• Anonym (E)

    När ni separerat pga att mannen ni levt med inte tagit ansvar. Hur har ni gjort med barnen?

    Ekonomin fattar jag inte varför du tar upp här ens? Varför har ni inte sett till att göra upp om ekonomin? Där får du ju liksom skylla dig själv att du betalat allt?

    Varannan vecka är inte rimligt för ett så litet barn nej

  • Anonym (E)
    Anonym (TS) skrev 2020-09-27 22:13:22 följande:

    Han skulle inte "ge upp" sitt ansvar. Det handlar om stolthet för honom. Hans föräldrar skulle förmodligen ta hand om barnet åt honom hellre än att han skulle låta mig ha barnet mer.Ja alltså. Här handlar det om att han tycker alla inköp är onödiga. Han tycker inte att skötbord behövdes t ex för han skulle lunna byta blöja i sängen eller på golvet. Det ville inte jag. Han ville köpa en begagnad vagn för 200:- på blocket det ville inte jag och därför fick jag betala. Han köper aldrig kläder. Jag har gjort inköpen och sedan har det alltid funnits någon anledning till varför han inte skulle betala halva. Jag har försökt säga åt honom att beställa t ex ytterkläder. Det har aldrig blivit gjort så jag har gjort det och sedan inte fått hälften av honom. Han ska swisha men glömmer bort och jag orkar inte tjata.Nej. Planen var från början att vi skulle dela föräldraledigheten till hälften. När mina dagar började vara slut och det började närma sig hans tur så sa han att han inte kunde. De skulle omorganisera på jobbet och han ville visa framfötterna. Han gav därför dagar till mig. När det sedan närmade sig igen, var det liknande ursäkter. Han tog sedan ut föräldraledighet juni, juli och augusti och jag fick ta semester från jobbet för att få ihop min ekonomi. Trots hans föräldraledighet var han ändå inte närvarande utan var och festade med kompisar, utövade intressen, åkte iväg över helgerna med kompisarna osv.

    När jag sedan skulle gå tillbaka till arbetet (när alla mina dagar var slut samt att han hade gett mig alla dagar han fick ge mig) var jag tvungen ansöka om förskoleplats trots att han hade massor med dagar kvar. Han ville inte "försämra sina möjligheter på arbetet genom att vara föräldraledig". Han har idag typ 120 föräldradagar kvar som han förmodligen kommer använda till att vara ledig hela somrarna år framöver.

    Redan här började jag inse att han inte tar något ansvar. Han ville hellre att barnet skulle börja förskolan strax efter 1 år än att vara ledig och bygga en relation med sitt barn.


    Fast han får ju ge dig alla dagar förutom 90? Så om han gett dig allt har han ju knappast 120 dagar kvar.

    Gällande ekonomin så kan jag ju till VISS del förstå honom. Alltså med vagn exempelvis körde vi att han betalade hälften av vad en rimlig begagnad hade kostat. Jag ville ha en ny men tycker ju precis som han att det egentligen är onödigt. Ville ha en specifik som i princip inte finns begagnad, och för honom spelade ju liksom inte märke direkt någon roll.

    Men alltså kläder är ju helt sjukt att du stått för allt
  • Anonym (E)
    MsFry skrev 2020-09-27 22:31:32 följande:

    Sådana här kommentarer förvånat mig alltid. Hur fan ska man kunna se in i framtiden och se att mannen inte kommer ta sitt ansvar som förälder? Har du någon sådan magisk glaskula där du ser in i framtiden? Och hur kan det ens vara ts fel att mannen inte gjort de justeringar av livet som krävs av föräldrar? Vad är liksom poängen?

    Nåja: jag förstår sig ts, skulle också vara oroad. Och jävligt besviken på en vuxen människa som beter sig som en bebis. Men du kan inte offra ditt välmående för att han ska klara sig undan ansvar. Gör upp om vårdnaden utifrån de rekommendationer som finns för barn i den åldern. Märker du att barnet far illa så få du ta hand om problemet då.


    Detta vill jag absolut hålla med om. Finns ingen anledning för ts att stanna.
  • Anonym (E)
    Anonym (Gigi d) skrev 2020-09-27 23:16:49 följande:

    Stackars barn med det schemat


    Alltså det är ju det som är rekommendationen för små barn? Eftersom en vecka är för lång tid
  • Anonym (E)
    Anonym (Gigi d) skrev 2020-09-28 23:35:49 följande:

    När barnen blivit vuxna kommer dom inte hålla med.

    Har väldigt svårt att tro på att det skulle vara lämpligt.

    Om något så om 20-30år fram i tiden kommer vi titta tillbaka på idag och undra vad i hel*** tänkte vi med!


    Barnen lär ju iof inte minnas detta efersom det är rekommendationen för barn upp till tre år.

    Varför skulle detta vara så hemskt menar du? Tror

    Snarare du lägger in hur du som vuxen känner
  • Anonym (E)
    Anonym (Gigi d) skrev 2020-09-29 09:26:15 följande:

    Har du själv provat detta?


    Nej. Har du?

    Som vuxen skulle jag naturligtvis föredra att bo varannan vecka. Men nu pratar vi om ett litet barn.

    Du kan fråga vilken barnpsykolog du vill. De kommer alla säga att varannan vecka är för lång tid för ett så litet barn.

    Och ser jag till min egen dotter på 1,5. Inte en chans att vi skulle köra Så långa perioder som sju dagar.

    Vad menar du skulle vara så jobbigt för barnet? Förstår du över huvud taget hur ett litet barn fungerar?
  • Anonym (E)
    Anonym (Gigi d) skrev 2020-09-29 12:10:53 följande:

    Har du provat det eller en vecka?


    Hur har det relevans? Har du ett vuxet barn som kört varannan vecka från ett års ålder och ett vuxet barn som fram till tre års ålder körde med kortare intervall?

    Vad gör att du ifrågasätter det varenda barnpsykolog säger? Vad gör att du tror att kortare intervall skulle vara som hemskt för en treåring att hen när hen är 30 ska klandra sina föräldrar för något som hen inte ens kan minnas?

    Och för att inte få ett ickesvar tillbaka säger jag igen. Nej jag har inte testat själv då jag inte separerat från den andre föräldern
  • Anonym (E)
    Anonym (TS) skrev 2020-09-30 22:02:46 följande:
    Jag räknade fel. Loggade in på FK nu.

    Står sådär:

    Han har 132 dagar kvar att ansöka om.

    87 är reserverade för honom.

    45 med lägsta nivå.

    Dagar han kan föra över till mig är 0.

    Han har gett mig 105 dagar.

    Jag har tagit ut 345 dagar.

    Jag har 0 dagar kvar.

    Han kan alltså ge mig hans lägsta dagar som är 45 stycken. Men på dessa kan jag inte klara mig en månad då de är så låg ersättning.

    Gällande vagnen så har han inte ens betalat hälften av vad han tycker är rimligt. Han har inte betalat 1 öre. Jag har betalat precis allt. Allt från barnvagn, skötbord, kläder, inredning till barnrum, filtar, leksaker, nappflaskor, nappar, napphållare, bilstol, åkpåse, blöjor, salvor, nässpray etc etc etc. Precis allt har jag betalat.

    Under föräldraledigheten har jag levt på min föräldrapenning. Jag har spenderat varenda krona varje månad och inte kunnat unna mig själv något. Betalat hälften av allt som vanligt, vilket varit mer än 90% av min FP. Fått tigga till mig pengar av honom för att kunna köpa ett par nya byxor efter graviditeten och jag inte fick på mig mina gamla jeans. Annars får jag ha mjukiskläder på mig.
    Ah okej.

    DEt ekonomiska borde ni givetvis ha reglerat för längesedan. DEt skulle du krävt innan barnet föddes (med andra ord när du blrjade köpa vagn och likande). Redan där borde det ju varit ganska självklart att han inte var en man att leva med.

    Blöjor? Betalade du all mat också? För blöjor köper man oftast i mataffären?
  • Anonym (E)
    Anonym (TS) skrev 2020-09-30 22:44:01 följande:

    Blöjor som köps idag betalas från vårat gemensamma matkonto dit vi sätter lika mycket pengar var varje månad. Inköpt av blöjor inför födseln handlade jag separat på Apoteket tillsammans med övriga hygiengrejer och betalades av mig själv.


    Okej. Då förstår jag hur du menar.

    Men jag antar att du inser att du själv har ansvar för den ekonomiska situationen? Även om han verkar vara ett rötägg.
Svar på tråden När ni separerat pga att mannen ni levt med inte tagit ansvar. Hur har ni gjort med barnen?