Inlägg från: Anonym (4) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4)

    Kan upprepade missfall verkligen vara ett sammanträffande?

    1 eller 2 missfall är ganska vanligt och tyder oftast på att fostret inte utvecklades som det skulle. Vid 3 eller fler beror missfallen oftast på kvinnan. Undantag om kvinnan är äldre än 40 för då är missfall vanliga pga att äggen är av sämre kvalitet.
    3 m.f är dock mycket ovanligt Drabbar ca 2-3%. Att göra utredning efter 2 missfall är alltså inte alls nödvändigt. Vid 3 bör det göras. Tyvärr är det dock så att i Sverige tror de inte på vissa saker som orsak till missfall så man får inte alltid hjälp ändå. Jag hade inte haft barn utan hjälp av både en utländsk klinik och en privat gynläkare som skrev ut medicin åt mig.

  • Anonym (4)

    Det är nog oftast vanligare med upprepade m.f innan man ens får barn öht. Orsakerna då kan tex vara anlag för blodproppar- den värsta jag vet om hade 16 m.f före hon fick blodförtunnande och barn!-, överaktivt immunförsvar ( det hade jag ), infektioner i underlivet. Finns fler orsaker också och nåt av det kan man säkert få även om man fått barn sen förr. I Sverige kan man få vissa mediciner via vården, lite fler privat- speciellt då Prednisolon och Intralipid.

    Men varför skulle du inte få utredning efter 3 m.f? Det brukar vara gränsen. Inte för att jag nu tror att du kommer få m.f! Det är som sagt mycket ovanligt med 3.

  • Anonym (4)
    Anonym (Ts) skrev 2020-09-18 21:22:25 följande:
    Jag pratade med mvc efter mitt andra missfall och bm sa att man gör utredning efter 4 missfall och rekommenderade folsyra bara till nästa försök.

    Men tack för svar, vet inte riktigt om jag ska känna lite hopp nu eller inte. Det får tiden visa.
    Hon måste ha fel- det ska vara 3. Och folsyra ska ju alla äta om planerar barn.

    Tycker absolut du ska hoppas!
  • Anonym (4)
    MFH skrev 2020-09-18 22:19:30 följande:
    Jag fick 3 missfall, hann inte göra en utredning innan jag blev gravid igen. Fjärde gången gick det vägen och har en son på 3,5. Vi har sedan han var knappt ett år försökt med syskon. Fått ytterligare tre missfall, varav ett i veckan 17, ett i vecka 12 och ett i vecka 8.

    Har nu gjort en utredning som visar inga fel. Nästa gång jag blir gravid ska jag ta lutinus, progresteron i hopp om att det ska hjälpa.

    Två missfall behöver inte betyda omöjligt. Fortsätt lämpa!

    Vi har nästan tappat hoppet att lyckas och min kropp är trött på alla hormonsvängningar. Ska även ta letrozol denna månaden för att skynda på att bli gravid, tog även det förra gången jag blev gravid. Har tagit rätt lång tid att bli gravid och vi orkar inte vänta länge på att det ändå ska gå fel.

    Är det någon som kan ge oss lite hopp.
    6 missfall betyder ju absolut att nåt är fel. Ren lyckträff att ni fick ett barn skulle jag säga. I Sverige görs inte fullständiga utredningar eftersom de inte tror på vissa saker som orsak. Då får man vända sig utomlands eller till de ytterst få svenska privata läkare som skriver ut tex Prednisolon. Rekommenderar Athen-tråden.
  • Anonym (4)

    Beklagar ts! Tycker du ska göra en utredning så kanske du får lite hjälp till nästa gång.

  • Anonym (4)
    Anonym (Xx) skrev 2020-09-20 19:23:10 följande:
    3 på varandra missfall drabbar 1-2 % av par som försöker bli gravida.
    Efter 3 missfall kan man göra en utredning om man vill.
    Kolla på 1177 vilka gynekologer som finns nära och vilka som erbjuder habituell abort utredning. Alla gynekologer kan inte göra sådan utredning.
    Man hittar en orsak hos 30-50% av paren.
    I utredningen brukar ingå koagulationstester, karyotyp, thyroideaprover, antifosfolipidprover samt utredning av livmodernsinsida, HSG.
    Alla orsaker går inte att behandla.
    Progesteron, tex lutinus 100mg X2-3, tror jag de flesta gynekologer kan tänka sig skriva ut om man bara ber om det. Är dock ingen mirakelmedicin som gör att grav fortskrider. Har man påverkan på thyroidea eller pod TPO ak ak. Det vara aktuellt med Levaxin. Finns polyper/myom/ septum på livmoderns insida kan man ta bort det via hysteroskopi. Om man är bärare av kromosomavvikelser kan man göra IVF med PGD för att kunna återföra bara friska embryon. Vid APS eller mutationer i faktor V eller II kan antikoagulantia bli aktuellt(trombyl, dragning)
    Vid oförklarad är prognosen ändå god och ca 50-60% kommer föda barn på 4 grav, ytterligare några på 4 eller 5.
    Och sen finns orsaken de inte tror på i Sverige- överaktivt immunförsvar. Vi är många som fått barn först efter att det dämpats. I stort sett alla har fått vända sig utomlands.
Svar på tråden Kan upprepade missfall verkligen vara ett sammanträffande?