• Anonym (ooo)

    Exakt VAD är problemet med att inte få döttrar?

    Anonym (TS) skrev 2020-09-20 12:31:52 följande:

    Hej!

    Tråden är inte menad som kritik eller för att hacka på någon. Jag vill inte ha några fula kommentarer här.

    Jag är kvinna och har bara systrar. Min far har aldrig störts av att inte ha en son. Vi är uppfostrade väldigt neutralt. Vi kör MC, byter vinterdäck själva, hjälper föräldrarna att måla huset, en av oss sportar på hög nivå, en annan gillar motorsport (ett intresse som delas med vår pappa). Så en son har liksom inte "behövts".

    Flickor fick de "i onödan" eftersom 2 av 3 inte varit särskilt intresserade av typiska tjejkläder etc. En har totalt vägrat klänningar.

    Min moster har två söner och hade gärna haft en flicka men endast för att det är sött med klänningar och sånt, men det fick bli slipsar istället. Ingen biggie. Hon står sönerna väldigt nära idag när de är vuxna och hon har aldrig saknat en dotter.

    Tills jag började hänga på Familjeliv hade jag ingen aning om att det här med kön ens var ett problem, men jag ser ofta trådar där kvinnor skriver att de är besvikna över att inte få döttrar. Jag tycker det är sorgligt, som att pojkar skulle vara mindre värda och inte lika önskade.

    Du som mådde psykiskt dåligt under graviditeten på grund av att du väntade en pojke- hur känns det idag? Gick sorgen över? Och vad var egentligen problemet med att få en son?


    Det verkar finnas några som tar upp det som tema och har kört väldigt hårt på det nu sista dagarna, på forumet. Jag tror helt enkelt det är medvetet att de gör så här. Tidigare har det funnits andra ämnen på forumet där folk medvetet kört, tex "korta tjejer- trådar", eller när en person gick in för att i precis varenda tråd skriva "håller med" i tid och otid. Jäkligt irriterande. 
Svar på tråden Exakt VAD är problemet med att inte få döttrar?