• Anonym (Vaz)

    Varför är svenskar så ego?

    Du har ju fått ditt svar i och med reaktionerna i tråden, många är så sura och bittra att de inte ens kan tänka längre än näsan räcker.

    Så tråkigt med all denna uppdelning av grupper vissa gör, ja dem där småbarnsföräldrarna är minsann si och så och får skylla sig själva att de skaffat barn, den där gamla damen får skylla sig själv att hon har benskörhet, den där gamla gubben får skylla sig själv att han har käpp.

    Jaja vi vet att det finns gott om bittra självgoda egon i vårt land, vilket tydligt går att se genom svaren i tråden.

  • Anonym (Vaz)
    Anonym (också trött) skrev 2020-09-19 16:10:34 följande:

    Så du jämställer att skaffa barn med att bli gammal och sjuk? Jag förstår mig inte på somliga, å ena sidan utmålas det som så fantastiskt att få barn, å andra sidan är det så synd om dem som väljer att bli föräldrar så att det måste daltas och klemas med dem hela tiden.


    Ja det är tydligt att du inte förstår ett dugg. Det äf du som säger att det är synd om föräldrar ingen annan.

    Jag tror att de som ställer sig upp på bussen är de som antingen förstår eller har varit med om liknande själv.

    Åker man landsbyggdstrafik är det lag på att ha bälte så där står ingen upp längre, alla sitter bältade. Barn sitter antingen i bilstol el sitter fast i vagn som är fastlåst, det tycker jag är bra, då slipper folk tänka själva.
  • Anonym (Vaz)
    Just Precis skrev 2020-09-20 19:18:07 följande:

    Förmågan att kunna leva sig in i hur det är för någon annan, utan att själv ha delat den exakta upplevelsen, kallas EQ.

    Jag behövde inte sitta som gravid. Alla gamla vill inte heller det.

    Men det är vanligt med foglossning hos gravida och med diverse krämpor hos äldre.

    Så därför visar man gärna sina medmänniskor omsorg genom att FRÅGA om de vill sitta, om de tillhör en grupp som man vet ganska ofta har jobbigt att stå. Inte svårare än så. Ingen tvingar givetvis någon att sätt sig ner, som gärna står.

    När jag var gravid blev jag ibland erbjuden sittplats. Jag brukade då tacka nej, men lägga till att: -Men tack, det är väldigt snällt av dig att erbjuda. Det gjorde mig glad att se att människor visade mig den omtanken, så även fast jag inte behövde sitta så gjorde erbjudandet min dag lite ljusare. Och personen som erbjöd sig och jag fick ett trevligt utbyte.

    På samma sätt får jag ett trevlig utbyte när jag erbjuder någon min plats. (Det har för ALDRIG hänt att jag fått ett otrevligt svar när jag gjort det, även när folk avböjt, tvärtom).


    Väldigt bra beskrivning för dem som inte riktigt förstår.
Svar på tråden Varför är svenskar så ego?