Inlägg från: Anonym (Ångest) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ångest)

    Soc och deras utrednngar

    Anonym (Lisa) skrev 2020-09-20 14:59:50 följande:

    Så du menar att psykologen jag pratade med far med osanning?

    Detta gäller också om man söker hjälp för ett missbruk. Många gånger söker man inte hjälp för att man VET att soc kommer bli inblandat.


    Missbruk ja. Psykisk ohälsa - nej. Jag är helt ensamstående med flera barn och VC reagerade inte ens när jag kryssade ja på suicidtankar i screeningen för depression.
  • Anonym (Ångest)
    hammarhajen skrev 2020-09-20 17:53:37 följande:

    Sedan är det ju också skrämmande hur dålig samhällskunskap man kan ha som förälder. Socialtjänsten gör så mycket MER och ANNAT för att hjälpa en anmäld familj än att omhänderta barnen. Vilket man borde känna till. 

    Mår man dåligt psykiskt så att det går ut över barnen får man oftast stöd i hemmet, t.ex. med någon som avlastar och tar med barnen på aktiviteter, hämtar på skolan etc. Så att barnens vardag fungerar. 

    Man borde också känna till att dokumentärer, artiklar och annat kan vara hårt vinklade och att myndighetsanställda har tystnadsplikt, de kan alltså inte berätta allt de vet om en familj. De som gråter ut och har fått barnen "felaktigt placerade" enligt dem själva kan ha betydligt större problem än vad de själva berättar och soc FÅR inte berätta allt.


    Det där med stöd i hemmet och avlastning med barnen finns inte i min kommun kan jag säga. Jag har fått till mig att jag får köpa barnvakt och städning om det behövs. Alternativt söka boendestöd som kommer och peppar mig att diska typ (och absolut inte gör något praktiskt). Är du säker på att det finns? Eller är det något som fanns förr?
Svar på tråden Soc och deras utrednngar