Inlägg från: Anonym (Konstig värld) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstig värld)

    Inte bjuden på kalas

    Vilka märkliga kommentarer det var i denna tråden...ibland känns det verkligen som man är ensam vuxen här på fl.

    Folk som jämför barn med vuxna är nog de märkligaste. Skola och arbetsplats = inte samma sak.

    Hur svårt ska det vara att förstå att barn inte förstår eller kan hantera känslor på samma vis som vuxna med utvecklade hjärnor?

    Jag tror många vuxna som tänker att det går bra att utesluta en eller två barn är sådana som själva blev mobbade som barn och nu försöker ta igen genom sina egna barn genom att utesluta andra. Underskatta inte människors behov att ta igen för missad barn/ungdom.

    Det jag dock skulle vilja dessa göra är att gå fram till detta barn och själva säga att barnet inte är bjuden. Om det är så självklart att ett litet barn "bara ska förstå!" så gå fram och säg det till barnet framför ögonen på denne.

    Väldigt lätt att utesluta ett oskyldigt barn genom utfrysning och bjudningar bakom ryggen men inte lika lätt öga mot öga.

    Mina barn är populära och här bjuder vi alla. Det handlar om klass och takt, något vissa verkar sakna idag.

  • Anonym (Konstig värld)
    Glinda från Oz skrev 2020-09-27 18:56:19 följande:

    Jag tror de flesta av oss förstår att barn inte kan förstå och hantera känslor som vuxna gör, vi inser också att det är vårt jobb att lära barnen hantera det, finnas där och stötta och guida. Man gör sitt barn en stor otjänst genom att curla och hindra att de utsätts för minsta lilla svårighet. 

    Det är sådana här samtal som urvattnar ordet mobbing, allt är mobbing numera barn ska inte få välja sina vänner och förväntas vilja umgås med alla. Så fungerar ingen! Till och med bebisar har preferenser kring vilka barn de vill sitta bredvid (de ändras snabbt men de finns där) 

    Att du kopplar det här till någon slags hämnd är bara konstigt, är du säker på att du inte överför dina egna känslor på andra? 


    Är detta svar till min kommentar? Du verkar förvirrad, jag har nämligen inte sagt något om att tvinga barn att umgås med varandra.

    Du får ta och läsa om min kommentar men för att förtydliga; att utesluta ett eller två barn är fel, däremot kan man självklart bjuda en grupp vänner. Återigen, inget tvång men tycker det är konstigt att ni inte vågar tala om detta för dessa barnen? Varför inte göra det framför barnen menar jag? Om de ska klara av att hantera svårigheter i livet innan de hunnit utveckla sig så förstår jag inte varför man måste gömma det för dem. Säg det framför dem. "Du, du och du är bjuden men du där borta är det inte,tyvärr". Vi pratar om barn under 10 år...

    Att vi ens har den här konversationen för mig är patetiskt.

    Och nej min tes är inte konstig alls, anonym (R) bevisade precis exakt att jag hade rätt. H*n erkände att h*n varit utanför så jag hade rätt i min misstanke.
  • Anonym (Konstig värld)
    Glinda från Oz skrev 2020-09-29 08:05:55 följande:

    Det är uppenbarligen du som är förvirrad, först säger du att det inte är något tvång för att i nästa sekund säga att man är tvingad att bjuda folk. Hur ska du ha det?

    Jag tycker inte heller man ska smussla däremot är det ofint att gå fram till någon och säga du är inte bjuden. Man går inte fram till någon och säger att dens frisyr eller kläder är fula heller.


    Du och Anonym(R) verkar ha problem med läsförståelse. Många har påpekat att ni missförstår det som skrivits eller tolkar in saker som ej står, det kan inte vara en slump.

    Det var du som skrev att barn ska kunna hantera svårigheter så då ska det väl gå bra? Återigen så skrev jag tydligt att man kan bjuda en grupp vänner men att utesluta alla utom en eller två barn tycker jag är fel (även fsk och barnpsykologer tycker det).

    Förstår du nu eller måste jag visa vad jag menar med bilder?
  • Anonym (Konstig värld)
    Glinda från Oz skrev 2020-09-29 10:39:43 följande:

    Har du funderat på om det är du som inte kan uttrycka dig? När man klagar på alla andra är det ofta man själv som har problem. Det är sällan det är fel på alla utom en själv. Det är inte jag som är Anonym(R) men jag förstår att du gärna vill få det till det

    Snälla gör dig inte dummare vän du är, det är inte klädsamt. 


    ??

    Jag VET att du inte är anonym (R), jag skrev ju Du OCH Anonym (R) och har tom nämnt anonym (R) tidigare i mina inlägg till dig.

    Förstår du nu varför många klagar på att ni två inte förstår det som sägs?
  • Anonym (Konstig värld)

    Barn har inget val när det gäller att gå till skolan, de kan inte säga nej till att gå till skolan och de kan heller inte hemskolas då detta inte är lagligt i sverige och de flesta kan inte packa upp och byta skola huxflux. Då måste man tänka på hur miljön ser ut för alla barnen.

    Ingen kan tvinga barn att umgås med varandra, finns inget tvång, det är inte olagligt att utesluta,frysa ut osv så att säga att man tvingar barnen till något är löjligt, däremot kan man lära barn att visa hänsyn. Vill man då bjuda en grupp vänner kan man göra det men inte utesluta en eller två barn. Det kallas för normalt folkvett.

    Att vissa inte förstår detta är tragiskt.

  • Anonym (Konstig värld)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-09-29 14:20:42 följande:

    Nja, nu är det ju så att mobbning visst är olagligt och där ingår utfrysning, uteslutning osv. Däremot är det skillnad på att inte bli bjuden på ett enstaka kalas och om man behandlar det barnet illa genomgående.


    Det stämmer att det är olagligt, det jag borde skrivit var brottsligt eller straffbart (i det här fallet). Det är inte ett brott att inte bjuda någon på kalas. Du får inte böter för att du inte bjuder alla på kalas.
  • Anonym (Konstig värld)
    Glinda från Oz skrev 2020-09-29 14:13:56 följande:

    Snyggt försök till att avleda uppmärksamheten och prata om något annat. Det hade kanske fungerat på någon som är ny på internet. 


    Va??
Svar på tråden Inte bjuden på kalas