• Anonym (Ann)

    Varför är svenskar så ego?

    Anonym (Eh) skrev 2020-09-18 12:58:15 följande:

    Vad vet du om hur alla andra har det?

    Varför ska din sjuåring få en sittplats? Sjuåringen kan väl gått och väl stå upp om det är fullt överallt?


    Du kan inte ha erfarnhet av barn. En stående sjuåring i en buss måste man som vuxen stötta för att inte ramla omkull när bussen svänger. Samtidigt ska man hålla i sig själv också, inte så lätt säger jag. Är man då dessutom höggravid så blir det än jobbigare.
  • Anonym (Ann)

    Som höggravid reste jag en längre sträcka med tåg. På Stockholms centralstation med resväska gick jag för att ta hissen upp till perrongen. I hisssen och på väg in i den var det en massa japaner. Direkt när de såg mig klve de genast ut och lät mig åka först. Då könde jag mig en aning besvärad, de var ju före och jag hade ingen bråddska alls.

  • Anonym (Ann)
    Anonym (N) skrev 2020-09-19 16:17:03 följande:
    Du verkar ha ännu mindre erfarenhet med barn.

    Hur tror du man gör om man åker men en grupp barn under 7 år?

    Ställer upp alla på bussen så hela förskolegruppen / första klassen sitter?

    De åker väl antingen chartrad buss eller på tider då det är lite folk. En förskolegrupp kliver knappast på en buss som är full,


    Jo jag har åkt buss en del med mitt barn som nu är 8 år. Jag har aldrig begärt att få sitt plats men vi har ofta blivit erbjudna. Men visst är det jobbigt att stå och paraera och skydda barnet i kurvorna


     

  • Anonym (Ann)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-09-19 16:45:58 följande:
    Tyvärr har du fel, det händer särskilt på hösten om man åker buss dagtid att det kan komma inte bara en utan ibland två fsk-klasser/vanliga samtidigt på en buss och då är det alltså fullt redan när andra gruppen ska gå på men det tas noll hänsyn för av någon anledning har personalen gett sig f*n på att man måste i tid till lunch eller nåt, vad vet jag. Men det är som sagt inte givet att en större grupp ungar väntar på nästa buss, fast det ibland bara är 10-15 minuter till nästa.

    När mitt barn gick i förskola åkte de med stadsbuss på förmiddagen, då är det ALLTID gott om platser. I skolan har de chartrad buss till simträningen.


    Jag vet vad jag pratar om när det gäller vårt område.

  • Anonym (Ann)
    Anonym (Pia) skrev 2020-09-19 18:39:49 följande:

    När jag var gravid hade jag väldigt liten mage. Jag hade ett Sf-mått på 31 i vecka 41. Det syntes alltså inte att jag var höggravid. Jag fick aldrig någon sittplats på spårvagnen här i Göteborg, för folk kan ju inte läsa mina tankar. Däremot var det irriterande med alla sura blickar från personer som förväntade sig hjälp av mig med vagnar och rullatorer - jag hade hemsk foglossning. Så jag förväntar mig ingen sittplats men slipper gärna sura blickar.


    Så är det, det syns inte alltid på folk vad de har för problem. När jag kom ut på sjukhusparkeringen med samandaragningar och smärta efter att fått missfall konstaterat blev en gubbe sur sör att jag inte hjälpte till att stjuta på en bil som kört fast i snön.  Jag hade ingen lust att redogöra mitt tillstånd utan sa bara "Jag kan tyvärr inte hjälpa till"
Svar på tråden Varför är svenskar så ego?