Inlägg från: Anonym (Förstår) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förstår)

    Graviditet på naturlig väg med 1 äggledare?

    Jag opererade bort min högra äggledare i mars i år. Jag fick direktiv från läkaren att vänta en mens och sedan köra på igen. Så det gjorde vi. På sjätte försöket nu i augusti så lyckades vi bli gravida. Fortfarande väldigt tidigt så man ska ju inte ta ut något i förskott, men känns skönt att veta att jag kan bli gravid åtminstone. Och så länge motsatsen är bevisad försöker jag att glädjas och inte oroa mig.

    Jag tyckte det var oerhört jobbigt efter min operation i våras. Kändes som att jag aldrig skulle kunna bli gravid naturligt. Kanske inte gravid alls. Fick en riktig kris. Så jag förstår verkligen din känsla. Det är jobbigt och tyvärr finns det inte så mycket information att läsa om detta.

    För att försöka stilla lite av min oro och ångest valde jag att privat bekosta en äggledarundersökning/spolning av min kvarvarande äggledare i våras för att se om det överhuvudtaget skulle kunna vara teoretiskt möjligt för oss att bli gravida naturligt. Den gick bra och visade på normal passage. Det kändes bättre och gav hopp att veta att det åtminstone var möjligt. Och det var det ju uppenbarligen. Men för mig hjälpte det till att göra det lättare att fortsätta försöka. Så det kanske kan vara ett tips om du har möjlighet.

    Hoppas du kan finna lite tröst i att höra min historia!

  • Anonym (Förstår)

    Jag hade förövrigt ?mensvärk? i flera dagar innan jag plussade, och svullna bröst. Kände också att det var något som var annorlunda på något sätt. T ex att vissa saker smakade lite annorlunda. Kanske var en skillnad också att jag inte hade pms nu när jag tänker efter...

Svar på tråden Graviditet på naturlig väg med 1 äggledare?