Inlägg från: Anonym (Beror på) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beror på)

    Att bo 3 km från kommunala färdmedel, utan bil - skulle det gå?

    Hur långt är det till matbutik och förskola? Hur ofta går bussarna? Det är skillnad på att bo tre km från en ort med grundläggande service och att bo tre km från en busshållplats ute i ödemarken.

  • Anonym (Beror på)
    Anonym (Ts) skrev 2020-10-09 14:38:53 följande:
    Det är alltså 3km till centrum eller vad man ska kalla det, där du har allt i princip. Men ingen hållplats på vägen dit.

    Det låter ju som att det kan fungera fint. Men det är nog bra att ha en backup-plan för hur du ska göra om du t.ex. blir sjuk. Finns det vänner med bil som kan ställa upp i nödfall eller har du möjlighet att ta taxi?
  • Anonym (Beror på)
    cosinus skrev 2020-10-09 14:57:00 följande:
    Då skulle jag ändå säga att det är görbart eftersom du inte behöver passa bussar. Slitigt och förbannat jobbigt vissa dagar men definitivt görbart.  Men du behöver en plan för att få hem mat vettigt. Hur ser vägarna in till Centrum ut? Är det gångvägar hade jag nog faktiskt skaffat en elcykel på biltema och en cykelkärra. Då klarar man det mesta (speciellt med dubbade däck på vintern).

    Petimetern i mig måste bara inflika att det är olaglig att cykla på gångbanor. Men jag gissar att du menade gång- och cykelbanor. Jag håller med om att det är smidigare att cykla än att att gå ifall vägarna är bra.
Svar på tråden Att bo 3 km från kommunala färdmedel, utan bil - skulle det gå?