Inlägg från: Anonym (eh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (eh)

    Ni som INTE kör rosa barnvagn...

    För det första...
    Feminister brukar snarare prpagandera för att använda ALLA färger oavsett kön på barn och försöker dessutom få bort stämplingen av färger. SOm feminist brukar man alltså anse att färger ska var könsneutrala och att då tycka att man ska använda rosa för att det är en "flickfärg" och att detta på något sätt skall visa stöd till kvinnor är allt annat än feministiskt. Jag hoppas att detta är en trolltråd...

    Gällande just rosa på barnvagn. Jag är kvinna själv men skulle ALDRIG FÖR MITT LIV välha en rosa barnvagn. Jag gillar inte rosa och har aldrig gjort. Finns då verkligen ingen anledning att välja den färgen. Det hade jag inte gjort oavsett om det stått för feminism, utan hade isf valt att visa min ståndpunkt genom små detaljer på kläder osv.

    Rosa är ju heller inte direkt en praktisk färg på vagn. All skit syns ju direkt. Jag håller mig till grått, marinblått osv på den typ av produkt just för att smuts ska synas så lite som möjligt. SÅ nej. Hade heller aldrig valt en vit eller beige vagn

  • Anonym (eh)
    Anonym (Feminist) skrev 2020-09-22 20:51:33 följande:
    Läste du vad jag skrev i ts? Jag skrev att jag inte var ironisk (dvs ingen trolltråd). Rosa barnvagn bör man välja för att flickor och det som är flickigt ska få uppmärksamhet samt att rosa är en mjuk färg.
    Att du skriver i trådstarten att du är seriös garanetrar ju inte att du är det...
    Flickigt ska inte få uppmärksamhet eftersom hela iden med feminism är att det inte ska finnas flickigt och pojkigt..
    Vad spelar det för roll om det är en mjuk färg? Det är inte barnet som ska titta på vagnen? I övrigt finns isf andra mjuka färger för den som är som jag och faktiskt inte gillar rosa
  • Anonym (eh)
    Anonym (Mm) skrev 2020-09-22 22:24:19 följande:
    Jag anser inte att färgen rosa har någonting med flickors status i samhället att göra. Så varför skulle jag köpa en rosa barnvagn? Jag köpte en svart, snyggare och lättare att hålla ren.
    Ja du. Jag skulle verkligen vilja se ts belägg för att flickors status i samhället blir bättre genom att visa upp den rosa färgen. Lär ju snarare ha motsatt effekt.

    TS jag säger det igen. Jag gillar inte rosa och vill därför inte ha en rosa vagn. För att förekomma dig eftersom du förut sagt att man är självisk om man inte väljer vagn i rosa pga denna anledning så kan jag ju säga att jag utöver detta inte tror ett smack på att flickors status skulle bli bättre av en rosa vagn. Snarare tvärtom
  • Anonym (eh)
    Anonym (Feminist) skrev 2020-09-23 13:45:41 följande:

    Men ni som aldrig har sett en rosa barnvagn, har ni sovit under en sten eller? När jag googlar kommer det fram hur många rosa barnvagnar som helst. Detta är bara ett axplock:


    Ute i verkliga livet har jag nog bara sett en rosa barnvagn, så inte jättekonstigt att inte sett en om man inte aktivt googlat efter det?

    Ska tilläggas att inga av de större märkena som är testade enligt svensk standard erbjudit rosa vagnar förens stokke släppte sin rosa. Så för den som velat ha kvalitetsvagn har valet inte ens funnits tidigare
  • Anonym (eh)
    Anonym (Feminist) skrev 2020-09-23 13:45:41 följande:

    Men ni som aldrig har sett en rosa barnvagn, har ni sovit under en sten eller? När jag googlar kommer det fram hur många rosa barnvagnar som helst. Detta är bara ett axplock:


    Troligtvis har Corona med att göra att en av träffarna på rosa barnvagn heter Corona duo
  • Anonym (eh)
    mari123 skrev 2020-09-23 13:51:10 följande:

    Googlar "vinterkappor" och ser många olika färger! OM folk väljer svart och mörka färger på sin vinterkappa så är det nog för att de inte har ork eller lust att skicka kappan på kemtvätt hela tiden? Vinterplagg är ju inte så enkla att sköta som sommar-dito!


    Lite lättare att skicka en kappa på kemtvätt än en vagn? Har du barn? Då inser du nog snart att vagnen troligtvis tar mycket mer stryk än den dyra kappa man investerar i att använda till fint och som garanterat inte följer med varken till lekparken eller skogen
  • Anonym (eh)
    OupaOupa skrev 2020-09-24 14:31:44 följande:

    Fanns inga rosa barnvagnar när jag kollade. Har däremot rosa hörlurar för att visa mitt stöd till feminismen, räknas det?


    Är du seriös med att du stöttar feminismen genom rosa hörlurar?

    Kan du motsatt ts faktiskt förklara varför den rosa färgen skulle ha så stor relevans?
Svar på tråden Ni som INTE kör rosa barnvagn...