Inlägg från: Anonym (Ensamstående mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ensamstående mamma)

    Vad händer om jag flyttar vid gemensam vårdnad?

    Hej!

    Jag är en mamma till en 6 årig pojke som jag varit ensamstående till i 5 år nu. Barnet har bott hos mig heltid då pappan inte har något eget boende ( bor hemma hos sin mamma )

    Pappan är en drogmissbrukare som återfaller i heroinet väldigt ofta. Misstänker att pappan tar annan drog t ex Subutex just nu för att hålla heroinsuget borta.

    Pappan har berättat att han ska få komma in på laro-programmet.

    Pappan har en bra tid i livet de senaste 4 månaderna och träffar barnet 2-3 ggn i veckan. Barnet sover dock alltid hemma hos mig.

    Jag har min familj ca 80 mil härifrån. Har blivit erbjuden ett jobb i min gamla hemstad. Jag står oftast helt ensam utan någon nära oss som kan ställa upp om det skulle behövas. Saknar såklart min familj då jag är ganska ensam här men tänker samtidigt på min pojke.

    Pappan och jag har gemensam vårdnad.

    Låt säga om jag flyttar utan pappans godkännande. Och vår situation ser ut så här.

    Vad skulle ni säga att konsekvenserna skulle bli för mig?

  • Svar på tråden Vad händer om jag flyttar vid gemensam vårdnad?
  • Anonym (Ensamstående mamma)
    Anonym (ppp) skrev 2020-09-17 07:02:25 följande:

    Eftersom pappan har den historiken han har så är det ju annorlunda än i ett mer "vanlig" fall, men tycker du ska kontakta jurist och diskutera frågan. Hade du haft enskild vårdnad hade saken varit lite enklare. Kan väl undra lite varför du inte har det, med tanke på att pappan varit så lite inblandad i barnets liv tidigare? 

    Det är väl om du pratar med pappan om att du har ett jobberbjudande, han kanske skulle säga att han förstår och godkänner att barnet flyttar? 

    Att bara flytta är inte att rekommendera. 


    Jag har nog inte orkat dragit igång något. Juristkostnader kostar också väldigt mycket och att få igenom en vårdnadstvist kostar minst 25.000.

    Pengar jag kan använda till min son... är mest därför..

    Har försökt att prata med pappan men han vägrar att godkänna det. ?Han ska ordna upp sitt liv snart? säger han som det låtit de senaste 5 åren...
Svar på tråden Vad händer om jag flyttar vid gemensam vårdnad?