Inlägg från: Anonym (Elsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elsa)

    Inbjudan till dop, hur prioriterar man?

    Om dopet är viktigt för er av religiösa skäl skulle jag säga bjuda bara de närmaste till ceremonin och skippa fikat / skjuta på det till nästa sommar.


    Om ni ändå insisterar på fika nu: Du skrev att ni hade tänkt vara hemma hos er. Varför inte i stället boka en lokal där man kan sprida ut sig ordentligt, med bordsplacering och stort avstånd mellan hushållen, uppstyrt så det inte blir trängsel när man tar fika? Kan vara bra att ha fönster öppna också (man kan ha jacka på sig). Jag skulle inte bjuda mor/far-föräldrar hem till er.

  • Anonym (Elsa)
    lövet2 skrev 2020-10-19 15:57:22 följande:

    Vi har inte haft Corona-dop men vi har haft en Corona-begravning. Där var det ett litet dilemma, för barnbarnen måste ju få vara med, och de var i förskoleåldern. Å andra sidan måste vänner och grannar få vara med. Det var liksom folk som känt den avlidna i 40-50 år åtminstone.

    Vi satte en gräns på 30 personer. Sedan dukade vi i kyrkans församlingssal så att alla grannarna satt vid ett bord, vänner från andra orter satt vid ett bord och så familjen vid ett stort bord. Barn och gamlingar så långt i från varandra som möjligt och inget spring mellan borden. Inte en massa kramar till de närmast anhöriga.

    För att minska risken för barnspring, så hade vi satt en leksakslåda och lite papper och pennor vid ett litet barnbord nära deras platser. Då höll de till där när de blev less på att sitta och äta med oss andra.


    Beklagar er förlust!

    Extra svårt med begravningar nu.
Svar på tråden Inbjudan till dop, hur prioriterar man?