• Anonym (Stare­n)
  Ons 16 sep 2020 09:38
  1090 visningar
  309 svar
  -26

  Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

  Min pojkvän har ett ex som, tack och lov, bor mer än 40 mil från oss.

  Han har ett barn (5 år) med henne som han träffar en helg i månaden.

  Nu har jag och min pojkvän fått barn ihop (för bara en månad sen) men hans ex fattar inte att hon ska backa undan!

  Hon smsar om helt onödiga saker, som att deras barn har lärt sig simma, cykla, o.s.v.

  Hon begär också bilder på vår bebis och säger att det är för deras barn för att hen inte fått träffa bebisen än.

  Hon säger också i sms att oh så söt jag kan knappt vänta på att få se henne irl! Jag vill INTE att hon ska träffa vår bebis. Hennes barn visst men inte hon.

  Hon lämnar oss inte ifred. Vi fick barn för en månad sen och hon har smsat sju lååååååååånga sms på EN månad!

  Vad kan jag göra för att hon ska låta oss vara???

Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!
 • Ons 16 sep 2020 15:42
  #91
  +1
  Anonym (Staren) skrev 2020-09-16 12:09:43 följande:
  Men tack! Äntligen en normal människa som fattar!

  Alltså så här till alla andra. Hon smsar alltid har alltid gjort men nu har VI EN FAMILJ! Måste hon smsa nu då??? Kan hon inte samla allt som händer på en månad och smsa allt samtidigt inte IDAG lärde han sig simma och IDAG lärde han sig cykla. Skriv istället den här månaden har han lärt sig det här och gjort det här och ritat det här.
  Säg att din sambo åker iväg i två veckor och under tiden han är borta så lär sig ert barn nya saker. Tycker du inte att det är kul för hans pappa att veta det med en gång och inte vänta tills han kommer hem för att då få en lista på vad hen har lärt sig under perioden?

  Du måste acceptera att din sambo har två barn och att ditt barn har ett syskon. 

  Sedan behöver inte mamman träffa bebisen, men det är väl jättebra att storasyskonet kan få bilder och känna sig delaktig i sitt småsyskon?
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 16:01
  #92
  -1
  Kvittning skrev 2020-09-16 15:42:29 följande:

  Säg att din sambo åker iväg i två veckor och under tiden han är borta så lär sig ert barn nya saker. Tycker du inte att det är kul för hans pappa att veta det med en gång och inte vänta tills han kommer hem för att då få en lista på vad hen har lärt sig under perioden?

  Du måste acceptera att din sambo har två barn och att ditt barn har ett syskon. 

  Sedan behöver inte mamman träffa bebisen, men det är väl jättebra att storasyskonet kan få bilder och känna sig delaktig i sitt småsyskon?


  Fast det handlar inte om vad som är kul för pappan, som uppenbarligen flyttat 40 mil från sitt barn. Utan det handlar om vad som är bra för barnet, och barnet skulle sannolikt inte ta någon skada av att exet sammanfattade all information i samband med hämtning och sånt mer. Då slipper ju även ts att irriteras över att exet gör intrång i deras privatliv genom att säga saker som att hon inte kan vänta på att se deras barn osv. Det är ju lite överdrivet, hon verkar ju inte förstå att relationen emellan inte är så varm och nära , för hon tycker deras gemensamma barn är viktigare och vill visa det genom överdriven kontakt. Hennes sätt att hantera att mannen inte tar mer ansvar, hon inbillar sig själv att det är något positivt med den frekventa kontakten, som att farsan är en del av barnets liv då fastän han inte är det i den grad som exet verkar utgå från
 • Anonym (Pappa­)
  Ons 16 sep 2020 16:02
  #93
  +2
  Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 15:42:02 följande:

  Tvivlar på att farsan är så engagerad eftersom han bara träffar sitt barn 1 helg i månaden. Det är exet som driver på kommunikationen för mycket , om till och med ts upplever det så är det väl så.

  1 helg i månaden är ingenting. Det är bara 12 ggr per år. exet måste ju inse att barnet bor på heltid hos henne och att exmannen är i en ny relation med nyfött barn. Då får man väl back off lite.. Det kan jag åtminstone tycka vore det normala. Annars får väl farsan ta sitt ansvar och flytta närmare till sitt 5-åriga barn.


  Nu får du nästan ge dig... för det börjar bli löjeväckande...

  Syftningsfel, var får du det ifrån att TS partner tycker att kommunikationen med exet är överdrivet? Ingenstans! Absolut ingenstans så framkommer detta. 

  Det är TS som upplever det så, inte TS partner.

  Vad vet du om TS partner och hans ex, och hur deras separation gick till och omständigheterna för framtiden? Ingenting!

  Jag har en manlig bekant, som separerade från sin flickvän när deras gemensamma barn var väldigt ung (knappt 2år). Mamman flyttade ca 45mil bort, för att komma närmare sin familj, vilket ledde till ett knapphändigt umgänge för min manliga bekant under en längre tid. Tror du att detta var något han ville? önskade? Något han tyckte var "skönt"? Kul? Roligt?

  Ser du inte heller vad TS själv skriver, i sitt första inlägg. HON tycker att det är skönt att exet bor 40mil bort...

  I detta fall så verkar ju exet och mannen försöka hitta vägar för att han ska kunna vara delaktig i sin 5-årings "vardag". 

  Hur sjutton kan du vrida detta till att det är något fel här??

  Helt j-la obegripligt!
 • Anonym (Anna)
  Ons 16 sep 2020 16:13
  #94
  +2

  Spontant.. du valde att skaffa barn med en man som redan har ett barn - ditt barns halvsyskon!
  Exet ska berätta för din kille om att barnetr har lärt sig cykla, att barnet lärt sig simma vardagliga men viktiga händelser mm.
  Det kallas föräldraansvar, vilket är ännu viktigare när ni bor så långt ifrån att pappan inte har möjlighet att träffa sitt barn mer än en gång i månaden.
  Du borde svälja din stolthet eller vad fasiken som är problemet och se situationen för vad den är.. barnet är din mans barn, precis som det barn NI har ihop. Ska han strunta i sitt barn för att han skaffat ett nytt med dig? 

  Jag har sååå svårt att förstå sådana här situationer faktiskt. 
  Gör det bästa för barnen liksom... 

 • Ons 16 sep 2020 16:23
  #95
  +1
  Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:58:12 följande:
  Så du tycker en nybliven mamma ska behöva lida pga att två andra idioter inte lyckades hålla ihop och separerade och ska störa henne i HENNES vardag, i HENNES privatliv alltså? Varför ska deras kommunikation behöva orsaka sån irritation hos henne tycker du?
  Om detta är ett lidande för en nyblivna mamman så borde hon ta upp det med en terapeut. Det tyder på att hon har stora problem med att acceptera att hennes sambo har ett förflutet och ett högst levande barn som tillhör hans familj. Hans familj kan aldrig bara bestå av TS och deras barn, hur mycket hon än önskar det.

  Och varför är ex:ets sms till sambon så störande för TS? Varför läser hon hans sms? Tycker sambon sms-konservationen är så störande får han ta upp det med ex:et. Varför är det ett störningsmoment för TS?

  TS har fått en del frågor som hon vägrar svara på. Är du hennes alter ego? Så bekvämt, då kan du helt ta hennes parti utan att behöva svara på besvärliga frågor. Som t ex om vad TS sambo har för inställning. Eller om TS tjuvläser hans sms.
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 16:30
  #96
  -1

  Självklart tar jag Ts parti. Hon har ett litet spädbarn och bör inte irritera sig över saker om nu hennes man kunde styra upp en kommunikationsmodell som fungerade för alla vore det ju jättebra. Det är inte jag som skriver nedvärderande, kvinnofientliga saker till henne, det är det andra som gör. Ex. Har vissa kallat henne patetisk och att hon borde "hållt ihop sina ben" helt sjuka saker. Självklart kan väl exet sammanfatta infon till några fåtal tillfällen än att skriva spontant flera ggr i veckan. Förstår inte vad som är problemet?

 • Anonym (överr­eaktio­n)
  Ons 16 sep 2020 16:30
  #97
  +1

  Du verkar överreagera. Förlossningshormoner eller har du infekterade nervändar vad gäller exet? Vad i hela världen är problemet med att mamman uppdaterar pappan med löpande info (att lära sig cykla är stort och som förälder vill han väl veta vad som är på gång. Tycker han det är för smått så är det ju bara att rycka på axlarna). Via SMS dessutom så att hon inte ens ringer utan han kan läsa vid tillfälle när det passar. Och varför känner sambon behov av att informera dig om varje enskild kommunikation med sitt barns mamma? Eller du behov av att förhöra dig om den?

  Undrar varför du över huvud taget är så inblandad i saken. En vuxen man borde vara  kapabel att läsa och ta ställning till sina egna SMS (knappt två längre SMS i veckan från sonens mamma...)  Skulle de mot förmodan störa hans förmåga att engagera sig i er nya bebis(???) kan han ta det med mamman, utan att du behöver ha några åsikter. 

  Du hade tydligen inte väntat dig att sonens mamma skulle bry sig alls om sonens småsyskon. Utan någon kunskap om er relation ser inte jag det som något negativt. Vad gäller bilder på bebisen borde det gått att lösa med att din sambo knäpper ett par bilder, eventuellt efter att ha clearat det med dig om du är tveksam till att bilder sprids, och skickar över till så att sonen kan se dem (kanske med brasklapp om att de förstås inte ska upp på Facebook etc). Om mamman vill se bebisen - tja, är hon inte psykotisk missbrukare ser jag inte katastrofen i det men är du helt emot det behöver du förstås inte medverka i det. Annars är det ganska enkelt nu i covid-tider med att träffas ute fem minuter. 

  Dig stör tydligen kommunikationen din sambo har med sonens mamma så sluta engagera dig i den. Är det du som frågar efter den, sluta med det. Är det sambon som berättar, säg att han kan höra med dig om det är aktuellt att byta planerade umgängestider, för övrigt tycker du det är onödigt att dra in dig. (Riktigt viktiga saker berättar han förstås oavsett.) 

 • Anonym (Psyko­)
  Ons 16 sep 2020 16:53
  #98
  +2

  Du låter ju totalt rubbad. Tycker otroligt synd om din sambo som har skaffat barn med dig. Skaffar man barn med någon som har barn sedan tidigare så kommer han alltid att ha en familj till. Att exet är positivt och intresserat är väl enbart positivt

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:06
  #99
  -1

  Varken exet eller folk i tråden verkar ha alla hästar hemma. Klart man ska ge space till sitt ex som precis fått ett barn, hon verkar ju tro att hennes barn är det enda barnet i pappans liv.

 • Anonym (Nej)
  Ons 16 sep 2020 17:10

  Du förstår väl att om du får barn med en som tidigare har barn med en annan så går det inte direkt att klippa av den kontakten. Speciellt inte när barnet bor mestadels hos den andra.

  Är ju på ett sätt logiskt att man som nybliven mamma endast vill fokusera på sitt barn och det man upplever som sin familj, men i ett sånt här fall går det inte riktigt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...