• Pope Joan II

    Hund som gör sina behov inomhus

    Men vad har du din hund till? Jag menar, när du skaffade hunden - vilka av rasens egenskaper tilltalade dig och kände du att du kunde tillfredsställa dem? Siberian husky är en jättesocial hund som har behov av att alltid vara tillsammans med antingen människor eller andra hundar och den gillar och behöver vara sysselsatt. Du beskriver en ensam hund som är utomhus ensam medan du jobbar och sedan är utomhus ensam medan du gör annat. Hunden är 3 år gammal och borde ha väldigt mycket mer interaktion, motion, mental stimulans än så. 

    Jag är övertygad om att om du fick ordning på det som fattas för hunden så skulle även det du ser som problem falla på plats. Men en hund som förväntas sköta sig själv gör det på sätt den kommer på och inte utifrån hur det borde och skulle kunna vara. 

  • Pope Joan II
    Anonym (Galen) skrev 2020-10-18 09:48:11 följande:
    Jo, det låter vettigt. Tack för svar! Ska försöka bättre med dedär kiss o bajs-promenaderna...
    Men hur mycket promenerar du med henne då? Antal gånger, längd och tid?
  • Pope Joan II
    Anonym (Galen) skrev 2020-10-18 15:32:08 följande:
    Varför ska jag behöva redovisa för dig eller andra hur jag hanterar min hund? Eller om jag vet vad husky är för en ras? Ja jag vet att den är jätte social, jag har haft den k 3 år och ser hundens egenskaper. Jag skulle jättegärna ha den inne hos mig när jag är hemma OM DEN INTE VILLE UT SJÄLV. Men den lilla detaljen valde du att bortse ifrån för att du skulle kunna anklaga mig för att ha ut hunden för mycket ensam? *medans du gör annat* Jo men visst...
    Tvärtom. Har du skaffat dig en hund av en ras som vill och behöver vara ute så anser jag att du ska vara ute med den, inte att den ska vara inne med dig (jo, det också förstås men först efter att den fått sina behov av att vara ute tillsammans med sin ägare tillfredsställda). Skaffar man sig en pytteliten ras men själv vill hajka och bestiga berg så får man bära den, skaffar man sig en ras som är frusen och själv vill bo i Sibirien så får man klä den och värma den, skaffar man sig en vallhund får man se till att den har möjlighet att få utlopp för just det ras- och individspecifika behovet. Att bara släppa ut en hund som vill vara ute och inte själv interagera med den eller att inte möta behovet ens av promenader - som ju är helt grundläggande när man har hund - ser jag som katastrofalt dåligt. 

    Du skriver att du ska bli bättre på att promenera med din hund och det gör du efter att ha haft henne i 3 år?! 
  • Pope Joan II
    Anonym (Galen) skrev 2020-10-18 22:08:32 följande:
    Hahahaha, herregud alltså. Komiskt. Inte någonstans i tråden har jag ens skrivit ett dugg om hur jag motionerar min hund. Det enda jag skrivit är att jag får bli bättre på kiss/bajs promenaderna, alltså gå ut med den kl 01 om det så kräver fastän jag varit ute kl 22. Det är det enda jag skriver, utöver det har inte du eller nån annan en jävla aning om hur mycket jag tillsammans är ute med min hund och vad jag gör med den. Att du ens kan spåna i det och dra egna slutsatser utan vetskap alltså... Och jag tänker inte berätta för dig vad jag gör ens för jag anser inte att jag behöver redovisa det för någon för att bevisa något.
    Nej, det kan jag livligt föreställa mig att du inte vill göra. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Galen) skrev 2020-10-18 22:19:44 följande:
    Nä du får ha dina förutfattade meningar för dig själv och jag hakar inte på dom
    Jag hoppas för min del att jag har fel. För hundens skull. Men inget som du hittills har skrivit tyder på det. Tyvärr. 
Svar på tråden Hund som gör sina behov inomhus