Inlägg från: beccagranen |Visa alla inlägg
  • beccagranen

    Ta körkort som vuxen - hur svårt är det egentligen?

    Jag tog körkort som 18 åring, från 0 trafikvana (aldrig kört moped, epa eller annat motorfordon) så lyckades jag klara både uppkörning och teori på 4 månader. Jag tog 10 körskolelektioner och körde hemma med min pojkvän (nu mera make). Så jag tycker det var enkelt. Men min syster är 36 år och fixar det inte, hon kan köra bra (hon har ändå övningskört i 17år..) men hon fixar inte teorin. Tror att hon har kuggat 7 gånger. Så visst har vi alla olika förmågor.

  • beccagranen

    kan flika in att jag tog körkort för manuell. Min 36 åriga syster har försökt med både aoutomat och manuell. Men det är inte körningen som är poblemet (hon har klarat uppkörning tre gånger). Utan teorin som är svår för henne.

  • beccagranen
    Anonym (U) skrev 2020-09-16 08:08:26 följande:
    teorin kan omöjligen vara för svår. Då pluggar hon på fel sätt. Be henne läsa lite varje dag. Och göra teoritester online, finns massvis med olika att öva på. 
    Jag kände precis som du, som jag ältat att hon ska läsa kapitel efter kapitel i boken och när hon känner sig klar göra tester. Men problemet är att hon inte kan få in hur man mäter bromssträcka, avgasutsläpp och div regler om parkeringsskyltar på udda/Jämna veckor mm. Det går inte in i hennes huvud, och sen sitter hon med alla frågor på datorn och tror att hon ska memorera svaren. Lika så hade hon fel på sannorlighetsfrågorna.
Svar på tråden Ta körkort som vuxen - hur svårt är det egentligen?