• Anonym (L)

    Sonen vill vara flicka - vad göra?

    Låt honom vara den han är. Kläder, intressen och leksaker ska inte vara bundna till kön utan de handlar om personlig preferens.

    Vill han bli kallad ett flicknamn - gör det ibland, låt honom prova på.

    När jag var liten ville jag vara pojke. Jag gillade pojkkläder, så kallade pojkfärger och tyckte de hade roligare lekar och friare liv.

    Jag gillade liksom både bilar och Barbie. Lekte vildare lekar med pojkar och stillsammare med flickkompisar. Upplevde inget hinder från omgivningen vad som gällde det här. Hade också ett pojknamn som jag låtsades att jag hette.

    Jag är född på 1980-talet och på 1990-talet kom ju en feminismvåg som handlade om att alla ska få vara den de är oavsett kön. Blev tillfreds med min könsidentitet och förstod att min personlighet eller intressen inte sitter i könskromosomerna.

    Hade jag växt upp nu istället kanske jag sett mig som en transperson eller ickebinär eftersom jag inte upplevde att jag passade i könsrollen. Det gör jag för övrigt fortfarande inte, jag är såklart en solklar kvinna, det går inte att ta fel på men jag kan ibland känna att jag och många kvinnor är från skilda planeter. Är iofs samma med väldigt många män - jag och väldigt många med mig är icke-normativa men vi måste ju få lov att vara kvinnor eller män för det.

Svar på tråden Sonen vill vara flicka - vad göra?