• CairoCarro

    Följas åt? Provera & letrozol

    Hej, jag hoppar gärna in här :) Jag ska till läkaren imorgon och ta basvärden och sedan börja med letrozol.. Har förmodligen bara väldigt mild PCOS, ägglossar oftast men ganska oregelbundet i cykeln, så läkaren ville sätta mig på detta för att vi ska kunna ha bättre koll på tajming och så. Sedan ska jag kolla äggledarna på måndag också. 

    Har ni fått mycket biverkningar? Mitt AMH var över medel för min ålder, men känns bisarrt lågt när man jämför med er, herrejösses! Mitt var bara strax under 4.. Skrattande Kommer kännas skönt att börja ta något som kanske kan hjälpa en men ärligt talat så känner jag mig inte så optimistisk just nu, haha. 

  • CairoCarro
    Pcostjejen skrev 2020-11-19 00:52:33 följande:
    Du är så välkommen! :)

    Åh vad kul att få sätta igång med letrozole! Jag har inte känt några biverkningar förutom att jag samlade på mig lite vätska under tiden jag åt dem, annars märkte jag ingenting. Men vet att många får huvudvärk av dem och i så fall rekommenderar de att man tar dem på kvällen så man kan gå och lägga sig direkt efter :)

    Ja det är så skönt att kunna göra något konkret för att ta sig framåt, hoppas att november är turmånaden för oss alla <3
    Stjärnan92 skrev 2020-11-20 08:33:38 följande:
    Ja välkommen :D!

    Jag har faktiskt inte fått en enda biverkning. Haft lite huvudvärk lite då o då men de fortsatte efter kuren så tror de bara va jag o inte nån biverkning ;)

    Medel för din ålder, hur gammal är du? :) <3 jag är 28!
    Tack! :) Nu har jag fått sätta igång med kuren.. tog första tabletterna igår, och ska äta i fem dagar sedan göra ultraljud den 29:e. Hur stark dos får ni ta? Hur gör ni sedan, får ni även ta en spruta för att trigga ägglossning eller kör ni utan? 

    Skönt att ni inte haft biverkningar, jag har heller inte känt nåt alls än så länge :) Jag är 32, så lite, lite efter mina bästa barnskapar år haha. 

  • CairoCarro
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-20 22:11:02 följande:
    Hoppar in lite här :) Jag tog en tablett om dagen CD3-7 och var på ultraljud CD14. Hade då ett ägg på 24 mm och fick en spruta samma eftermiddag :)
    Wow, 24mm är ju ett superresultat vad jag förstått :) Jag fick ta 2 tabletter om dagar men de är 2,5mg styck så sånt kanske är olika :) Var är du i din cykel nu? 
  • CairoCarro
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-20 22:33:26 följande:
    Ja verkligen :) Jag är på CD18 idag så har bara gått 4 dagar sen jag tog sprutan. Tycker det är en evighet till jag antingen kan ta ett gravtest eller om mensen kommer dyka upp.
    Spännande! Ja tiden går inte snabbt direkt haha.. Är det din första cykel med letrozole? Hur länge har ni försökt innan? :) 
  • CairoCarro
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-20 22:52:03 följande:
    Ja det är första kuren och vi har försökt i lite mer än ett år :) För dig då?
    Vad kul att du kommit igång då! Hur känns det? Ja, det är min första nu, och vi har inte riktigt försökt i ett år än, men vi hade chansen att få hjälp ändå och då tänkte jag att det inte är någon idé att vänta. Jag hade ett kemisk graviditet/missfall i början av sommaren men utöver det så har det inte hänt något, trots att jag varit utan preventivmedel i fem år.. fast utan att försöka aktivt då, men ändå. Ikväll tog jag min sista dos av letrozol, så nu är det bara en lång väntan till på söndag då de ska kolla på ultraljud om det finns någon äggblåsa. Inte känt av några symtom förutom en skoningslös huvudvärk på andra dagen. 
  • CairoCarro
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-24 06:39:43 följande:
    Haft ömma bröst och molande värk till och från. Hade mycket vita flytningar i typ 2-3 dagar men de har försvunnit nu. Symtomen har minskat lite överlag så tror det är ovitrelle som är påväg att gå ur kroppen men har fortfarande väldigt ömma bröst. Ska ta ett test om en vecka om jag inte hinner få mens :/
    Ah, svårt att veta vad man ska tänka när man är på nya mediciner och inte känner igen eventuella symtom! Har sett att vissa testar varje dag ett tag i början för att se när ovitrellen går ur kroppen för att sedan testa igen. Man vill ju kanske inte riskera ett falskt positivt test heller :o
  • CairoCarro
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-25 21:56:07 följande:
    Nej därför jag avvaktar lite extra. Sprutan ska vara ur kroppen efter tio dagar (imorgon) men läkaren rekommenderade att vänta 14 dagar. Så ska testa i början av nästa vecka :)
    Håller tummarna för dig! :)
Svar på tråden Följas åt? Provera & letrozol