• Litet My

    Mitt barn blev utskällt av kompisens mamma

    Kan faktiskt förstå lite då jag också tar hand om skygga katter. Ofta förvildade och väldigt rädda. Säger ofta till barnens kompisar att inte röra katterna, det kan blir farligt och om inte annat blir det jobbigt för katten.

    Sedan hade jag inte gjort som TS, men skällt ordentligt har jag gjort några gånger när jag förklarat och förklarat och nästa gång barnen kommer så struntar de i det och kastar sig på katten.

    Verkar som många föräldrar tycker det är helt okej att låta barn bara kasta sig över djur och leka med dem som de behagar.

  • Litet My
    Pope Joan II skrev 2020-10-18 11:50:00 följande:

    Oacceptabelt att ryta åt barn, tycker jag. Med det sagt tycker jag också att inställningen "...herregud. Klappa en katt liksom?" också är oacceptabel om det är så att barnet faktiskt klappat katten ovarsamt och burdust, då är det något som föräldern (optimalt också kattägaren) måste hjälpa barnet att förstå att man inte gör och lära ut hur barnet ska göra istället. Att vifta bort det med att "det bara är en katt" som därmed ska tåla vad som är en riktigt dålig attityd. 


    Kan ju vara att den mamman har det som vi, man pratar och förklarar för barnens kompisar som ändå blir helt exalterade av katterna. Och klappar och kramar ganska hårdhänt, hellre en utskällning än utklösta ögon eller ett kattbett. Har garanterat rutit hos oss också, när barnet snabbt kastat sig på och man sett faran. En attackerande katt agerar snabbt.
  • Litet My
    Anonym (Viva Bianca) skrev 2020-10-18 11:55:48 följande:

    Du låter som denna mamman litegrann.

    Klappa en katt är väl ingen fara? Och barn glömmer sig lätt. Dessutom, varför ha farliga djur ihop med barn?


    Vi har de djur vi vill ha. Mina barn är väl införstådda med att dessa katter rör man inte i början utan de behöver få gå undan och bara iaktta. Givetvis informeras barnens kompisar också. Men det är inte alltid de lyssnar. Hellre en ordentlig tillsägelse än en rejäl skada på barnet.

    Låter du ditt barn klappa hundar utanför affären också?
  • Litet My
    Anonym (K) skrev 2020-10-18 22:13:22 följande:

    Stackars katt! De borde få egna rum. Alltså, inte instängda utan ha tillgång till rum som barnen inte får gå in i.


    Fast om TS dotter blivit tillsagd gånger flera att inte röra katten hade det nog inte spelat någon roll om barnet fick gå in på ett visst rum eller inte.

    I övrigt vet vi ju knappast hur det såg ut hos TS granne.

    Våra skygga katter har varit alltifrån gömda till liggandes på klösmöbler och i soffan. Vilket funkat bra så länge ingen tvingar sig på dem. Eller kastar sig över dem som barn i den åldern gärna gör- av förtjusning över den söta katten.
Svar på tråden Mitt barn blev utskällt av kompisens mamma