Inlägg från: Anonym (vet ej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vet ej)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Anonym skrev 2020-10-18 13:17:09 följande:
    Måste det?
    Sånt tänktes det inte på när många av Sveriges badhus en gång byggdes.
    Sant, om det är ett äldre badhus är det inte säkert det finns det. 
  • Anonym (vet ej)
    Uslingens skrev 2020-10-18 13:22:58 följande:
    När jag var liten, eller liten var jag kanske inte, vi var runt 11-13 års åldern.... så brukade vi springa inne på damernas omklädningsrummet för att spionera på nakna tjejer. Det var jag och en till, min barndomskompis. Det fanns inte så många ställen att gömma sig på så vi fick helt enkelt gå rakt in där de duschade och säga typ "tja".

    Vad vill jag ha sagt med detta?

    För det första så kommer det sexuella intresset för det motsatta könet hos pojkar långt innan 13 års åldern. Kanske runt 10 års åldern skulle jag säga.

    För det andra så pratar ni mycket om fixering vid bröst. Visst var brösten intressanta, men knappast det viktigaste. Det första man fäste blicken vid var kvinnans underliv. Det var det intressanta. Bröst hade man ju redan upplevt till och från, en del solar ju topless.
    Det var väldigt busigt gjort! Antar kvinnorna där inte blev så glada av att ni gjorde det.
  • Anonym (vet ej)
    Anonym (U) skrev 2020-10-18 19:40:06 följande:
    Ej relevant i sammanhanget. Alla förstår att det är andra kvinnor i damernas omklädningsrum.

    Men man utgår inte ifrån att det är män och pojkar i damernas omklädningsrum.

    Om jag som kvinna går in i herrarnas och herrarna är obekväma går jag såklart ut.
    Om reglerna säger att man får vistas där så har du rätt at vara där. Samma om reglerna för pojkar på damernas är 10 år så måste man anpassa sig efter det och inte kritisera den mamma som tar med sin 9-åring in dit. Då får man i så fall klaga hos personalen att de ska ändra på det.
  • Anonym (vet ej)
    Anonym (E) skrev 2020-10-18 20:47:30 följande:

    Vilket inte är ett nytt problem utan har funnits under alla åren som jag levt vilket är över 30. Det enda som skiljer är mobiltelefonerna vilket kan vara ett extra problem. Det krävs fler som jobbar på det sättet och inte som du vilket verkar vara tvång utan hänsyn till individer. Men som tur är så lär det aldrig ske att alla ska ha gemensamma omklädningsrum i skolålder.


     


    Med tanke på hur populär stringbikinin var i år så är många ändå rätt ok med att visa upp sin kropp. Bara inte helt naken vilket de inte ska behöva.


    Å andra sidan är det många idag som är tvärtom, vill visa upp sin kropp utan att skämmas och är stolt över den. Vill att bröst ska få samma "frihet" som mansbröst (free the nipple t ex). Så det är inte alls säkert alla är så skygga av sig nu för tiden. Det är en stor mix.

    Sen som jag skrev ovan, man ska utgå från vad badhuset har för regler och alla borde vara medvetna om det. Om gränsen är 10 år för barn av motsatt kön så är det så och man får acceptera det och anpassa sig. Om den är lägre så ska man inte ta med sina barn in om de är äldre. 
  • Anonym (vet ej)
    AnnaSturesson skrev 2020-10-18 22:38:29 följande:

    Hittade detta:

    I Malmö har mödrar med döttrar i simskolan den senaste tiden klagat på att andra mammor duschat med sina söner.

    Senare denna månad samlar Haris Hodzic, chef på två badanläggningar i Malmö, representanter från stadens simskolor för att diskutera om det bör införas mer bestämda riktlinjer.

    ? Personligen tycker jag att sunt förnuft bör råda. Men en lämplig gräns kan vara när barnen träder in i skolåldern, säger han


    Det blir ju en kulturkrock där förstås, för i muslimska länder kan jag tänka mig att gränsen är betydligt lägre än den brukar vara i Sverige.
  • Anonym (vet ej)
    Anonym (Nope) skrev 2020-10-19 14:40:09 följande:
    Och jag gick i lågstadiet på 80-talet och då hade vi könsuppdelade omklädningsrum från andra klass, dvs. året vi fyllde åtta. Den här föreställningen om att vi var så avslappnade med nakenhet förr är minst sagt överdriven.
    Vi var något mer avslappande förr skulle jag säga eftersom det då aldrig var tal om att barn och tonåring skulle slippa duscha efter gympan. Man vande sig att vara naken med det egna könet för man duschade sen första klass. Idag kanske risk för att bli fotad gör att man inte vill det, men samtidigt tror jag man blir ännu mer rädd för att vara avklädd rent genrellt för det görs en större grej av det nu.

    Att duscha med motsatt kön har väl aldrig förekommit i skolorna efter iaf 7-8 år.
  • Anonym (vet ej)
    Gryntroll skrev 2020-10-19 10:44:56 följande:
    Min dotter vägrade att gå in i bastun den dagen och ville inte prata om varför förrän vi kom ut frpn badhuset. Men ja, ett stort duschrum med 6-7 duschar.

    Pojken är absolut lika utsatt och därför tycker jag inte att man tar med sig så pass "stora" barn in på omklädningsrummet och tycker man att man måste så är det bästa i min värld att inte uppehålla sig onödigt länge i varken duschrum eller omklädningsrum. 

    Absolut är nakenhet naturligt osv men det måste få vara självvalt.
    Men vad var det för åldersgräns på badhuset då?

    Menar du att pojken och mamman var där längre än nödvändigt eller hur menar du? Man måste väl tvätta sig noggrant oavsett. Blir ju konstigt om man ska tvingas skynda sig. Sen kanske pojken hade något funktionshinder som du inte såg? 
  • Anonym (vet ej)
    AnnaSturesson skrev 2020-10-19 14:58:52 följande:
    Hittade två exempel igår och då var det från skolåldern dvs 7år
    Jag menade vad det var för åldergräns på badhuset där Gryntroll var och badade. 
  • Anonym (vet ej)
    Anonym (Nope) skrev 2020-10-19 14:56:02 följande:
    Ja, det stämmer möjligen att vi var mer bekväma med att klä av oss inför personer av samma kön, men nu påstods det att vi var mer bekväma med könsblandade omklädningsrum förr, vilket inte stämmer.
    Nej vi hade inte könsblandade omklädningsrum, men däremot så var kvinnor mycket mer ok med att vara topless på stranden, vilket är väldigt ovanligt idag. 
  • Anonym (vet ej)
    Anonym (Jämnåriga) skrev 2020-10-19 16:56:11 följande:
    Brukar vara så att man duschar med badkläder på när man ska in i badet och utan när man ska gå hem. Även om man duschar med kläder på så behöver jag ju ta av sig när man ska byta om.

    Har då pojken skåpet jämte tjejen så står hon ju där.
    Man ska väl alltid duscha utan badkläder, det är väl regler. Men alltså skåpet bredvid, det är ju inte så stor skillnad mot att byta om på stranden. Och om man är så obekväm med nakenhet så antar jag man har ett badlakan omkring sig efter man duschat och byter om under det. Även när det enbart är kvinnor där så brukar väl inte alla gå runt helt nakna hur som helst!?
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?