• MsFry

    När ni separerat pga att mannen ni levt med inte tagit ansvar. Hur har ni gjort med barnen?

    Godisbuske skrev 2020-09-27 16:16:14 följande:

    Du får det bättre på egen hand. Uppfostra ett barn istället för två.

    Han måste haft några riktigt ruskigt bra andra kvaliteter som gjorde att du såg den perfekta fadern i honom och valde att sära.


    Sådana här kommentarer förvånat mig alltid. Hur fan ska man kunna se in i framtiden och se att mannen inte kommer ta sitt ansvar som förälder? Har du någon sådan magisk glaskula där du ser in i framtiden? Och hur kan det ens vara ts fel att mannen inte gjort de justeringar av livet som krävs av föräldrar? Vad är liksom poängen?

    Nåja: jag förstår sig ts, skulle också vara oroad. Och jävligt besviken på en vuxen människa som beter sig som en bebis. Men du kan inte offra ditt välmående för att han ska klara sig undan ansvar. Gör upp om vårdnaden utifrån de rekommendationer som finns för barn i den åldern. Märker du att barnet far illa så få du ta hand om problemet då.
  • MsFry
    felix le chat skrev 2020-09-29 21:00:26 följande:

    tycker det är otroligt märkligt nästan mystiskt hur en man som innan ni bestämde att skaffa barn var så klok, förståndig, empatisk, jämställd och allmänt en mycket trevlig och attraktiv man kunnat förändra sig så på två ynka år ?

    va fan har hänt ? hur kunde han bli helt personlighetsförändrad ?

    eller har du själv gjort ett riktigt jävla ärke-mistag och skaffat barn med en idiot ?


    Ja men så är det. TS får skylla sig själv eftersom hon inte kunde se in i framtiden och se att mannen inte skulle göra de anpassningar av livet som krävs när man får barn.

    Om det inte är det du vill ha sagt så förstår jag inte relevansen i ditt inlägg. Klart det var ett misstag att skaffa barn med en mansbebis, men hur skulle hon kunna ha vetat att bara hon förväntades anpassa sig? Sa han det? Berättade han det för henne innan? Om ja: då är det relevant att påpeka det du skriver, annars framstår det bara som om att du försöker lägga skulden på TS för hennes mans dåliga beteende. Och därmed ursäkta och dalta med den stackars lilla pluttenuttmannen som helt saknar ansvar för sina handlingar.
  • MsFry
    Anonym (sigma) skrev 2020-10-01 13:59:58 följande:

    Min tanke här är att mannen MÅSTE ha varit ansvarslös redan innan? Han kan ju inte ha gått från ansvarsfull vuxen man som delar på utgifter och räkningar, delar på hushållssysslor, kan laga mat, kan tvätta, diska, tar ansvar för relationen, till det som TS beskriver? 

    Och isf så måste man ju öppna ögonen och se vad det är för person och om hen kommer passa att bli förälder. Nu klandrar jag inte TS på nåt sätt här, visst kan folk förändras, men jag tror nog ändå att tecknen fanns tidigt. 


    Så MÅSTE det inte alls ha varit, vilket TS också skriver. Har själv sett mängder av män som innan barn är hyfsat jämställda vad gäller hushållsarbete men under kvinnans föräldraledighet ramlar in i någon form av jättebebis-syndrom och tror att hushållsservice ingår i mamma-rollen. Plus att det innan barn inte alls är lika påtagligt vad som behövs. Finns ingen mat hemma kan man lösa det på fem minuter innan middag, inga rena kläder kan man också lösa. Det är dock betydligt svårare (för att inte säga ogörbart) med småbarn. Samt att stöket i hemmet är minimalt utan barn. Allt detta ändras med barn men förvånansvärt många män vägrar göra den skiftningen av livsstil.
  • MsFry

    Tillägg: det är fortfarande inte TS fel eller ansvar att mannen inte tar ansvar. Det skuldbeläggandet av kvinnan är så skev och ett förminskande av män.

Svar på tråden När ni separerat pga att mannen ni levt med inte tagit ansvar. Hur har ni gjort med barnen?