Inlägg från: Litenduva |Visa alla inlägg
  • Litenduva

    Får jag gå en teaterkurs eller målarkurs som sjukskriven?

    Hej. Jag har varit sjukskriven i mång år pga svår värk o utmattningsyndrom. Den dagliga värken har gjort mig deprimerad och ingenting känns längre roligt. Ibland vill jah inte leva.Efter varje planerad aktivitet blir jag så sjuk att jag ligger dubbelvikt hela natten efteråt. Nu vill jag försöka göra något som får mig att känna glädje o har provat på teatergrupp 2 timmar en kväll i veckan. Jag känner mig glad av det och känner att det är värt att ligga dålig dagen efter. Nu undrar jag om detta är en nackdel för min sjukpenning? Får man ha fritidsaktiviteter som sjukskriven? Min läkare vill att jag ska söka deltids sjukersättning framöver och jag är rädd att den här timmes teatern kan vara en nackdel för försäkringskassans beslut. Någon som vet? Måste jag upplysa dem om det och kan de se om vad man går i för fritidskurser? Ex teater eller målarkurs? Önskar svar av någon kunnig person.

  • Svar på tråden Får jag gå en teaterkurs eller målarkurs som sjukskriven?
  • Litenduva

    Tack för svar! Ska jag berätta självmant för dom att jag gått med eller kan dom se det?Om jag blir beviljad sjukersättning kan jag då heller inte börja något fritidsintresse ?

    Vill ju så klart kunna arbeta o vara frisk! Det var ju lixom målet när man gick ut skolan. Men nu är det en omöjlighet och jag vill för min dotters skull inte riskera att bli utförsäkrad för det skulle inte fungera alls för mig att arbeta inte ens om jag blev omplacerad och kan ju inte leva utan ekonomi

Svar på tråden Får jag gå en teaterkurs eller målarkurs som sjukskriven?