Inlägg från: Anonym (jisses) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jisses)

    Fruns älskare

    jrockyracoon skrev 2020-10-15 20:25:47 följande:
    Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 04:34:59 följande:
    Detta var nog denna tråds dummaste inlägg.

    Vi bör ha väldigt klart för oss att vuxna människor som har en ömsesidig överenskommelse om att ha sex med varandra gör inget som är olagligt även om en eller flera av de inblandade råkar ha en relation med någon annan Person. Pedofili, olaga frihetsberövanden, våldtäkter och liknande är i högsta grad olagligt och självklart inget man går hem till någon partner och säger huru du lille vän vet du om vad din gubbe pysslar med i källaren. Man kontaktar självklart polisen om man har den minsta misstanke om dylika aktiviteter.

    Båda av er missar poängen med mitt ursprungliga inlägg där jag undrade om ni skulle föredra att leva i ovisshet och vara "lyckliga" om er partner skulle våldta barn i källaren? 


    Om svaret på den frågan är nej, undrar jag varför? Ni är ju lyckliga och ovetandes.

    Frågan handlar alltså om man vill veta sanningen, eller om man vill leva i en lögn. Jag tror att svaret för de allra flesta blir att de väljer sanningen. Lögnens värld är otrygg, ohederlig och potentiellt skadlig för en själv och andra. Sanningen kan förvisso vara jobbig och svår, men den är samtidigt ofta den enda sunda vägen framåt mot något bättre.

    I den här tråden spinner en del personer en väv av bortförklaringar och osaklig argumentation som handlar om att man inte behöver ha någon moral eller empati/ansvar för andra. Den typen av argument blir säkert mer vanligt i ett individualistiskt samhälle där många glömmer bort hur beroende vi är av varandra. Hela vår existens bygger på att vi kan ta hänsyn till varandra och ta moraliska hänsyn. Utan moral slutar stora delar av vårt samhälle att fungera.

    För mig känns det sorgligt att personer med sådan energi ger uttryck för att behandla andra illa. Det går att förstå varför någon är otrogen, att känslorna blir så starka för en person att man sviker den helt och hållet. Men det är svårare att förstå någon som hävdar att man är i sin rätt att svika sin partner. Då har man verkligen lyckats tränga bort sin empati för andra.


    Jag försvarar verkligen inte otrohet och hör till dem som tycker att ts gjorde rätt. Dock tycker jag att det är en väsentlig skillnad på att vara ovetande om att partnern begått ett av de värsta brott som finns och att vara ovetande om att han eller hon har haft sex med någon annan. Att dra in såna liknelser drar bara ner debatten på en låg nivå.
  • Anonym (jisses)
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-16 11:56:35 följande:

    Våldtäkt på barn eller vilken annan handling som helst är absolut relevant om liknelsen används i syfte att belysa vikten av att avslöja sanningen.

    Att du sen slugt hela tiden snackar bort liknelser och genom att tolka dem bokstavligen är snarare ett argumentationsfel du gör. För liknelser är liknelser inte och bör absolut inte tolkas bokstavligen. När man säger att man fick äta en bajsmacka så menar man givetvis inte att man bokstavligen åt en skitkorv mellan två bröd.

    Så varken frågan eller liknelserna är larviga, det som onekligen är enormt larvigt är ditt cyniska och väldigt falska sätt att argumentera.


    Hur viktigt det är att avslöja sanningen beror dock på hur allvarliga saker det är som ska avslöjas. Därför fungerar inte liknelsen med våldtäkt på barn.
  • Anonym (jisses)
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-16 13:05:21 följande:
    Så du menar att ha blivit bedragen i 5 år av sin partner inte är viktigt?

    Dessutom avgörs viktighetsgraden inte av den som berättar eller den som undanhåller utan av den som är drabbad. Och enda sättet för personen att öht kunna avgöra hur viktigt eller oviktigt det är, är genom att personen får reda på sanningen
    Jag har inte påstått att det inte är viktigt, jag tycker bara att jämförelsen med att våldta barn är osmaklig eftersom det är en handling som är så oerhört mycket vidrigare än otrohet på flera plan.
Svar på tråden Fruns älskare