• sextiotalist

    Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?

    Finns inget ska.

    Min bror hade haft en längre relation när han träffade sin blivande fru, då var han 40. Hon å andra sidan hade haft två samborelationer innan, hon är 15 år yngre.

    Själv hade jag bara en längre och en del kortare relationer, aldrig varit sambo. Var 35 när jag träffade sambon och det gick ju bra.

    Visst, jag hade bott själv i 15 år när jag träffade sambon. Vet inte om jag var svårare att flytta ihop med än en som haft flera samboförhållande bakom sig

  • sextiotalist
    Anonym (Ola-Conny) skrev 2020-10-19 11:00:33 följande:

    Alltså samma som för nån som passerat 30 känner jag.

    Om jag träffar en person som passerat 30 och som har bott själv sedan hon var typ 19.. Och typ aldrig haft ett seriöst förhållande.Då blir jag osäker.

    Tänker fördomsfullt att hon nog vant sig vid sina rutiner och får svårt att kompromissa och anpassa sig till vardagslivet i ett förhållande..


    Eller så har hon pluggat, rest etc. Dvs väldigt flexibel.
  • sextiotalist
    Anonym (Ola-Conny) skrev 2020-10-19 19:50:45 följande:

    Ja klart det finns undantag, jag känner själv till sådana. Men det var en generell reflektion.

    Är man 33-34 och aldrig har behövt kompromissa, anpassa sig och dela på sysslor även just när man inte själv vill för stunden o.s.v.

    Då tror jag att jag skulle ha lite problem med att flytta ihop med en sådan person. Själv blev jag sambo för första gången när jag var 20. Den gången höll det bara tre år men jag har varit och är sambo ett år gånger sedan dess. Nu är vi inne på tio år tillsammans under samma tak med :)

    Det handlar inte om vem som är bättre eller sämre som person, utan om vad man är van vid och har med sig så att säga.

    Jag kan säga att det inte är taget ur luften utan baseras på egen erfarenhet. Men såklart ska man följa sitt hjärta och naturligtvis finns undantag o.s.v.


    Tja. De flesta av mina vänner träffade inte sina livspartners mellan 25 och 30 och har endast haft en eller två samborelationer. De flesta en, eftersom den stora majoriteten av mina vänner fortfarande lever med samma person i 25-30 år så hade det fungerat.

    Så min erfarenhet är att ju äldre man är ju större chans att det håller.
Svar på tråden Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?