Inlägg från: Anonym (tvillingmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tvillingmamma)

    Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?

    När jag träffade min man var jag 33 år och hade varit mer eller mindre singel i 11 år. Haft några korta förhållanden, men inget längre sen 20-årsåldern. Bott själv, rest mycket, festat en del, dejtat en del... Inte haft jättemånga killar, men levt det typiska ungkarlslivet. Medan maken, som var 30 när vi träffades, bara ett halvår tidigare hade brutit upp från ett 6-årigt förhållande. Jag var mer orolig att HAN inte ville stadga sig igen så snart, men det ville han . Själv hade jag fått nog av singellivet och var mer än redo för familjeliv. Så det beror nog på hur man är som person också.

  • Anonym (tvillingmamma)

    Och nej, det var aldrig något problem för någon av oss att den andra bara hade haft en längre relation innan vi träffades, plus några kortare. Inte heller var det något problem för honom att jag hade varit singel större delen av mitt vuxna liv, samt inte sambo sen jag var 22. Vill man så anpassar man sig till varandra, men ger också varandra utrymme. Annars är man kanske inte rätt för varandra.

  • Anonym (tvillingmamma)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-19 10:38:00 följande:
    Ja, jag är en. Jag skrev att de flesta kvinnor vill ha män som är attraktiva och intressanta för kvinnor. Du vet, Alfahannen. Syns och hörs, och har stor framgång med kvinnor.

    Män är inte attraktiva för att de har legat runt, de har legat runt för att de är attraktiva. De flesta kvinnor vill inte stadga sig med en häradsbeteckare, men män som har haft många kvinnor har bevisligen lätt att få kvinnor vilket beror på att de har egenskaper som tilltalar kvinnor. Utseende, charm, status, spännande personlighet eller vad det nu är. (Observera att detta inte betyder att mindre erfarna män är ointressanta.)
  • Anonym (tvillingmamma)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-19 11:38:52 följande:
    Självklart så är män som inte har lätt att få kvinnor mindre intressanta.

    Mindre intressanta än casanovan kanske, men inte nödvändigtvis ointressanta. Sen beror det ju på varför han inte är så erfaren. Vill kvinnor inte ha honom, eller finns det andra anledningar? Är han bara lite introvert, har han satsat på karriären, eller har han suttit hemma i pojkrummet i 30 år? Har han utseendet eller personligheten mot sig? Osv
  • Anonym (tvillingmamma)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-19 11:56:38 följande:
    En man kan ha många olika ursäkter. Men det är just vad det är, ursäkter. Hans marknadsvärde är lågt i kvinnors ögon.

    Du verkar tolka mindre erfaren som helt oerfaren eller helt ointressant i kvinnors ögon. Det var inte så jag menade. Det finns många mellanting mellan omsvärmad och 30-årig oskuld. Som skrivits tidigare i tråden, de flesta kvinnor är tillsammans med vanliga män med varierade erfarenhet, inga casanovor. Hur många som skulle stadga sig med en casanova om de fick chansen, varierar nog. Men återigen, män är inte attraktiva för att de har många kvinnor. De har många kvinnor för att de är attraktiva, har lätt för att charma kvinnor osv.
  • Anonym (tvillingmamma)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-20 12:04:23 följande:
    Definitivt. Det är samma sak.  Kvinnor vill ha det som andra kvinnor har. En upptagen man är mer attraktiv än en man som är singel.  En man som legat med många kvinnor är mer attraktiv än mannen som haft få.

    Jag har inte påstått något annat. En man som får många kvinnor intresserade är per definition mer attraktiv ja. Det skrev jag ju också. Men hur många man har legat med kan styras av andra saker också. Och en upptagen man kan lika gärna vara lätt överviktige Leffe som jobbar på Volvo. Tror knappast att många kvinnor ränner efter honom bara för att han har fru och barn. Men kvinnor blir bevisligen även intresserade av mindre eftertraktade män, annars skulle han inte ha fru och barn.
  • Anonym (tvillingmamma)
    Anonym (hkh) skrev 2020-10-20 23:40:33 följande:
    Jag är 43 o har varit singel i 14 år. Har haft 2 korta förhållanden, 5 år vadera. Jag har aldrig tänkt på hur många karlar jag förväntas att ha haft. Dock ska jag erkänna att karl nr 2, som var oskuld då vi träffades, lockade mig mer än karl nr 1 som hade haft flera korta förhållanden o tillfälliga ligg innan mig.

    Jag skulle inte kalla 5 år ett kort förhållande. Innan jag träffade maken, var mitt längsta förhållande 4 år, hans 6 år. Vi träffades i 30-årsåldern. Men det verkar vara en vanlig uppfattning att man ska ha haft si och så många eller långa förhållanden vid en viss ålder? Jag tycker att det är konstigt, det viktigaste är ju att man gillar varandra, passar ihop och vill samma saker. Jag kan förstå att det finns tveksamheter om man t ex träffar en 40-åring som har varit singel i hela sitt liv, eller aldrig har bott ihop med en partner t ex. Kommer det funka? Men alla vill inte ens flytta ihop, fler och fler trivs bäst som särbos. Vill man bilda familj är det en annan sak, men då är man oftast yngre än 40 år.
  • Anonym (tvillingmamma)

    I min bekantskapskrets känner jag inte heller igen den bild många förmedlar här, att det ses som en nackdel om man inte har levt det typiska livet i 40-årsåldern. Är själv drygt 40 nu. Bland mina jämnåriga finns allt från barnlösa singlar till gifta och frånskilda med långa förhållanden bakom sig. Vissa har haft många parters, andra få. Det är normalt att man har levt olika liv, alla är inte lika. Enda gången jag har hört någon uttrycka tveksamheter, var en väninna som träffade en något yngre man. Båda var över 30 och han hade bara haft kortare förbindelser tidigare. Inget hade varat längre än något år, samt inte varit så seriöst. Hon undrade om han verkligen skulle fixa en seriös relation. Men de har varit särbo i 8 år nu och trivs bra som det.

Svar på tråden Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?