• Anonym (Arg)

    Fick inte ett deltidsjobb pga att jag inte har ett annat jobb- pga facket!

    Anonym (.) skrev 2020-09-16 14:03:59 följande:

    Jag känner som sagt mycket väl till situationen.

    Det är ett problem att folk inte orkar med jobbet på heltid. Det innebär att man måste förändra jobbet så att människor faktiskt orkar. Man ska inte tvingas ner till deltid för att arbetet är för krävande.

    Det kommer att vara nästa stora reform inom vården. Arbetsgivare kommer att tvingas till det iom att sjukskrivningarna kommer att öka pga heltidstjänsterna.


    Alla kan inte jobba heltid oavsett vilka anpassningar som görs. De som blir hårdast drabbade är de med sjukersättning på deltid (hete tidigare förtidspension) Man får inget jobb pga arbetsgivaren har rehabiliteringsansvar och det går inte att förhandla bort och alla ska jobba heltid annars är man inte välkommen. Det är ett fyrkantigt system, antigen kan man jobba heltid eller inte alls, på det sättet knuffas de svagaste ur.
  • Anonym (Arg)
    Anonym (.) skrev 2020-09-16 19:42:28 följande:

    Fortfarande. De allra, allra flesta vill ha heltid för de vill ha en vettig lön.

    Man kan i dagsläget inte låta en minoritet vara en norm som ytterligare låser fast människor i påtvingade deltidstjänster och ibland, beroende av ekonomiskt bistånd från kommunen.


    På de flesta arbetsplatser ger även en deltidslön (runt 75%) fullt tillräckligt att leva på, det ska nästan vara ett ungdomsjobb för att det inte ska gå runt.

    Istället för att tvinga på alla fyrkantiga lagar kan man låta företag och anställda sköta det själva så blir alla nöjda.
  • Anonym (Arg)
    Anonym (.) skrev 2020-09-16 21:25:17 följande:
    Många av lönerna i vården och omsorgen är mycket låga. Har man inte en partner som kan försörja en så blir det ofta svårt att försörja sig på en deltidslön med låg lön.

    Sen ska du ha i åtanke att singelhushållet är det vanligaste förekommande. Till det ska du lägga att en normalhyra ligger på 6-8000.

    Så tillräckligt att leva är bara din subjektiva bedömning som i mångt och mycket saknar verklighetsförankring.

    Oavsett vilka åsikter du har är det ett faktum att man ska kunna försörja sig, utan bidrag, på sin lön. Därför ska normen vara heltid, speciellt med tanke på att vi pratar om just låglönearbeten.

    Du menar alltså att alla myndigheter som sysslar med bidrag saknar verklighetsförankring? För det finns uträkningar på hur mycket olika saker bör kosta. Det är inget jag har hittat på! Jag vet inget jobb inom vården där man tjänar så lite att man inte kommer upp på existensminimum på deltid. En undersköterska brukar tjäna över 100 kronor/timme t.ex.

  • Anonym (Arg)
    Anonym (.) skrev 2020-09-18 21:49:29 följande:

    Nej det skrev jag inte. Hur du kan tolka det så är en gåta.

    Läs om, läs rätt.

    Deltid innebär allt mellan 1% och 99%. Förklara hur 1% kan vara existensminimum.

    Vad räknar du som existensminimum?

    Att man är en kvinna, 20 år som bor hemma?

    För inte kan det vara en ensamstående förälder med en hyra på 8000/månaden.


    Jag har läst och mitt svar står fast! Jag vet att du målat in dig i ett hörn och det kommer du tyvärr inte ur.

    Det finns inga 1% tjänster, det skulle motsvara 24 minuter i veckan det säger sig självt att ingen arbetsgivare vill ha någon som jobbar så lite, det är orimligt.

    Här kan du läsa om existensminimum:

    www.socialstyrelsen.se/stod-i-arbetet/ekonomiskt-bistand/riksnormen/
  • Anonym (Arg)
    Anonym (.) skrev 2020-09-19 06:03:59 följande:

    Vilken otroligt naiv argumentation du har. Kan du vara saklig?

    Faktum kvarstår att du inte på något sätt har visat att alla kommer över existensminimum på en deltidstjänst, något du påstått.

    Du behöver inte visa det, alla som läser inser det osakliga och ser att du hellre vill tjafsa än att visa att du har rätt.


    Det är knappast naivt att tro att det finns anställningar på 24 minuter i veckan. Tänk lite själv! Vad skulle en sån person göra på den lilla tiden? Jag behöver inte bevisa att en sån tjänst inte finns, det fattar vem som helst utom du tydligen.
Svar på tråden Fick inte ett deltidsjobb pga att jag inte har ett annat jobb- pga facket!