Inlägg från: Anonym (Anti-rosa bubblor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)

    Fruns älskare

    Trams.

    Att bli ledsen för stunden för att någon ?skvallerkärring? spräcker ens rosa bubbla genom att tala om sanningen är knappast jämförbart med smärtan att bli förd bakom ljuset i flera år! Att bygga upp ett helt liv och bilda familj med fel person bara för att en dag få veta att den man är tillsammans med är en främmande person, och inte den de utgett sig för att vara,( den man förälskade sig i). Att få reda på att man lagt ner flera år på en lögn och en lögnare.

    Tack och lov för skvallerkärringar som ger en möjligheten att slippa lägga flera år på fel person, att istället få en chans att hitta den rätta. Tiden är kort nog för att berövas flera år med fel partner!

    Det heter att rycka bort plåstret snabbt ..Jag vilket alternativ jag föredrar.

  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 11:18:32 följande:
    Har jag på något sätt sagt att jag inte förstår känslan av att vilja hämnas. Det jag retar mig till vansinne på är när man försöker skriva om sitt primitiva behov av hämnd till något ädelt. Diskussionen skulle bli mycket bättre om man benämner saker för vad dom är 
    Ah, du menar som när otrogna försvarar sig med att de blir mycket bättre partners på hemmaplan? Så ädelt och osjälviskt..eller hur? 
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-15 13:33:51 följande:
    Är det verkligen så svårt för dig att förstå att det existerar människor (ganska många faktiskt) som har integritet och bryr sig om andra på riktigt?

    Eller tror du på allvar att alla har lika skeva moraliska värderingar och är lika falska och egoistiska som du?
    Det känns som att egoismen alltmer blivit dagens trademark. Vilket både är sorgligt och skrämmande.

    En lärdom av denna tråd är att riktiga vänner inte växer på träd 
    , så bäst att ta vara på de vettiga man har.
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Jobbigt läge) skrev 2020-10-16 10:03:27 följande:
    Det är ju det självklart sättet att börja på. Men om man skall följa den gängse uppfattningen hör på FL om personer som är otrogna så är det ovanligt ondsinta individer som aldrig kommer att erkänna, inte ens under pistolhot om dom så blir tagna på bar gärning. Så valet kommer att stå mellan att svika en väns förtroende i att inte berätta eller att lätta det egna samvetet med att avslöja en otrohet. Du skrev i ett annat svar att vänner sviker man inte. Hur långt är du beredd att gå i detta.
    Jag hade inte fortsatt Vara vän med en som gillar att gå bakom ryggen på den de påstår sig älska. Om hen kan göra så mot sin partner kan hen göra så mot mig. Om hen inte hade berättat hade jag nog avslutat den vänskapen. Kan folk avsluta relationer med män som röstar på SD för att de har fel värderingar, är det väl inte konstigare att avsluta en vänskap som är mot ens värderingar?

    Om hen väljer att berätta för sin partner så hade jag kanske omvärderat mitt beslut.
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-16 17:41:43 följande:
    Sex är skoj men kanske inte med dig.
    Intressant, har du varit otrogen med ?sådär? eftersom du vet hur hen är?

    Kan inte vara roligt att vara kompis med dig, som tycker det är okej att ljuga, bedra och manipulera folk. Stackars dina vänner.

    Bara lite av samma resonemang som du för.
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (1019) skrev 2020-10-20 09:35:32 följande:
    Jag håller helt med.

    Min mans otrohet var inte av så allvarlig karaktär att jag ville lämna honom men den sårade mig naturligtvis och tog mig hårt ändå. Tjejen som avslöjade det känner mig inte alls och känner inte till vår livssituation. Hon hade varit deprimerad och ville nu berätta för att lätta sitt samvete och för att hon tyckte att jag förtjänade att veta. Naturligtvis var hämnd och drama inkluderat i motivationen. Förtjänade är ett uttjatat ord i detta sammanhang. Förtjänade jag att må så dåligt? För det var det enda hennes avslöjande ledde till. Mittt förtjänande att veta var lika med att förtjäna att må dåligt. Hon var frisk från sin depression men tyckte att det var OK att riskera att skicka ner mig i en depression istället! Fy fan! Tänk om jag redan var deprimerad och detta fick mig att ta livet av mig? Det visste inte hon. Tänk om avslöjandet ledde till en skilsmässa och vår oskyldiga dotter tvingades gå igenom detta när hon istället hade kunnat ha den lyckliga familjen kvar? Varför riskera vår dotters lycka och trygghet. Nu blev det inte så men hon hade kunnat förstöra livet för hela familjen. Ja, det var min man som var otrogen men jag visste inte om det. Det såg dock hon till att ändra på. Som att det inte räckte att ligga med en gift man var hon tvungen att berätta det för frun också. Alla vill inte veta. Alla klarar inte av att få veta. Tänk på konsekvenserna. Tänk ett steg längre. Fria hellre än fäll. Fundera på varför du egentligen vill avslöja. Låt inte dina egna behov gå före.  Känner du inte personen och familjen så låt bli. Håll tyst!
    Om du hade varit deprimerad och en persons avslöjande skulle vara droppen som får dig att ta livet av dig. Hur kan du lägga det på personen som avslöjar och ger en chans att få dig att finna något bättre? En person som är otrogen och ständigt kommer undan med det kommer sannolikt fortsätta (för att hen kommer undan med det och ingen berättar). Hur hårt blir inte slaget för den person som levt i god tro i flera år utan vetskap vad partnern gjort bakom ryggen och det framkommer senare? För att inte tala om risken att aldrig våga älska och lita på en annan person igen.

    Borde inte risken bli betydligt större för att vilja ta självmord när man slösat bort flera år i ett liv baserat på lögn? Förr eller senare kan det uppdagas, och risken blir högre desto mer en partner kommer undan med det ( kanske till och med i form av en oönskad graviditet eller könssjukdom). Snacka om att få mattan under fötterna undandragen då!
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-20 14:42:48 följande:
    Ja, eller om man går och skaffar barn med någon som är otrogen. Om man vetat det innan så hade man kanske valt att inte skaffa barn med just den personen? Det scenariot är väl betydligt mer troligt och mindre långsökt än att någon skulle begå självmord.
    Ja precis.. Jag hade blivit fruktansvärt deprimerad och ilsken om jag valt att slösa bort flera år med en otrogen man utan att få möjligheten att välja om jag vill ha det så eller få möjligheten att finna äkta lycka. Vi har trots allt begränsade år då det är enklare att finna en ny partner, så det gäller att inte kasta bort hela livet på ett felaktigt val. 
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    jrockyracoon skrev 2020-10-20 21:36:02 följande:
    Du resonerar helt galet.

    Du frikänner tydligen din man i all den här härvan. Det är inte han som har åstadkommit dina sårade känslor utan den andra personen som inte har lovat dig någonting, men på grund av dåligt samvete till slut har berättat för dig. Hur kan du inte förstå att den som har svikit dig är din man och att skulden hör hemma hos honom? Inte hos kondomföretaget, inte hos älskarinnan, inte hos någon budbärare - utan det är enbart hans val, hemska svek och handlingar mot dig, sina barn och sitt äktenskap som har fått dig att må dåligt!

    Låt mig berätta vad som händer med en otrogen person som inte blir påkommen. Jo, han fortsätter att bedra, ljuga, luras och leva ett dubbelliv. Varför ska personen inte fortsätta när det ger en kick och dessutom när partnern inte får veta och kan sätta ett stopp för det? Ju tidigare du får veta, desto bättre är det för alla inblandade, inte minst den otrogne som behöver få en realitycheck om hur man beter sig gentemot den man säger sig älska.

    Smärta är svårt. Det är lätt att man blir arg på doktorn som vill ge en sprutan. Men är man mognare än 2 år förstår man att det inte är doktorns fel att man måste ta sprutan, utan sjukdomens fel. Lägg skulden där den hör hemma.
    Eller arg på läkaren som måste ge en ett cancerbesked. Kanske bäst att läkaren låter bli enligt samma resonemang, för hen vet ju inte hur man mår psykiskt och om man tar livet av sig av ett sådant besked.
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-20 22:21:38 följande:
    Att avsikten är att hämnas hos TS rådet det inget tvivel om och du tänker minst sagt lite fel. Att hålla käften skapar inga problem men att lägga sig i kan skapa problem som man inte har en aning om och dessa konsekvenser kan vara helt förödande. Har som du förstår minst sagt svårt för människor av din typ som tycker sig ha någon gudomlig rätt att lägga näsan i blöt där den inte hör hemma. Hur fan mår man då egentligen när man tittar sig själv i spegeln när man borstar tänderna. Jag skulle i alla fall vara kräksfärdig men du är förmodligen självgod nog att tycks att du är en fantastisk och god människa. Fy fan vad illa jag mår av att det finns människor som du som drunknar i självgodhet utan den minsta tanke på hur din självgodhet kan drabba andra.
    Hålla käften skapar inga problem?
    Säg det till den som blivit lurad i flera år! Känslan av att ha blivit lurad, manipulerad och utnyttjad under en lång tid.

    Att hålla käften kan leda till värre dilemma om otroheten får pågå en längre tid. Risken ökar att den otrogna drar hem en könssjukdom eller att älskarinnan blir gravid. 

    Hennes självgodhet kan drabba andra? Ja för det är verkligen hennes fel att mannen är otrogen. Snacka om att lägga skuld på fel person! Det är säkert Mollys fel att mannen beter sig som en självisk idiot, och det är ju verkligen inte hans fel att han är otrogen. 

    Jag förstår inte hur de otrogna kan se sig själva i spegeln när dom borstar tänderna!
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:21:23 följande:
    Otrohet är inte jordens undergång. Folk som kan råka illa ut rent fysiskt eller psykiskt av andras behov av att lägga sig i ser jag dock som en katastrof. Jag skyddar i alla fall 100 gånger hellre en person som har sex vid sidan om än en person som har ett sjukligt behov av att lägga näsan i blöt i andras relationer utan att tänka på eller bry sig om vad det kan få för konsekvenser.

    Om nu inte otrohet är jordens undergång eller så farligt, så är det märkligt att du ändå utgår från att det kan leda till självmord och kriser. Det sjukaste av allt är att du därefter lägger skulden av denna otrohet på den som berättar om det. Inte den som utförde handlingen. 

    Jag är väldigt glad att jag inte har vänner som resonerar som dig. Du lägger ingen som helst vikt i hur deprimerad och vilken kris det kan orsaka en människa som blivit lurad och bedragen i flera år för att ingen talat om vad som pågått. För att Inte tala om vetskapen att människor runt omkring valt att hålla den otrogna bakom ryggen genom att inte berätta. För mig hade det varit tusen gånger värre än att jag hade fått möjligheten att välja om jag velat stanna eller hitta en partner som har samma värderingar som mig.

  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:56:47 följande:
    På vilket sätt är otrohet jämförbart med mobbning. Det man inte vet mår man inte dåligt av, att bli mobbad mår man dåligt av.
    Mår du bra om du får veta att dina vänner i flera år snackat skit om dig bakom din rygg?
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Anti-rosa bubblor) skrev 2020-10-21 12:01:56 följande:
    Mår du bra om du får veta att dina vänner i flera år snackat skit om dig bakom din rygg?
    Eller hade du velat veta om det Innan, så du fick valet att dumpa dessa vänner och hitta nya?
  • Anonym (Anti-rosa bubblor)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:05:25 följande:
    Säg det till personen som sitter på psykakuten efter ett självmordsförsök eller kvinna som sitter på vanliga akuten helt blåslagen är du snäll. Jag lyssnar inte på denna dumhet som du säkert förstår för jag som extemsportare (ja suspension i shibari, playpiersing och lite annat jag pysslar med klassar jag som extremsport när det gäller riskmedvetande.) Tänker minst sagt annorlunda och gör allt som står i min makt för att minimera risker för att andra skall råka illa ut.
    Fast det gör du ju verkligen Inte. Du bortser från att det nog är större chans att en person kan vilja ta självmord efter att ha blivit lurad i flera år än att få plåstret bortryckt innan den investerat för mycket av sitt liv och sina känslor. 

    Du verkade medvetet bortse från det jag skrev i ett tidigare inlägg. Det är märkligt att du å ena sidan anser att otrohet inte är jordens undergång medan du i samma veva hävdar att det kan vara droppen som får folk att hamna i kris och kanske tar självmord.
Svar på tråden Fruns älskare