Inlägg från: Anonym (Tja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tja)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Alltså ja det klart det är okej om inget annat alternativ finns annars är ju alternativet att han inte kan gå till badhuset om han själv inte klarar av att byta om o duscha? För jag gissar ju att det vore än mer opassande att mamman går på herrarnas och byter om med pojken.

  • Anonym (Tja)
    Anonym (Hind) skrev 2020-10-17 09:29:26 följande:

    Nej, det är självklart inte okej, oavsett vad. Badhuset får hitta en lösning. Pojken kommer ju att fortsätta växa, och antagligen firtsätta vara funktionshindrad.

    Är det ok att en sextonårig pojke följer med in på damernas om han behöver hjälp med att klä sig? Självklart får badhuset hitta en lösning för detta och många andra fall med större barn som behöver hjälp.


    Ja det tycker jag det är om det inte går att lösa på annat sätt för alternativet att inte få gå dit alls känns ju definitivt inte som ett alternativ. Varför ska pojken inte få bada bara för att han inte klarar av att ta hand om sig själv? Men givetvis så borde badhuset/kommunen lösa problemet men tills dess anser jag det självklart att han får följa med sin mamma in på damernas så att även han får bada...
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?