL+6.

    Fick tid så ska dit i slutet på november! Känns bra att bollen är i rullning

    Åh nej.. håller ändå tummarna att mensen håller sig borta!! Kram


    Vad skönt att du äntligen fått en tid! Jag tycktes själv varje moment gett lite lättnad och mindre stress, dvs få en tid, göra utredningsmomenten och nu äntligen ha en ivägskickad remiss! Det är steg i någon slags framåt riktning, inte bara stå och stampa på samma plats

    Idag steg tempen till strax under 37.0 igen och ingen mens än. Men jag har BIM först på söndag. Så än lever lite hopp
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-23 16:26:44 följande:

    Åh heja heja!!

    Mannen fick precis svar på spermaprovet som visade att allt var normalt! Känns riktigt skönt men blir också så orolig att något är helt fel på mig fattar inte varför det inte fungerar igen. Har redan gett upp hoppet för denna månad också men håller alla tummarna för dig/er


    Wow vad snabbt han fick svar!! Vilken lättnad! Men du, det behöver inte vara något fel på dig alls! Vi har ju fått veta att det inte finns några fel på oss och ändå har sett inte hänt något på ett år. Så ibland tar det väl bara tid. Jag tror fortfarande att min spådom om plus innan årskiftet kommer slå in för er <3 Ge inte upp! Det kommer gå!
  • Jenzia
    Myran1234 skrev 2020-10-23 23:13:27 följande:

    Åh vad spännande! :) Jag håller tummar och tår för dig! Kram!


    Hej Tempen stört dök imorse så mensen är på ingång :-/ Men men! Upp på hästen igen och skönt att ha ett ess i fickan numera, remissen för IVF är skickad!
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-24 11:41:03 följande:

    Tack <3 nej jag vet! Vi har ju lyckats en gång så kanske jag ?bara? behöver lite mediciner eller hjälp på traven! Ser så fram emot att få kolla upp mina hormoner även om jag är livrädd! Såg att din temp störtdök åh nej! Men vet du, du/ni kommer lyckas och du har ett fantastiskt förhållningssätt till allt! Heja er <3


    Jag förstår dig verkligen <3 Man vill bara veta att allt ser bra ut och att den inte finns några uppenbara problem! Jag har faktiskt gett mig själv ett blodprov i födelsedagspresent, eftersom jag tyckte sjukvården testade så få saker. Så på tisdag ska jag ta det Ska tas på cd3. Så du förstår kanske vad det innebär... Men kanske bara ytterligare 3-4 cykler kvar innan IVF
  • Jenzia
    Steeph skrev 2020-10-25 10:51:40 följande:

    Förstår <3 är det via werlabs? Tänker också på om jag ska köpa det till mig själv hehe. Då testas ju en hel del. Vill ta test samtidigt som jag är rädd. Men ska nog fasen göra det. Bättre att veta nu än sen alltså tror sååå hårt på er <3 största kramen!!


    Har du 1500-1600 kr att avvara så bara kör. Annars kanske man kan tjata sig till något liknade test från sin VC?

    Jag beställde via HerCares (Hälsokontroll för kvinnor hette testet). De har drop in på en mottagning här i stan (Malmö) varje tisdag och onsdag. Denna gången ska jag ta TSH på fastande mage Och även kolla så jag inte har hashimotos (har också en drös sådan symtom jag med). Det här blir det sista jag gör på egen hand, sen får jag lita på sjukvården

    Jag hoppas och tror att jag kommer baka en bebis innan sommaren (håller tummarna så hårt). Men just nu ligger jag här med massiv mensvärk och är riktigt sur på min kropp.. Så besviken på att den inte funkar även om den borde funka!!! Grrrr...

    Hur mår du? 5 dagar kvar till BIM?
  • Jenzia
    Carina82 skrev 2020-10-25 11:39:16 följande:

    Åh jag tog fertilitettestet från werlab, tyckte det var bra och gav mycket! En förvarning bara; jag panikade när jag fick svaret för att jag inte förstod vad det stod. På nåt ställe stod det "i övrigt finns inga avvikelser" och jag bara 'VAR FANNS DET AVVIKELSER?!' haha! Så skrev ut hela resultatet och tog det till en gynekolog så hon kunde kika :) Så det är ett tips! Lycka till på din resa :)


    Tack för tipset! Himla knasigt att de skrev ?i övrigt finns inga avvikelser?! Klart man undrar då vad som avvek!!!
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet