• fornminne

    Hur länge till ska jag behöva känna mig hatad?

    Anonym (Hatad) skrev 2020-10-16 23:06:33 följande:
    Vad finns det för hjälp att få? Att bara prata om det kommer inte hjälpa, tänker att mediciner kanske hjälper? Har ingen erfarenhet av sånt från innan

    Hur vet du att hon fortfarande hatar dig? Hon kanske bara inte vill ha kontakt, men i övrigt är neutral mot dig. Hur vet du att hon sprider rykten? Sjävklart hjälper terapi, men då måste du själv vilja bli av med din besatthet. Det har gått tre år! Har du inget övrigt liv?
  • fornminne

    Varken terapi eller mediciner löser allt på en gång, men kommer att hjälpa på sikt, om du har rätt inställning. Du behöver professionell hjälp att ändra tanke- och beteendemönster samt sluta älta.

  • fornminne
    Anonym (Hatad) skrev 2020-10-16 23:47:36 följande:
    Vet att hon hatar mig då det var de sista hon sa till mig, hon hejar inte på mig och jag har hört av andra saker som bara kan komma från henne. Jo jag har ett eget liv, renoverar på mitt hus, träffar vänner, har ett jobb och fritidsintressen - men jag kan inte må bra sålänge jag känner att hon hatar mig, periodvis mår jag bra men det är oftast bara under någon dag sedan kommer illamåendet tillbaka. Har ingen erfarenhet alls av mediciner och hade helst sluppit, men jag lär väl, vad är det för mediciner vi pratar om?

    Att det var det sista hon sade för flera år sen, betyder inte att hon fortfarande hatar dig. Däremot vill hon inte ha med dig att göra, vilket jag förstår om du stalkade henne tidigare. Inget du skriver tyder heller på att hon besvärar dig eller medvetet har spridit skvaller vidare. Hon kanske bara har berättat för andra om varför hon bröt helt och hållet med dig, för att du inte lämnade henne ifred. Du måste inse att problemet ligger hos dig och din egen besatthet. Hon är inte skyldig dig något, och det är inte säkert att du skulle må bättre även om ni pratade med varandra igen. Risken är tvärtom överhängande att du skulle bli ännu mer besatt, ännu mer fixerad, vilket hon säkert inser och därför håller sig undan. Du låter inte frisk, men det betyder inte att hon hatar dig.
  • fornminne
    Anonym (Hatad) skrev 2020-10-17 07:09:37 följande:
    Har till och med fått svårt att kommunicera med andra pga av hur dåligt jag mår, tappar orden och glömmer bort vad saker heter. Känns som att min hjärna har åkt på duktigt med stryk eftersom att jag inte alls var såhär innan.

    Varför söker du inte hjälp omgående om du mår så dåligt, istället för att fortsätta älta och indirekt lägga skulden på henne? Det är inte hon som har kidnappat din hjärna, det är du själv! Det är naturligt att må dåligt när en relation går snett, men att vara så påverkad så länge som du har varit, är inte friskt.
  • fornminne

    Ts, om ni inte har träffats eller pratat med varandra på tre år, och inte hade någon långvarig eller nära relation innan, borde det inte spela någon roll för dig vad hon tycker. Du borde ha kommit över det för länge sen. Inget tyder heller på att hon har spridit falska rykten om dig. Men om du stalkade henne, är det ju inte så konstigt att hon berättade det för sina vänner? Men som sagt, detta borde inte behöva påverka ditt liv öht, inte om ni inte har kontakt. Det påverkar dig så starkt för att du tillåter det. Det enda som hjälper är att gå och prata med någon. Det löser inte alla problem, men det är en bra början. Då kan du också få mediciner samt vidare utredning, vilket uppenbarligen är vad du behöver.

Svar på tråden Hur länge till ska jag behöva känna mig hatad?