Inlägg från: Anonym (Sarah) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sarah)

    Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?

    Allt hänger på det egna ansvaret och bekvämlighet.
    Misstänker att frågan är mer om man känner att man har råd att skiljas mer än de facto att man kan skiljas. Män kanske känner att de kan tänka sig en nedgradering av bostad, kläder, resor mer än kvinnor?
    Det är solklart att när två vuxna arbetar så har man tom en hög inkomst tillsammans och kan köpa en större bostad med mera. Även män som får ut 30 rent i månaden har svårt att stå på bolån där den gemensam ekonomin innan var 50:000. Det är ju liksom själva lyxen med att ha sambo/vara gift.
    Och det handlar om bekvämlighet, kan du gå från villa i en fint område till en tvåa i en förort? De flesta hade nog kunna tänka sig det innan man får barn. För man tror deras behov förstört med mera. Även om det inte skulle vara så.
    När jag skaffade barn med min man visste jag att de vi tsm kan ge barnet är mer än vad jag kan ge själva- och han. Det är en fin villa men rimliga lån och trygghet. Det är viktigare för mig än något annat. Så kommer aldrig lämna sålänge barnen bor hemma men för min egna del, en lägenhet i Spanien är inte långt borta i tankarna om några år.

Svar på tråden Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?