• pepsimax

    Får jag gå en teaterkurs eller målarkurs som sjukskriven?

    Sanningen är att det beror jättemycket på handläggare. 

    Ofta blir man ju friskare snabbare från viss psykisk ohälsa om amn socialiserar eller försöker komma igång med aktiviteter, men jag vet de som fått problem för att de tex uppträtt gratis med sitt musikintrument i kyrkan en gång/månad.

    det finns vettiga handläggare med. Men man vet inte alltid.

  • pepsimax
    S23 skrev 2020-09-29 22:40:00 följande:

    Jag skulle säga att det kan ligga dig i fatet ja. Folk verkar få avslag pga fritidsaktiviteter, att de har barn, att de har hund. Eller att fk helt plötsligt bara anser att de visst är kapabla att arbeta.

    (Kolla facebookgruppen försäkringskassanupproret)


    Ja, jag kan bekräfta detta eftersom det hänt mig. Jag hade inte gjort något speciellt när jag fick avslag, då med så allvarliga symptom att jag tydligt inte klarade av ens min egen vardag hemma. 

    efter 10 månader fick jag rätt till sjukpenning igen, men det var 10 månader på soc när jag inte skulle ha haft försörjningsstöd från början.
  • pepsimax
    Annita skrev 2020-09-30 11:01:44 följande:
    Att göra något man mår bättre av brukar uppmuntras av många handläggare, men inte alla, det är tyvärr sant...

    Men det där med att uppträda i kyrkan är en helt annan sak än att gå en kurs. Även om man inte får betalt så visar det (enligt FK) på viss arbetsförmåga. Att man kan planera in saker och sedan genomföra dem, dessutom inför publik och i dialog med en arrangör.

    Således, går man en kurs i teater eller måleri skulle det kunna gå bra, men är man med på en utställning eller i en föreställning skulle det kunna vara ett problem... Om man nu inte deltar i något program via AF eller FK! För just kreativa grejer ses som sagt som bra åtgärder vid psykisk ohälsa. Knepigt att förhålla sig till...
    Det fanns ingen arrangör, det var att spela en sång under gudstjänst. 

    Jag kan tycka det i hennes fall var väldigt teurapeutiskt då hon varit utbränd ett bra tag och hade social fobi, hon såg det som en del av att konfrontera saker hon varit rädd för.
Svar på tråden Får jag gå en teaterkurs eller målarkurs som sjukskriven?