• Anonym (asdf)

    Skuldsatt som ung & dum

    Har ni testat om att ansöka om skuldsanering? Det känns ju rimligt att bevilja detta någon som blivit skuldsatt av sina föräldrar som minderårig.

  • Anonym (asdf)
    Anonym (Falabella) skrev 2020-09-22 22:04:13 följande:

    Du får inte skuldsanering för 300 000 om du har ett jobb och kan betala 6000/mån. Och tyvärr kan inte lagar tillämpas retroaktivt, alltså att man befriar från skulder som lades på ett barn i nuläget.

    Villkoret för skuldsanering är att du inte anses ha förutsättningar att kunna betala skulden inom en mycket längre tid, eller rentav din förväntade  livstid. För det krävs betydligt högre skulder.


    Måhända men i alla fall den ena berättade ju om miljonskulder. Med skuldsanering vet man att skulden aldrig kan ploppa upp igen.
  • Anonym (asdf)
    Anonym (KF) skrev 2020-09-22 22:05:35 följande:

    Tyvärr tänker nog för många på pengarna de kan tjäna in på det man säljer av så de bryr sig inte vem det står på. Känner till en som satte sin egna son i skuld träsk samma dag han fyllde 18 år. Denna grabb var utan inkomst & bodde hemma men personen lyckades beställa allt möjligt. Med manipulation kan man komma långt. Vi blev osams & jag bröt kontakten med personen då jag vet smärtan hon kommer ge sin egna son då jag själv såg inkasso räkningar som kom på löpande band i sonens namn. Jag har fått veta att jag kan polisanmäla min far & ex för prylar de beställde i mitt namn. De andra kan vara svårt då det inte var olagligt skriva diverse på sina barn tidigare. Att anmäla kommer inte hjälpa mig de kommer aldrig kunna betala för sig. Man måste jobba då!! Det jag har svårt att förstå däremot är alla som inte börjat sina liv med skulder hur dessa kan ta så mycket på krediter & lån så man går i personlig konkurs om man blir arbetslös? Att man frivilligt lever på krediter varje månad för att kunna överleva efter man betalt krediter & lån? Samma människor som tryckt ner på mig om mina skulder lever såhär? Frivilligt?


    Jag lider med er som råkat ut för det här. Helt sinnessjukt att det varit möjligt att skuldsätta sina egna barn. Kul att höra att du är på väg att reda ut det. Bry dig inte om vad andra tycker och säger. Du låter som en riktig kämpe för mig.
Svar på tråden Skuldsatt som ung & dum