• Sun 18 Oct 2020 13:21
    662 visningar
    15 svar
    15
    662

    Hur långt får vårdnadshavare komma in på förskolan

    Hej,

    Pga den pandemin som befinner sig så undrar jag hur det är på den förskolan ni jobbar eller har ert barn på. Hur långt får ni komma eller inte komma in på förskolan.

    Ni som arbetar på förskolan hur har er arbetssituation förändrats?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur långt får vårdnadshavare komma in på förskolan
  • Sun 18 Oct 2020 13:30
    #1
    -1

    Vi får inte gå in alls. Vår förskola sköter det bra, de går regelbundet igenom barnens lådor och ser vad som behövs i extraklädesväg. De klär också barn efter väderförändring under dagen och försöker hålla koll på alla vantar och mössor.

    En väninna har barn på förskola där inte ens barnen fick gå in ett tag. Om någon barn frös och hade varm kofta inne, hämtades den aldrig ut. Man ringde hellre till föräldrarna och hälsade att barnen ville åka hem för att de frös.

  • Sun 18 Oct 2020 13:39
    #2
    -1

    På "min" förskola får föräldrarna komma in i hallen, efter att de tvättat/spritat sina händer, de ansvarar även för att barnet tvättar händerna. Ser vi inte när de kommer får de ropa in i lokalen så möter vi upp barnet.


    Ingen jävel kallar mig lilla gumman
  • Sun 18 Oct 2020 13:44
    #3
    -1 +1

    Arbetssituationen har förändrats så tillvida att vi i personalen varit mycket friskare än vi brukar vid denna tid på året. Tyvärr har det också resulterat i att barnen inte tex. får ta sin mat själva, och att det även blir en sämre daglig kontakt med vårdnadshavarna.

    Barnen däremot har anpassat sig utan problem, tillverkar t.o.m pärlplattor med Coronavirus på


    Ingen jävel kallar mig lilla gumman
  • Anonym (Mamma­)
    Sun 18 Oct 2020 13:48
    #4
    +1

    Sitter nu med min tredje förkylning för hösten. På vår fsk har inget ändrats i hur långt man får gå in, alkosprit står innanför dörren, den verkar vara till för personalen, de gjorde ett försök med skoskydd åt oss föräldrar men det rann fort ut i sanden (ingen som aktivt uppmanade men de fanns iaf). Det enda som ändrats egentligen är en skylt med skarp tillsägelse vid dörren att man inte får komma in om man har symptom.

  • Anonym (ur&sk­ur)
    Sun 18 Oct 2020 14:09
    #5

    Vi får komma in som vanligt men våra barn går förstås på en ur&skur så det är ju inte riktigt samma sak.

  • Anonym (Lilla mamman­)
    Sun 18 Oct 2020 20:17
    #6

    Vi får gå in i hallen nu, sedan mitten av september. Innan dess fick vi knacka på fönstret så kom en pedagog ut och lämnade barnet. Jag kan tänka mig att det blir förändring igen om smittan ökar.

  • Anonym (inget new normal­!)
    Sun 18 Oct 2020 20:21
    #7
    +1

    Som vanligt såklart. En mamma var förkyld och visade sig senare ha covid, när hon hade symptom så lämnandes och hämtades hennes barn utomhus. Barnen får ta hem och ha med sig saker som vanligt. Tack och lov!

  • Anonym (Liind­a)
    Sun 18 Oct 2020 20:30
    #8
    -1

    Stegvis förändring.. först fick man komma in och då tvätta barnens händer innan pedagogerna tog över. Sen blev det överlämning vid dörren/ringde på en dörrklocka inne men den senaste tiden har det väl inte riktigt funkat utan det har blivit en liten yta med mycket folk liksom. Sedan några v tillbaka sker det utomhus, har inte själv lämnat eller hämtat än men så är det tydligen..det enda jag känner är lite drygt är just deras låda. Man ser ju inte med egna ögon vad som finns där och den app fsk använder sig av har inte heller att man kan se vad barnen har för kläder (där barnen gick innan kunde man gå in i appen och kolla vad som behövdes fyllas på). Nu ska man då be pedagogen hämta lådan och ta ut den så man kan stå där i kylan och se vad som finns eller ja ffa vad som inte finns, antingen i ottan (ofta har man ju lite bråttom till jobbet haha) eller på em då barnen bara vill hem..men är det nåt viktigt så smsar ju såklart pedagogerna.

  • Sun 18 Oct 2020 20:32
    #9

    Ett tag fick vi inte gå in alls. Nu får vi gå till barnens hyllor men inte in på avdelningarna.

  • Sun 18 Oct 2020 20:38
    #10
    +1

    Här är det som vanligt har jag fått höra. 15-timmarsbarnen uppmanades att vara hemma i våras, men det tror jag att de dragit tillbaka nu. 


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Sun 18 Oct 2020 22:32
    #11

    Föräldrarna får komma in som vanligt. De förändringar som blivit är väl att alla tvättar händerna oftare. Barnen får inte göra sina egna smörgåsar eller ta sin egen mat. Just det är väldigt olyckligt, för det är ju liksom grundläggande färdigheter som de nu inte får träna på.
    Barnen skickas hem direkt vid förkylningssymptom. Förut fick de vara kvar om de orkade med tempot. De kunde också få vara kvar om det var på eftermiddagen, så de snart skulle bli hämtade. Inte nu. Föräldrarna rings dit på en gång.

    I våras fick inte 15-timmarsbarnen vara där, men det får de nu. Vad mer? Det har inte gått några epidemier sedan det kom Corona-restriktioner. Ingen flunsa, ingen vinterkräksjuka, vattkopporna kom liksom av sig och det har inte ens gått löss ...

  • Mon 19 Oct 2020 16:59
    #12

    På min dotters förskola får man lämna och hämta vid dörren eller ute. Efter kl 16 får föräldrar hämta inne för då är inte så många barn kvar. Om man är sjuk så meddelar man detta och hämtar utomhus.


    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Hur långt får vårdnadshavare komma in på förskolan