Inlägg från: Anonym (Yllet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Yllet)

    Bvc...

    För många, däribland mig, vore det fullkomligt övermäktigt att klara av tre barn under tre år. Jag skulle tro att det är det hon utgår ifrån. Som någon skrev har hon nog uppfattat det som att du visat henne toppen av ett isberg.

    Jag hade aldrig i livet satt mig i din situation - för jag hade inte klarat det med hälsan i behåll - men vi är olika. Fixar du det här så hitta trygghet i det och försök skaka av dig vad sköterskan säger.

    Vill dock flagga lite för att det ibland är så att folk utifrån ser bättre än en själv när det blivit för mycket. Fundera på om det gäller er familj. Sköterskan gör inte så här för att sätta dit dig utan för att hon vill era barn väl.

  • Anonym (Yllet)

    Vad är det som är så farligt med att någon tror att man behöver stöd?

    En orosanmälan är inte en anmälan om att något olagligt har skett. Jag känner tre familjer som själva bett soc om hjälp - och fått bra hjälp att hantera vardagen.

    En del tar upp exempel där bvc orosanmält och soc avskrivit oron och använt detta som exempel på att bvc har fel. Men det är det inte. Det är exempel på att systemet fungerar som det ska. Jag får mycket hellre en obefogad orosanmälan för mina barn än situationer som Lilla hjärtats.

    Jag ser också bland svaren här en så stor känslighet för vad bvc säger. De ger råd. De är inte lagen. Jag förstår inte varför somliga gör en så stor grej av att bvc gett ett råd som inte funkar för dem. Strunta i det rådet då!

    Jag hade själv en del problem efter att första barnet fötts. Det visade sig att det stod i journalen och när andra barnet kom gav det resultatet att bbc-sköterskan frågade lite extra om mitt mående. Superbra ju!

    Nu förstår jag att det finns knasiga bvc-sköterskor. Men bilden som målas upp av bvc-sköterskor och soc som om de ingick en pakt vars mål är att ta barn från deras föräldrar är helt barock.

  • Anonym (Yllet)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2020-10-11 08:59:04 följande:

    Det är väl jättebra med stöd om man behöver det? Men det är inte okej att inte bli lyssnad på. Det är inte okej att gå över huvudet på en utan att ge någon smög förklaring till det. Det urholkar förtroendet och det är en brist på respekt att behandla andra vuxna som småbarn på det viset. Vill man ha en bra relation till föräldrarna så tycker jag att öppenhet och ärlighet är A och O.


    Jag håller absolut med dig. Att ringa mvc var helt fel. Jag hade nog snarare andra skribenter i åtanke än dig. Men jag var otydlig med det, inser jag.
Svar på tråden Bvc...