• Physalis

    Mitt barn blev utskällt av kompisens mamma

    Anonym (Livy) skrev 2020-10-18 16:48:06 följande:

    Det argumentet håller inte. Det är kompisens familj som känner katterna, och om de välkomnar barnet hem till sig så får de också se till att barnet är tryggt. Om de hade sagt till ts att de har katter som är rent farliga hade nog inte ts skickat dit sitt barn. Nej, detta framstår som att kompisens mamma fick panik över att inte haft koll, skäms och försöker lägga över ansvaret på ett litet barn. Så ja, hon bör skämmas.


    Jag håller med dig om ansvaret. Tar man hand om hemlösa katter så har man ett ansvar mot både gäst och djur. Om man inte kan lita på att gästen respekterar djurets gränser så får man hålla de åtskilda eller låta bli att ta hem gästen alls, för bådas skull. Jag tycker också att grannen borde hört av sig när ts dotter sprang hem gråtandes, dels för att förklara vad som hänt och dels förhöra sig om hur det var med flickan som uppenbarligen reagerade starkare än tänkt.

    Med det sagt så bör nog ts fundera på sin inställning till djur. Kanske skrev hon att det inte var så farligt att klappa katten för att hon själv är upprörd, eller så visar det på en respektlöshet mot djur som Isåfall kan smitta av sig på barnet. Och då är det inte så konstigt att barnet klappade katten trots tillsägelse om att låta bli.
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-18 17:13:23 följande:

    Varför ligger ansvaret bara hos ts granne? Har inte ts något ansvar alls i att ta hand om sitt barn? Ts vet ju mycket väl hur det är hemma hos grannen, det verkar ju finnas hemlösa katter lite när som helst där.


    Jag tänker att alla har sitt eget ansvar. Självklart har ts ett ansvar att inte skicka över sitt barn till någon som inte värnar om barnets säkerhet. Ts har också ett ansvar i att lära sitt barn att vara försiktig med okända djur och lyssna på och respektera vuxna denne är hemma hos (en 5åring kan såklart inte förväntas kunna detta fullt ut på det sätt som vuxna menar i alla lägen). Grannen i sig har i sig ett ansvar att värna om kattens säkerhet och trygghet. När grannen bjuder in/tillåtet barnet att komma över har grannen också åtagit sig att värna om barnets säkerhet under vistelsen.
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-18 18:54:31 följande:

    Min fråga var i första hand riktad till den jag citerade (Livy) just för att belysa den problematiken. Det kan aldrig vara ensidigt ansvar i såna här frågor, som en del tycks glömma.


    Förstod det men ville ändå svara

    Jag tror och hoppas att de flesta ändå tänker i dem banorna men att de fokuserar på en sak i sitt svar.
    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Mitt barn blev utskällt av kompisens mamma