• Anonym (Léa)

    Skuldsatt som ung & dum

    Anonym (samma) skrev 2020-09-22 13:44:23 följande:

    Jag fick fina, feta räkningar på totalt 3,1 miljon när jag fyllde 18. Min pappa hade skrivit nästan allt till hemmet på mig. Första bilen av 8 skrevs på mig när jag var 3 dagar gammal. Massor av obetala försäkringar, böter och avgifter på bilarna hamnade i mitt knä. Sen var det ju diverse lån och abbonnemang och annat skit. Så du är inte ensam. Vi får kämpa på helt enkelt.


    Det här låter alltså så absurt! Förstår inte hur det kan ha varit lagligt att skriva saker på bebisar och minderåriga? Så start av både dig och TS att kämpa på!
  • Anonym (Léa)
    Anonym (samma) skrev 2020-09-22 14:24:18 följande:
    Det är inte lagligt längre. Tekniskt sett är det möjligt fortfarande men allt svårare i och med digitaliseringen, men sedan några år är det inte lagligt längre. Om en 18-åring får feta räkningar från barndomen idag så är det bara att säga ifrån så flyttar tingsrätten över räkningarna till föräldrarna.
    Men ändå? Finns det inget sätt för er att avskriva er skulderna idag? Det var ju inte ni själva som valde att ta lånen/skriva er på bilarna/husen etc? Låter ju helt sjukt att du och TS ska behöva ta massor av prickar, skulder på flera hundra tusen/miljoner och annan skit, för att ni hade kassa föräldrar. 

    Och även då, när det "gick". Någon torde väl reagera om en 3 dagar gammal bebis vill köpa en bil..? Hur var det möjligt, liksom?
Svar på tråden Skuldsatt som ung & dum